Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Panasonic «τα βλέπει τριπλά»

H Panasonic «τα βλέπει τριπλά»

Η Panasonic παρουσίασε το σύστημα Interactive Multi-view 3D το οποίο επιτρέπει στον θεατή να ελέγχει την εικόνα του αντικειμένου μέσω ενός πάνελ αφής και να βλέπει την εικόνα στο μέγεθος και τη γωνία που επιθυμεί.

Για να φτάσουν σε ανώτερα επίπεδα οπτικοακουστικής ποιότητας, η μετάδοση (broadcasting) και οι άλλες τεχνολογίες εικόνας χρειάστηκε να υποστούν ανά τα χρόνια μακροχρόνια επεξεργασία για να εξελιχθούν. Η ασπρόμαυρη εικόνα έγινε έγχρωμη, η συμβατική ευκρίνεια έγινε υψηλή. Σήμερα, η Panasonic επιχειρεί να ανεβάσει ακόμα υψηλότερα το επίπεδο με τις επεμβάσεις της στους τομείς της τριασδιάστατης απεικόνισης και της εικόνας σε υψηλή ευκρίνεια.

Στην έκθεση IFA στο Βερολίνο, κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, η Panasonic Corporation παρουσίασε το λεγόμενο «Interactive Multi-view 3D» και επέδειξε την μεγαλύτερη οθόνη Plasma 3D στον κόσμο, στην οποία για να δείτε 3D δεν απαιτούνται γυαλιά.

Τι είναι το Interactive Multi-view 3D της Panasonic

Η Panasonic παρουσίασε το νέο σύστημα Interactive Multi-view 3D το οποίο επιτρέπει στον θεατή να ελέγχει την εικόνα του αντικειμένου μέσω ενός πάνελ αφής και να βλέπει την εικόνα στο μέγεθος και τη γωνία που επιθυμεί.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ακριβούς τρισδιάστατης προβολής χωρίς παραμόρφωση, επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη, υψηλής ποιότητας απόδοση της εικόνας 3D.

Το σύστημα Interactive Multi-view 3D χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του 3D για την πιο αληθοφανή απόδοση της υφής του αντικειμένου. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την εικόνα ενός αντικειμένου -η λήψη του οποίου έχει γίνει από διαφορετικές γωνίες- μέσω ενός πάνελ αφής, δίνοντας του την ελευθερία να παρακολουθεί το αντικείμενο από τη γωνία και στο μέγεθος που επιθυμεί σε Full HD 3D.

Το σύστημα 3D έχει τη δυνατότητα να προβάλει με ακρίβεια το σχήμα και το βάθος της εικόνας 3D ανεξάρτητα από το ποσοστό μεγέθυνσης, καθώς και να προβάλει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε υψηλές ταχύτητες. Η οθόνη τύπου active shutter (ενεργού φωτοφράκτη) μπορεί να αποδώσει με απόλυτη ακρίβεια το χρώμα και την υφή των αντικειμένων.

Παραδείγματα εφαρμογών:
• Ως αρχείο για γκαλερί τέχνης και μουσεία ή ως εικονική γκαλερί
• Ως υψηλής ποιότητας κατάλογος για δημοπρασίες ή υπηρεσίες αγορών μέσω internet
• Ως εκπαιδευτικό σύστημα σε ιατρικές σχολές για την προβολή εικόνας 3D της ανατομίας του σώματος.

Η μεγαλύτερη οθόνη plasma 3D που δεν απαιτεί τη χρήση γυαλιών

Η Panasonic παρουσίασε επίσης τη μεγαλύτερη στον κόσμο οθόνη plasma 3D 103» (χωρίς τη χρήση γυαλιών) που αναπαράγει εικόνα 3D υψηλής ευκρίνειας με πολύ μικρό ποσοστό moiré ή φαινομένου crosstalk σε σύγκριση με άλλα συστήματα. Αναμένεται ότι και τα δύο αυτά συστήματα εικόνας 3D θα φανούν χρήσιμα σε πολλούς τομείς της αγοράς.

Η οθόνη plasma 3D 103» που προβάλλει εντυπωσιακή εικόνα 3D, δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα προβολής ακόμα υψηλότερης ποιότητας και ανάλυσης σε σύγκριση με τις οθόνες 3D τεχνολογίας parallax barrier, που δεν απαιτούν γυαλιά, και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μέσα από τη χρήση οθονών plasma 4K2K είναι δυνατή η προβολή εικόνας 3D υψηλής ευκρίνειας με ανάλυση αντίστοιχη του HD, και με τη χρήση ενός νέου φίλτρου επιτυγχάνεται μείωση του moiré και του φαινομένου crosstalk περίπου στο μισό σε σχέση με το αποτέλεσμα των προηγούμενων συστημάτων που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών 3D.

Παραδείγματα εφαρμογών:
• Σε ψηφιακές ταμπέλες 3D όπου η χρήση των γυαλιών 3D δεν είναι εφικτή
• Σε τρισδιάστατο εκθεσιακό χώρο για αυτοκίνητα ή εσωτερική διακόσμηση

Και τα δύο συστήματα θα παρουσιαστούν στην αγορά B2B (Business to Business) ως νέες λύσεις για τον τομέα 3D.

Το ιστορικό της Panasonic

Η Panasonic παρουσίασε τον Φεβρουάριο 2009 το πρώτο σύστημα 3D Home Cinema με τηλεόραση plasma και Blu-ray τον Σεπτέμβριο του 2008, πριν τη δημιουργία του Panasonic Hollywood Laboratory Advanced Authoring Center (PHL-AC), μία εγκατάσταση για την παραγωγή χολιγουντιανών ταινιών 3D σε δίσκους Blu-ray.

Το 2010, ηγήθηκε στο λανσάρισμα μίας σειράς τηλεοράσεων, Blu-ray Disc player και βιντεοκαμερών συμβατών με 3D βοηθώντας στη δημιουργία μιας νέας αγοράς για τη τεχνολογία 3D. Χάρη στην τεχνολογική υποστήριξη της Panasonic, οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 στο Λονδίνο ήταν οι πρώτοι στην ιστορία των Αγώνων που μεταδόθηκαν σε 3D. Η εταιρία συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνολογία 3D και να ηγείται σε αυτό τον τομέα προτείνοντας συνεχώς νέες ιδέες.

Η Panasonic ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη άλλων οθονών υψηλής ευκρίνειας για την επίτευξη ακόμα πιο ρεαλιστικής εμπειρίας παρακολούθησης. Φέτος, συνεργάζεται με το κρατικό κανάλι της Ιαπωνίας (ΝΗΚ) για την από κοινού ανάπτυξη μίας οθόνης plasma 145’΄ για το σύστημα μετάδοσης Ultra High-Definition επόμενης γενιάς, SUPER Hi-VISION, ενώ αναπτύσσει επίσης τη μικρότερη στον κόσμο οθόνη LCD 20» 4K2K IPSa.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024