Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδια στα χρόνια της κρίσης: games ως 15 ευρώ

Παιχνίδια στα χρόνια της κρίσης: games ως 15 ευρώ

Ότι οι καιροί είναι δύσκολοι το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι εποχές που δίναμε 60 και 70 ευρώ συχνά πυκνά για να αποκτήσουμε τα games που θέλαμε έχουν περάσει - ας ελπίσουμε όχι ανεπιστρεπτί - για τους περισσότερους από εμάς. Είναι αυτός λόγος για να κόψουμε το gaming ή έστω να το αραιώσουμε; Όχι βέβαια!

Ότι οι καιροί είναι δύσκολοι το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι εποχές που δίναμε 60 και 70 ευρώ συχνά πυκνά για να αποκτήσουμε τα games που θέλαμε έχουν περάσει –ας ελπίσουμε όχι ανεπιστρεπτί –για τους περισσότερους από εμάς. Είναι αυτός λόγος για να κόψουμε το gaming ή έστω να το αραιώσουμε; Όχι βέβαια!

Οι τιμές των τίτλων πέφτουν λίγο καιρό μετά την πρώτη κυκλοφορία τους. Στην Ελλάδα η διαδικασία μάλλον παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ότι στο εξωτερικό, όμως και πάλι συμβαίνει: εξαιρετικά games που ο χρόνος δεν έχει θαμπώσει τη λάμψη τους κοστολογούνται με λιγότερα από 15 ευρώ –μερικές φορές ακόμη και με τα μισά –και είναι αμαρτία να τα αφήσετε στο… ράφι.
Βασικοί άξονες της επιλογής μας πέραν του κόστους και της αξίας του παιχνιδιού, είναι και οι ώρες που θα σας διασκεδάσουν, λόγω έκτασης, πιθανότητας να το ξαναπαίξετε και co-op/multiplayer επιλογών. Οι τίτλοι κυκλοφορούν τόσο για PC όσο και για τις «μεγάλες» τουλάχιστον κονσόλες (Xbox 360, Playstation 3).

  • Dirt 3

    Ένα από τα καλύτερα rally ever που απευθύνεται εξίσου σε hardcore fan και αδαείς που θέλουν να μπουν στο άθλημα. Highlight το gymkhana mode και η δυνατότητα να ανεβάσετε τα κατορθώματά σας σε ειδικές διαδρομές και πίστες κατευθείαν στο YouTube. Πληθώρα αυτοκινήτων (ακόμη και από τα 60s) και βοηθημάτων που μπορείτε να αφαιρείτε σιγά σιγά αυξάνοντας τη δυσκολία, εγγυώνται ότι μπορείτε να παίζετε μέχρι να αποκτήσετε ικανότητες παγκόσμιου πρωταθλητή.

  • Deus Ex: Human Revolution

    Σε πόσα genres μπορεί να ανήκει ένα παιχνίδι; To Deus Ex: Human Revolution

    συνδυάζει στοιχεία action, RPG και stealth, σε ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο σενάριο με διαλόγους που θα έκαναν καταξιωμένους σεναριογράφους να σκάσουν από τη ζήλια τους. Η ελευθερία να παίξεις το παιχνίδι με το στυλ που σου αρέσει (με έμφαση στο hacking, τη δράση ή την ικανότητα να περνάς απαρατήρητος) αλλά και το βάθος του σεναρίου εγγυώνται υψηλό replay value.

  • Assassin’s Creed: Brotherhood

    ΟΚ, δεν είναι το πιο πρόσφατο της σειράς και το ολοκαίνουριο Assassin’s Creed ΙΙΙ αναμένεται στο τέλος του μήνα, όμως δεν έχει ούτε δύο χρόνιο που κυκλοφόρησε και παραμένει super. Το αξιοσημείωτα μεγάλο single player campaign με τα ενδιαφέροντα side missions και το ελεύθερο gameplay θα σας κρατήσει απασχολημένους πάρα πολλές ώρες. Και αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, θυμίζουμε ότι είναι το πρώτο της σειράς που διαθέτει και multiplayer.

  • FIFA 2011

    Τα roaster των ομάδων έχουν αλλάξει από την εποχή που κυκλοφόρησε και οι νεότεροι τίτλοι της σειράς προσφέρουν περισσότερη λεπτομέρεια στο χειρισμό και καλύτερα γραφικά. Όμως παραμένει ένα πολύ δυνατό «ποδοσφαιράκι», με πλήθος πρωταθλημάτων και εθνικών ομάδων που θα σας οδηγήσει σε σκληρούς αγώνες, μόνο ή με φίλους.

  • Portal 2

    Δεν θα το κρύψουμε: το action puzzle game της Valve είναι από τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Η ευφυΐα του gameplay, το απολαυστικό χιούμορ των διαλόγων και το γεμάτο ανατροπές σενάριο, δημιούργησαν έναν διάδοχο, αν όχι καλύτερο, ισάξιο με τον προκάτοχό του. Αρκετά μεγάλο σε έκταση, απογειώνεται με το co-op mode αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες custom maps που έχουν φτιάξει οι φίλοι του παιχνιδιού.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024