Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Smartphone με Intel Inside το Motorola RAZR i

Smartphone με Intel Inside το Motorola RAZR i

Η Motorola Mobility και η Intel ανακοίνωσαν από κοινού στο Λονδίνο το Motorola RAZR i, το πρώτο smartphone στην Ευρώπη με Intel Inside. Το RAZR i ξεχωρίζει καθώς η οθόνη του (Super AMOLED Advanced 4,3'') καταλαμβάνει όλη την μπροστινή του όψη, χωρίς περιθώρια. Το RAZR i είναι το πρώτο smartphone χρονισμένο στα 2GHz με επεξεργαστή Intel Atom και η Intel υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει την απρόσκοπτη εναλλαγή από την μια χρήση στην άλλη με μπαταρία 40% πιο ισχυρή από τον ανταγωνισμό, δηλαδή το iPhone... 4S.

Η Motorola Mobility και η Intel ανακοίνωσαν από κοινού στο Λονδίνο το Motorola RAZR i, το πρώτο smartphone στην Ευρώπη με Intel Inside. Το RAZR i ξεχωρίζει καθώς η οθόνη του (Super AMOLED Advanced 4,3») καταλαμβάνει όλη την μπροστινή του όψη, χωρίς περιθώρια. Το RAZR i είναι το πρώτο smartphone χρονισμένο στα 2GHz με επεξεργαστή Intel Atom και η Intel υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει την απρόσκοπτη εναλλαγή από την μια χρήση στην άλλη με μπαταρία 40% πιο ισχυρή από τον ανταγωνισμό, δηλαδή το iPhone… 4S.

Στο Intel Inside αποδίδεται και η άμεση εκκίνηση της κάμερας των 8Mpixel, όπου ως άμεση νοείται η ενεργοποίησή της σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο (εξαιρώντας την εκκίνηση της κάμερας όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη). Το RAZR i έχει πλήκτρο αφοσιωμένο στην κάμερα, η οποία λειτουργεί και σε mode πολλαπλών λήψεων (κάνει λήψη 10 φωτογραφιών σε λιγότερο από 1»). Η Motorola δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού η κάμερα στο RAZR i έχει τον κατάλληλο αισθητήρα (με δυνατότητες High Dynamic Range, HDR).

To RAZR i δεν θα έχει την τελευταία έκδοση του Android, παρά την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google, αλλά το Android 4.0 γνωστό ως Ice Cream Sandwich. Θα είναι όμως «αναβαθμίσιμο» σε Jelly Bean. Η απόφαση θεωρείται δίκαιη από πλευράς Google, αφού διαφορετικά η Motorola θα είχε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κατασκευαστών που προτίμησαν το Android.

Το νεότερο τηλέφωνο της Motorola δέχεται εντολές με τη φωνή (Voice Actions for Android), για την συγγραφή κειμένου, την παροχή οδηγιών πλοήγησης, την διεξαγωγή κλήσεων, την αναπαραγωγή τραγουδιών ή την αναζήτηση στο Google.

Το RAZR i έχει τσιπ NFC που αξιοποιείται στην αποστολή επαφών, link, χαρτών και άλλα σε συμβατά τηλέφωνα με την τεχνολογία Android Beam (τα δύο τηλέφωνα πρέπει να έρθουν πολύ κοντά και ο χρήστης να κάνει tap στην οθόνη).

H Motorola επαναλαμβάνει την δέσμευσή της για την ποιότητα κατασκευής και τονίζει ότι και το Razr i είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο «επιπέδου αεροσκαφών», η οθόνη είναι Corning Gorilla Glass (για να αποφεύγονται οι γρατζουνιές και τα γδαρσίματα). Η πλάτη είναι φτιαγμένη από DuPont KEVLAR και η συσκευή προστατεύεται από την υγρασία με ειδική επίστρωση (ακόμα και εσωτερικά, στα ηλεκτρονικά του κυκλώματα).

Το Razr i θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στην Ευρώπη (σε επιλεγμένες αγορές) και θα διατεθεί σε κάποιες και σε λευκό χρώμα. Πάντως, το Razr i δεν είναι 4G.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024