Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tα νέα RAZR με Android είναι καλύτερα από το iPhone 4S, λέει η Motorola

Tα νέα RAZR με Android είναι καλύτερα από το iPhone 4S, λέει η Motorola

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων Lumia με Windows Phone 8 από την Nokia, η Motorola Mobility έρχεται να επαναφέρει την προσοχή του κοινού στα smartphone με Android. Σύντομα στις μεγάλες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες το νέο Motorola RAZR M, ένα από τα τρία νέα smartphone της, θα πωλείται αντί μόλις 99 δολαρίων από την Verizon. Motorola RAZR HD και DROID RAZR MAXX HD υπόσχονται θαύματα στην αυτονομία.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων Lumia με Windows Phone 8 από την Nokia, η Motorola Mobility έρχεται να επαναφέρει την προσοχή του κοινού στα smartphone με Android. Αδιαφορώντας για τις ανακοινώσεις περί Windows Phone 8, η Motorola συγκρίνει χαρακτηριστικά των νεών της smartphone με το iPhone 4S, τον «κορυφαίο ανταγωνιστή».

Σύντομα στις μεγάλες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες το νέο Motorola RAZR M, ένα από τα τρία νέα smartphone της, θα πωλείται αντί μόλις 99 δολαρίων από την Verizon με διετές συμβόλαιο. Motorola RAZR HD και DROID RAZR MAXX HD υπόσχονται θαύματα στην αυτονομία, που ονομαστικά τουλάχιστον φτάνει στις 32 ώρες.

Motorola RAZR M απέναντι στο iPhone 4S

Το Motorola RAZR M ξεχωρίζει από την οθόνη SuperAMOLED Advanced των 4,3 ιντσών που καταλαμβάνει την μπροστινή επιφάνεια της συσκευής από άκρη σε άκρη («the full screen phone»). Η Motorola Mobility τονίζει ιδιαίτερα ότι αν και το Razr M είναι μικρότερο από το Apple iPhone 4S, η οθόνη του είναι κατά 40% μεγαλύτερη αφού αξιοποιεί καλύτερα το διαθέσιμο εύρος της εμπρόσθιας πλευράς. Το Razr M μοιάζει να είναι φτιαγμένο για να συγκριθεί με το iPhone 4S, αφού η Motorola Mobility συγκρίνει και την αυτονομία του σε σχέση με το τρέχον μοντέλο της Apple (τουλάχιστον μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ανακοινώνεται το iPhone 5). Υποστηρίζει ότι αντέχει 40% περισσότερο και διαθέτει λογισμικό που μπορεί να εξοικονομήσει μπαταρία, ορίζοντας κανόνες που το επιτρέπουν (τα λεγόμενα SmartActions).


Οι διαστάσεις του RAZR M είναι 60,9×122,5×8,3mm και είναι το μικρότερο της νέας ομάδας (έχει οθόνη 4,3 ιντσών qHD έναντι 4,7» HD στα άλλα δύο μοντέλα, κάμερα 0,3Mpixel μπροστά έναντι 1,3Mpixel στα άλλα, και μικρότερη ονομαστική αυτονομία της μπαταρίας (20, 24 και 32 ώρες αντίστοιχα για τα τρία μοντέλα της σειράς). Δείτε τα τρία μοντέλα σε αντιπαράθεση.

Motorola RAZR HD με οθόνη 4,7» SuperAMOLED HD 720p

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε η Motorola Mobility στις 5 Σεπτεμβρίου είναι το Motorola Razr HD, ένα smartphone με μεγαλύτερη οθόνη HD 4,7 ιντσών, που χαρακτηρίζεται ως το πιο compact στην κατηγορία του. Είναι σχεδιασμένο για την αναπαραγωγή ταινιών/τηλεοπτικών εκπομπών επί έως και 10 ώρες, ή 6 ώρες πλοήγησης στο WWW. Η Motorola Mobility υπόσχεται ευκρίνεια τηλεόρασης HD, και κατά 85% πιο καθαρά χρώματα από το iPhone 4S και πιο λεπτομερή απόδοση της εικόνας, χάρη στην μεγαλύτερη πυκνότητα εικονοστοιχείων κατά 50%, επίσης σε σχέση με το iPhone 4S.

H εταιρεία επιμένει ότι το Razr HD έχει μπαταρία εξαιρετικής απόδοσης και προτείνει 6 ώρες πλοήγησης στο αυτοκίνητο με το smartphone, στροφή προς στροφή ή ακόμα και 24ωρη χρήση.

Το Motorola Razr HD θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν ημερομηνία και τιμή διάθεσης.

Οι διαστάσεις του RAZR HD είναι 67,9×131,9×8,4mm, δηλαδή έχει μεγαλύτερο ύψος και πλάτος από το RAZR M.

Motorola DROID RAZR MAXX HD με μπαταρία 3300mAh

Για το τέλος η Motorola Mobility άφησε το Droid Razr Maxx HD, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει ασύγκριτη μπαταρία (live-forever) διατηρώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Motorola Razr HD: ενεργό επί 32 ώρες το χαρακτηρίζει το πιο δυνατό smartphone LTE, 13 ώρες αναπαραγωγή βίντεο, 10 ώρες βίντεο HD από του YouTube HD ή 8 ώρες Web browsing. Το Droid Razr Maxx HD με την μπαταρία των 3300mAh θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ.

Οι διαστάσεις του RAZR MAXX HD είναι 67,9×131,9×9,3mm, δηλαδή είναι κατά ένα χιλιοστό πιο παχύ από το RAZR HD.

Η οθόνη στα νέα Razr έχει γυαλί Corning Gorilla Glass επίστρωση που διώχνει το νερό (splash guard), στο κάλυμμα πίσω χρησιμοποιείται DuPont KEVLAR και αλουμίνιο επιπέδου αλουμινίου αεροπλάνων (η Motorola τονίζει ότι αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα).

  • Όλα τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich και θα αναβαθμιστούν σε Android 4.1 Jelly Bean (στο τέλος του 2012).

Μάλιστα, η Motorola δήλωσε ότι θα κάνει έκπτωση στα νέα μοντέλα Razr σε όσους αγόρασαν Motorola μετά το 2011 που δεν θα αναβαθμιστούν στην νεότερη έκδοση του Android 4.1 Jelly Bean.

Σε ότι αφορά στο λογισμικό, η Motorola επεσήμανε ως συγκριτικά πλεονεκτήματα την διάθεση του Chrome for Android (με τον οποίο ο χρήστης μοιάζει να φεύγει μαζί με ό,τι έχει στον browser του από το desktop στο smartphone), στην πληθώρα των μικροεφαρμογών του Google Play, στους Χάρτες του Google, στα Voice Actions του Google για τον χειρισμό της συσκευής με φωνητικές εντολές, στο Google+ (για την αυτόματη μεταφορά φωτογραφιών σε κλειστό άλμπουμ στο κοινωνικό δίκτυο του Google) και στο YouTube για την προβολή βίντεο κατ’αποκλειστικότητα και το περιεχόμενο HD, δηλαδή «τα πάντα Google», ως μέλος πλέον της οικογένειας των εταιρειών που έχουν περάσει στον γίγαντα του Διαδικτύου.

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024