Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows Phone 8X και Windows Phone 8S από την HTC

Windows Phone 8X και Windows Phone 8S από την HTC

Την ενσάρκωση των Windows Phone 8 δήλωσε ότι επιχειρεί η HTC δια στόματος Πήτερ Τσάου παρουσία του Στήβεν Μπάλμερ του ιδίου σε εκδήλωση που έγινε χτες στην Νέα Υόρκη. Στα χέρια τους κρατούσαν τα Windows Phone 8X και Windows Phone 8S «της HTC» που θα βρίσκονται ακόμα και στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2012, το ένα στη μισή τιμή από το άλλο.

Την ενσάρκωση των Windows Phone 8 δήλωσε ότι επιχειρεί η HTC δια στόματος Πήτερ Τσάου, παρουσία του Στήβεν Μπάλμερ του ιδίου σε εκδήλωση που έγινε χτες στην Νέα Υόρκη. Στα χέρια τους κρατούσαν τα Windows Phone 8X και Windows Phone 8S «της HTC» που θα βρίσκονται ακόμα και στην ελληνική αγορά (και σε 50 ακόμα χώρες, από 150 δίκτυα κινητής) τον Νοέμβριο του 2012, το ένα στη μισή τιμή από το άλλο.

Δεν θα ήταν σοφό να βάζει κανείς όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, λέει ο θυμόσοφος λαός και o κατασκευαστής από την Ταϊβάν το ασπάζεται. Δίπλα στα Googlο-Androidειδή με το HTC Sense, θα υπάρχουν smartphone που πληρούν τις προδιαγραφές (και τους περιορισμούς) που ορίζει η Microsoft για να τρέχουν Windows και θα φέρουν την υπογραφή της HTC -την χαρακτηριστική σχεδίαση unibody, τον ήχο Beats Audio, την «δυνατή» κάμερα και το δικό της Hub.

Ο επικεφαλής της Microsoft έδωσε ιδιαίτερη αξία στην στάση που τηρεί η HTC, η οποία μπαίνει στον χορό των Windows Phone μετά την Samsung (Samsung ATIV S) και την Nokia (Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820). Μάλιστα, o Στ.Μπάλμερ είπε χαρακτηριστικά: «Ο συνδυασμός των νέων πανέμορφων Windows Phone 8X και 8S της HTC με την επωνυμία μας αποτελεί μεγάλο ορόσημο και για τις δύο εταιρείες. Μαζί, προσφέρουμε στους χρήστες μια ξεκάθαρη επιλογή και μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Είμαι κατενθουσιασμένος που η μακρά συνεργασία μας οδηγείται σε νέα επίπεδα.»

Πίστη στην επιτυχημένη πορεία των Windows Phone δηλώνει και ο κος Τσάου, ο άνθρωπος που διευθύνει την HTC: «Το Windows Phone έχει αναδειχθεί ξεκάθαρα σε ένα από τα κορυφαία οικοσυστήματα κινητών τηλεφώνων και ανταγωνίζεται με αξιώσεις οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα για smartphone στον κόσμο.»

Windows Phone 8X, Windows Phone 8S by HTC

Στην προσπάθειά τους να δώσουν «σάρκα και οστά» στα επονομαζόμενα ζωντανά τουβλάκια των Windows Phone, οι σχεδιαστές της HTC επιχείρησαν «να φέρουν κοντά το εικονικό και το απτό» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Για αυτό, λένε, υιοθέτησαν έναν τρισδιάστατο, καθαρό σχεδιασμό ενιαίου σώματος που βασίζεται στα Live Tiles των Windows Phone. Τα Windows Phone 8X και 8S της HTC έχουν άρτια σμιλεμένο προφίλ που λεπταίνει βαθμιαία στις άκρες, και έτσι όταν τα κρατάς νιώθεις ότι είναι απίστευτα λεπτά. Πράγματι, στην παρουσίαση στην Αθήνα είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε στα χέρια μας τα πρώτα smartphone της HTC με Windows Phone 8. Είναι όμορφα και έχεις την αίσθηση ότι είναι πολύ λεπτά και καλοφτιαγμένα.

Δεν έχουμε δει από κοντά το Nokia Lumia 920 και το 820, και τα specs δείχνουν ότι θα διαφέρουν σε διαστάσεις και βάρος, όμως η ομοιότητά τους είναι φανερή τουλάχιστον στις φωτογραφίες. Η HTC υπερηφανεύεται ότι τα κινητά της είναι λεπτά και ελαφριά, έτσι όπως όλοι θα θέλαμε. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο στο οποίο η HTC επιδεικνύει το χαρακτηριστικό σχεδιασμό των Windows Phone 8X και 8S

Το μεγάλο Windows Phone 8X της HTC θα διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων (μπλε της Καλιφόρνιας, μαύρο του γραφίτη, κόκκινο της φωτιάς και φωτεινό κίτρινο). Αρχικά στην Ελλάδα θα έρθει το μπλε της Καλιφόρνιας που είδαμε. Το μικρότερο (και σημαντικά πιο οικονομικό) Windows Phone 8S της HTC θα κυκλοφορήσει σε μαύρο-λευκό και η διχρωμία θυμίζει τα Sony Xperia με την διαχωριστική λωρίδα στο κάτω μέρος (αυτό θα έρθει αρχικά και στην Ελλάδα), εκρηκτικό κόκκινο, μπλε του ωκεανού και βιομηχανικό γκρι.

  • Για πρώτη φορά, η HTC χρησιμοποιεί στα κινητά της (μόνο στο 8X) μπροστινή κάμερα 2,1Mpixel με φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας 88° και διάφραγμα f/2.0, η οποία επιτρέπει λήψη φωτογραφιών με τέσσερα και περισσότερα άτομα στο κάδρο.
  • H HTC επενδύει στην απόδοση του ήχου και διατηρεί την αποκλειστικότητα στην τεχνολογία Beats Audio στα smartphone για να προσφέρει αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει «κρυστάλλινο ήχο ποιότητας στούντιο που αποδίδει το πνεύμα της πρωτότυπης ηχογράφησης».
  • Το Windows Phone 8X της HTC με Beats Audio διαθέτει ενίσχυση ήχου τόσο για την είσοδο ήχου 3,5 mm όσο και για το ηχείο, η οποία βελτιώνει το ηχητικό σήμα για ακόμα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, είτε ακούς μουσική, παίζεις παιχνίδια ή βλέπεις βίντεο.
  • Το Windows Phone 8X της HTC έχει οθόνη Super LCD 2 στις 4,3” και ανάλυση HD. Επιπλέον, είναι φτιαγμένη από ελαφρύ γυαλί Gorilla Glass 2 που την προστατεύει από τα χτυπήματα και τα γδαρσίματα της καθημερινής χρήσης. Επιπλέον, η οπτική διαστρωμάτωση μειώνει την αντανάκλαση και το θάμπωμα της οθόνης.
  • Το Windows Phone 8S της HTC διαθέτει οθόνη Super LCD στις 4” με γυαλί Gorilla, «που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα Live Tiles του Windows Phone, και κάθε μήνυμα και φωτογραφία, με κρυστάλλινη καθαρότητα και λαμπερά, ζωηρά χρώματα».

Τα τηλέφωνα που είδαμε ήταν κλειδωμένα και παρέμειναν έτσι με χαρακτηριστική αυστηρότητα, όχι μόνο κατά την παρουσίαση στην Αθήνα αλλά και στην Νέα Υόρκη. Η Microsoft δεν παραχωρεί την παρουσίαση των Windows Phone 8 σε κανέναν από τους συνεργάτες της, ακόμα κι αν είναι τόσο στενοί όσο η Nokia. Μόνο την κάμερα μπορούσε κανείς να ενεργοποιήσει με ένα πάτημα του αφιερωμένου (δυσδιάκριτου) πλήκτρου στο λεπτό καμπυλωτό πλαίσιό τους. Ωστόσο, από τις λεπτομέρειες μαθαίνουμε ότι τα τηλέφωνα με Windows Phone 8 θα έχουν Windows Phone Store (ως τώρα μιλάγαμε για Windows Marketplace) και Xbox Live για βίντεο, μουσική και παιχνίδια.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Windows Phone 8S by HTC

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το Windows Phone 8X θα πωλείται στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο στα 599 ευρώ. Το Windows Phone 8S της HTC θα είναι σημαντικά φτηνότερο και η τιμή του -η οποία δεν έχει επισήμως οριστεί ακόμα- θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 350 ευρώ, χωρίς να αποκλείονται ευχάριστες εκπλήξεις.

  • Το Windows Phone 8X της HTC είναι διπύρηνο, βασισμένο στον Qualcomm Snapdragon S4, έχει 1GB RAM και 16GB εσωτερική μνήμη. Επίσης, θα έχει τσιπ NFC και θα υποστηρίζει τα δίκτυα LTE. Ίσως εδώ η ανάγκη για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο να καλυφθεί από 7GB δωρεάν στο Skydrive από την Microsoft, αλλά αυτό μένει να επαληθευτεί τον Νοέμβριο. Έχει μπαταρία 1.800mAh.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Windows Phone 8X by HTC

  • Στο Windows Phone 8S της HTC (με πάχος που ξεπερνάει το ένα εκατοστό, αλλά ξεγελάει το μάτι), η οθόνη είναι 4 ίντσες (480 x 800 pixel), o επεξεργαστής διπύρηνος Snapdragron S4 που φτάνει στο 1GHz, η κάμερα είναι 5Mpixel και ικανή για λήψη στα 720p, δεν υπάρχει κάμερα μπροστά, έχει υποδοχή microSD για να επεκταθεί η διαθέσιμη μνήμη από τα μόλις 4GB κατά 32GB (η RAM περιορίζεται στα 512MB). Έχει μπαταρία 1.700mAh.
Ανθή Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024