Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν app που θα ζωντανέψουν το smartphone σας

Δωρεάν app που θα ζωντανέψουν το smartphone σας

Μια παλιά κινέζικη παροιμία υποστηρίζει ότι «το smartphone σου είναι τόσο έξυπνο όσο τα application του» (εντάξει, αυτή η πληροφορία ίσως δεν είναι ακριβής, ίσως η παροιμία να είναι κορεάτικη). Μπορεί οι εργοστασιακές εφαρμογές να είναι ως επί το πλείστον αξιόπιστες και επαρκείς για τις ανάγκες των περισσοτέρων, όμως το μεγάλο πλεονέκτημα των smartphone είναι η παραμετροποίησή τους

Μια παλιά κινέζικη παροιμία υποστηρίζει ότι «το smartphone σου είναι τόσο έξυπνο όσο τα application του» (εντάξει, αυτή η πληροφορία ίσως δεν είναι ακριβής, ίσως η παροιμία να είναι κορεάτικη). Μπορεί οιεργοστασιακές εφαρμογές να είναι ως επί το πλείστον αξιόπιστες και επαρκείς για τις ανάγκες των περισσοτέρων, όμως το μεγάλο πλεονέκτημα των smartphone είναι η παραμετροποίησή τους και η δυνατότητα χρήσης των προγραμμάτων που μας καλύπτουν πλήρως ή απλώς μας αρέσουν περισσότερο. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που ανεξάρτητοι developer κάνουν καλύτερη δουλειά από τις επίσημες εταιρείες…
Το Google Play (πρώην Android Market) και το Αpp Store της Αpple είναι γεμάτα με εκατοντάδες χιλιάδες app που σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του νέου σας κινητού – αρκετά εκ των οποίων με το αζημίωτο. Εμείς θα σας προτείνουμε ορισμένα χρήσιμα, ενδιαφέροντα ή απλώς διασκεδαστικά app που έχουν εκδόσεις και για τις δύο πλατφόρμες και που είναι δωρεάν, όπως άλλωστε τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

Opera/ Opera Mini
O κατά γενική ομολογία καλύτερος browser για κινητά τηλέφωνα. Τον γνωρίσαμε την εποχή των Windows Mobile και έκτοτε είμαστε αχώριστοι. Αν σας ενδιαφέρει η οικονομία στα data που κατεβάζετε κατά τη διάρκεια του σερφαρίσματος, δοκιμάστε την light έκδοση, τον Mini, o οποίος συμπιέζει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, για ακόμη μικρότερες χρεώσεις.
Soundhound
«Θυμάσαι αυτό το τραγούδι που πάει ντούπα-ντούπα-ντούπα-ντουπ;». Όχι, αλλά ευτυχώς υπάρχει αυτό το καταπληκτικό application που θα αναγνωρίσει το μουρμουρητό ή ακόμη και το σφύριγμα της μελωδίας και θα σας ενημερώσει για τον τίτλο, τον τραγουδιστή ακόμη και τους στίχους. Εννοείται ότι αναγνωρίζει και το κανονικό τραγούδι, αν είστε πχ σε μπαρ ή το ακούτε στο ραδιόφωνο.
Taxibeat
Μια ελληνική εφαρμογή που βρήκε το δρόμο της και για αγορές του εξωτερικού – τελευταία εθεάθη στη Ρουμανία. Επιτρέπει στον χρήστη να βρει άμεσα ταξί (με ποιον οδηγό και τι αυτοκίνητο) και να καλέσει όποιο βρίσκεται πιο κοντά του ή αυτό της αρεσκείας του. Θυμάστε τις διπλοκούρσες; Ε, άλλαξαν οι καιροί.
Instagram
Έχετε εντυπωσιαστεί από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες που ποστάρουν οι φίλοι σας στο Facebook; Μην ψαρώνετε: όλοι (σχεδόν, θα υπάρχουν και πραγματικοί καλλιτέχνες) χρησιμοποιούν αυτό το application που επιτρέπει την μεταμόρφωση μιας απλής φωτογραφίας σε δημιουργία υψηλής αισθητικής με τη χρήση φίλτρων της αρεσκείας σας. Κάποτε μόνο για iPhone, τώρα και για Android – σπεύσατε.
Dropbox
Η αγαπημένη υπηρεσία για να αποθηκεύουμε και να μοιραζόμαστε αρχεία online δουλεύει πλέον και στα smartphone. To app σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε αρχεία που έχετε «ανεβάσει» από το pc σας ή να στείλετε μια φωτογραφία ενώ είστε on the go και τα συγχρονίζει αυτόματα σε όλες τις συσκευές. Το ευχαριστούμε.
White Noise Lite
Θυμάστε τι ωραία κοιμόσασταν στις διακοπές με τον παφλασμό των κυμάτων ενώ τώρα έχετε τα μέτρα των 11,5 δις στο μυαλό σας και δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι; Η καλύτερη λύση είναι κερδίσετε το τριπλό jackpot στο Jocker ή να κατεβάσετε το εν λόγω app το οποίο σας νανουρίζει με ambient ήχους, για όση ώρα το επιθυμείτε.
Tiny Flashlight
Υπήρχε μια εποχή που όλοι είχαμε στο σπίτι και το αυτοκίνητο έναν φακό για ώρα ανάγκης. Σήμερα, αφήνου το Tiny Flashlight να μετατρέψει το φλας της κάμερας του smartphone σε φακό και ξενοιάζουμε. Επίσης, το app ελέγχει και την οθόνη, μετατρέποντάς την σε φώτα ανάγκης, αστυνομίας ή απλώς φωτορυθμικά για αυτοσχέδιο πάρτι.
Google Goggles
Μια γεύση από το μέλλον: τραβήξτε φωτογραφία ένα μνημείο ή ένα έργο τέχνης και το app θα προσπαθήσει να το αναγνωρίσει και να σας δώσει πληροφορίες γι’ αυτό. Θέλει δουλειά ακόμη αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να «διαβάσει» barcode και QR code ή και να μεταφράσει κείμενο. Α, λύνει και Sudoku!
Θανάσης Τολούδης

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024