88γρ, 6 χιλιοστά

iPod touch 5ης γενιάς με Siri παρουσίασε η Apple

iPod touch 5ης γενιάς με Siri παρουσίασε η Apple
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 η Apple αξιοποίησε το αυξημένο ενδιαφέρον για το iPhone 5 και παρουσίασε μαζί του τη πέμπτη γενιά iPod touch, μια συσκευή με πάχος 6 μόλις χιλιοστά και βάρος 88 γραμμάρια. Εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής επί 40 ώρες ή 8 ώρες προβολής ταινιών, το iPod touch για πρώτη φορά αποκτά ψηφιακή βοηθό, το γνωστό από το iPhone, Siri.
7 φωτογραφίες

Το νέο iPod touch είναι το πιο λεπτό iPod touch που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Διαθέτει οθόνη multi-touch Retina 4 ιντσών, κάμερα iSight 5Mpixel με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια (1080p) με σταθεροποιητή εικόνας και φλας από LED. Η νέα κάμερα έχει την δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών με την απλή μετακίνηση της συσκευής για την καταγραφή όλης της σκηνής και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Βασίζεται στον διπύρηνο επεξεργαστή A5 που γνωρίσαμε στο iPhone 4S, «για διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και επτά φορές πιο γρήγορα γραφικά».

Επιπλέον, το νέο iPod touch περιλαμβάνει το iOS 6 και για πρώτη φορά το Siri, την υπηρεσία της Apple την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι χρήστες που μιλούν και βρίσκονται σε μια από τις χώρες με τις υποστηριζόμενες γλώσσες. Το Siri μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα για τα σκορ αθλητικών γεγονότων, για τις ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες, να προτείνει παρακείμενα εστιατόρια και άλλα, υπό προϋποθέσεις.

Το iPod touch 5ης γενιάς έχει ενσωματωμένο το Facebook (ο χρήστης μπορεί να κάνει post στο Facebook ακόμα και από το Siri) και με σύνδεση Wi-Fi (και στις δύο μπάντες) μπορεί να μοιραστεί επιλεκτικά φωτογραφίες από την κάμερα με επιλεγμένους αποδέκτες μέσω του iCloud. Επίσης, οι χρήστες συσκευών Apple μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα με το iMessage, να κάνουν βιντεοδιασκέψεις με το FaceTime, να διαχειριστούν Mail και να παίξουν από το Game Center. Tο iPod touch πέμπτης γενιάς μπορεί να στείλει με τεχνολογία ροής φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, app και παιχνίδια στην HDTV με την τεχνολογία AirPlay Mirroring (μέσω Apple TV).

Για πρώτη φορά το iPod touch θα κυκλοφορήσει σε πέντε φωτεινά χρώματα και συνδέεται με τον νέο Lightning connector που θα έχει και το iPhone 5.

In.gr Τεχνολογία

Παρουσιάσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα:

Χαρακτηριστικά

Τιμή: