Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το βαρύ πυροβολικό του Amazon.com στα Kindle Fire HD απέναντι στο νέο iPad

Το βαρύ πυροβολικό του Amazon.com στα Kindle Fire HD απέναντι στο νέο iPad

Η Αmazon ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου το νέο μέλος της οικογένειας tablet Kindle Fire. Το Kindle Fire HD 8,9'' θα βρεθεί απέναντι το τρίτο iPad στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, οπλισμένο με ένα πακέτο 250ΜΒ κίνησης το μήνα επί ένα χρόνο σε τιμή μικρότερη κατά 400 δολάρια, στα 549 δολάρια για το μοντέλο των 32GB.

Η Αmazon ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου τα νέα μέλη της οικογένειας tablet Kindle Fire, προσθέτοντας τη σειρά Kindle Fire HD 8,9 και 7 ιντσών. Το Kindle Fire HD 8,9» θα βρεθεί απέναντι το τρίτο iPad στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου 2012, οπλισμένο με ένα πακέτο 250ΜΒ κίνησης το μήνα επί ένα χρόνο σε τιμή μικρότερη κατά 400 δολάρια, δηλαδή στα 549 δολάρια για το μοντέλο των 32GB.

«Πιο γρήγορο Wi-Fi από τα Google tablet και το iPad 3»

Η Amazon βάζει στην πρώτη γραμμή το ταχύτερο Wi-Fi σε όλα τα Kindle Fire HD, προαπαιτούμενο για την απρόσκοπτη μετάδοση μουσικής, των απαιτητικών ταινιών και γενικότερα περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας. Εξοπλίζει τα Kindle Fire HD με τσιπ Wi-Fi με διπλή κεραία (ΜΙΜΟ) που λειτουργεί στην μπάντα των 2,4GHz αλλά και των 5GHz. Έτσι, υποστηρίζει η εταιρεία, πως το Kindle Fire HD (Dual Band/Dual Antenna) επικοινωνεί κατά 54% πιο γρήγορα από οποιοδήποτε «Google tablet» (Single Band, Single Antenna) και κατά 41% ταχύτερα από το iPad 3 (Dual Band, Single Antenna).

Επίσης, η Amazon τα βάζει και με την Nvidia και απέναντι στον τετραπύρηνο Tegra 3, την καλύτερη πρότασή της για tablet, τοποθετεί το τσιπ της Texas InstrumentsOMAP4470 και την μηχανή επεξεργασίας γραφικώνImagination SGX544 3D graphics core, τονίζοντας ότι ο βασικός επεξεργαστής του Kindle Fire HD έχει 40% μεγαλύτερο δίαυλο επικοινωνίας με την μνήμη που κάνει ταχύτερη την αναπαραγωγή JavaScript στον browser.

Εργαλείο προώθησης αγορών και υπηρεσιών το tablet

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο, το Amazon όπως άλλωστε και όλοι οι κατασκευαστές, πασχίζει να καταστήσει το tablet του παράθυρο για την εγγραφή νέων συνδρομητών ή πελατών στις υπηρεσίες του.

Έτσι, το Kindle Fire HD προτείνει υπηρεσίες όπως το Amazon Prime. Με το Prime, οι συνδρομητές μπορούν να δανείζονται μεταξύ τους βιβλία, βλέπουν ταινίες με τεχνολογία ροής από το Διαδίκτυο από μια ταινιοθήκη 25.000 τίτλων και έχουν άλλα προνόμια π.χ. για την δωρεάν μεταφορά των αγορών του από το διαδικτυακό πολυκατάστημά του.

Εκτός από το Prime, με το Kindle Fire HD το Amazon ανοίγει τις πόρτες και στο βίντεο κλαμπ του για την ενοικίαση και την πώληση ταινιών από μια συλλογή 120.000 τίτλων.

Η λίστα με το διαθέσιμο περιεχόμενο μεγαλώνει πάρα πολύ αν κανείς προσθέσει τα βιβλία και περιοδικά που έχει το Kindle Store (1,2 εκατομμύρια σε προνομιακές τιμές με 600.000 βιβλία αντί 4,99 δολαρίων, εκατομμύρια που διατίθενται δωρεάν χωρίς πνευματικά δικαιώματα).

Στην μουσική, η Amazon τοποθετεί απέναντι στο iTunes Music Store το δικό του MP3 Store. Εκεί έχει 20 εκατομμύρια τραγούδια προς πώληση, που αποθηκεύονται στο δικό του cloud και είναι διαθέσιμα από παντού (streaming ή download). Μουσική του χρήστη μεταφέρεται στον Amazon Cloud Player με 250 τραγούδια να φιλοξενούνται δωρεάν.

Η λίστα συνεχίζεται με audiobook, εκπαιδευτικά βιβλία, υπηρεσία για παιδιά Kindle FreeTime, σύνδεση σε λογαριασμούς Exchange και πολλά άλλα.

Το περιεχόμενο, δηλαδή βιβλία, app, audiobook, παιχνίδια και μουσική είναι διαθέσιμα μέσω του αντίστοιχου Amazon app για Windows, Mac, Android, iOS, παιχνιδομηχανές, και TV.

Το Kindle Fire HD 8,9» θα διατεθεί σε έκδοση 16GB και 32GB μόνο με Wi-Fi αντί 299 δολαρίων στις ΗΠΑ. Η έκδοση 4G LTE πωλείται στα 499 δολάρια για το μοντέλο των 32GB και 599 δολάρια για το μοντέλο των 64GB. Το Fire HD 7», το οποίο θα πωλείται στα 199 δολάρια στις ΗΠΑ.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024