Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
007 γκάτζετ που θα ζήλευε κάθε κατάσκοπος

007 γκάτζετ που θα ζήλευε κάθε κατάσκοπος

Ότι οι ταινίες με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ έχουν φανατικό κοινό το γνωρίζουμε καλά. Σχεδόν όλοι βρίσκουν κάτι που τους αρέσει: κάποιοι  εκστασιάζονται με την καταιγιστική δράση, άλλοι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την αναπαράσταση του σκοτεινού κόσμου των  κατασκόπων, ενώ καταλαβαίνουμε πλήρως και όσους παρασύρονται από την παρουσία τόσων και τόσο εντυπωσιακών γυναικών που είναι  έτοιμες να υποκύψουν στη γοητεία του 007.

Ότι οι ταινίες με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ έχουν φανατικό κοινό το γνωρίζουμε καλά. Σχεδόν όλοι βρίσκουν κάτι που τους αρέσει: κάποιοι εκστασιάζονται με την καταιγιστική δράση, άλλοι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την αναπαράσταση του σκοτεινού κόσμου των κατασκόπων, ενώ καταλαβαίνουμε πλήρως και όσους παρασύρονται από την παρουσία τόσων και τόσο εντυπωσιακών γυναικών που είναι έτοιμες να υποκύψουν στη γοητεία του 007. Εμείς πάλι -πείτε το και επαγγελματική διαστροφή- εντυπωσιαζόμασταν πάντα περισσότερο με τα γκάτζετ που χρησιμοποιεί για να φέρει σε πέρας τις αποστολές του ο ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ: από το ρολόι με ακτίνα λέιζερ και το jetpack, ως την Aston Martin DB5 με τα πολυβόλα και το υποβρύχιο-κροκόδειλο, ο Τζέιμς Μποντ είχε πάντα τον πιο high tech και ευφάνταστο τρόπο να ξεφεύγει από τα δύσκολα.
Καθώς φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ταινία που μας τον σύστησε («Τζέιμς Μποντ: Πράκτωρ 007 εναντίον Δρ. Νο») η 5η Οκτωβρίου ανακηρύχθηκε παγκόσμια ημέρα Τζέιμς Μποντ. Για να τιμήσουμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας τον κατάσκοπο που αγαπήσαμε, παρουσιάζουμε ορισμένα γκάτζετ που μπορείτε να αποκτήσετε και τα οποία πιστεύουμε ότι σε ορισμένες στιγμές θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα ακόμη και σε εκείνον – σε περίπτωση που ο Κιου έλειπε με άδεια πχ.

Parrot AR Drone 2.0

Πως βλέπεις τι γίνεται πίσω από τους ψηλούς τοίχους ενός εχθρικού στρατοπέδου, χωρίς να ρισκάρεις τη σωματική σου ακεραιότητα; Στέλνεις αυτόν τον ιπτάμενο κλώνο, τον οποίο χειρίζεσαι από το smartphone (iPhone ή Android), το iPod Touch ή το tablet σου και χάρη στην 720p κάμερα του που κάνει streaming μέσω WiFi στην οθόνη σου έχεις εικόνα για το πόσους θα πρέπει να «καθαρίσεις». Μακράν το καλύτερο παιχνίδι που μπορείτε να αποκτήσετε με 360 ευρώ.

Zeal Optics Ζ3 GPS Goggles

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθείς κυνηγημένος από αντιπάλους με σκι σε κάποια χιονισμένη βουνοπλαγιά, καλό είναι να έχεις στη διάθεσή σου τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό –εν προκειμένω τα ειδικά αυτά γυαλιά. Διαθέτουν δέκτη GPS ο οποίος στέλνει δεδομένα στην lcd οθόνη που έχουν εσωτερικά κάτω δεξιά ώστε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο και χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τη δράση την ταχύτητα, τη θέση, το υψόμετρο και άλλα χρήσιμα δεδομένα. Δικά σας με περίπου 560 ευρώ.

LG GD910

Είναι ρολόι; Είναι κινητό τηλέφωνο; Είναι γκάτζετ; Όπως και να το πείτε, η θέση του βρίσκεται στον καρπό κάθε wannabe 007 που θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες συγκεντρωμένες σε μία συσκευή. Δεν έχει λέιζερ (ελπίζουμε να διορθωθεί αυτό στο επόμενο μοντέλο, αλλά διαθέτει οθόνη αφής, bluetooth, φωνητικές εντολές και κάμερα. Με περίπου 750 ευρώ γίνεται του χεριού σας.

C-Pen 3.5

Tα μυστικά έγγραφα είναι στα χέρια σου. Δεν μπορείς να τα πάρεις, δεν θέλεις να τα φωτογραφίσεις (γιατί βαριέσαι να τα δακτυλογραφήσεις εκ νέου μετά) και το φωτοτυπικό είναι χαλασμένο. Βγάζεις το C-Pen και ξεκινάς να «υπογραμμίζεις» τα ενδιαφέροντα σημεία: το γκατζετάκι τα αναγνωρίζει και τα αποθηκεύσει σε κείμενο που μπορείς αργότερα να επεξεργαστείς –αν βαριέσαι, μπορεί και να στα «απαγγείλει» καθώς έχει και text-to-speech ικανότητες. Χρησιμότατο –τι ψυχή έχουν τα 130 ευρώ που κοστίζει;

HP Pavilion dv7-6c06ev

Ο φορητός υπολογιστής ενός μυστικού πράκτορα θα πρέπει να είναι ισχυρός -για άμεση επεξεργασία δεδομένων που στέλνονται από τα κεντρικά –και με έξτρα προστασία για την περίπτωση αντικατασκοπίας. Το highlight του laptop της HP σε αυτόν τον τομέα είναι βεβαίως η ενσωματωμένης συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων –ειλικρινά, πόσο Τζέιμς Μποντ είναι αυτό; Κατά τα άλλα, Intel i7 επεξεργαστής, 6 GB RAM, 1TB σκληρός: όλα αυτά για 1.199 ευρώ.

Celluon Magic Cube

Ακόμη και ένας μυστικός πράκτορας δεν γνωρίζει πότε θα χρειαστεί ένα πληκτρολόγιο για να χακέψει με την άνεσή του ένα smartphone, ένα tablet ή μια πυρηνική βόμβα. Για να μην κουβαλάει ένα συνεχώς μαζί του, παίρνει το Magic Cube που προβάλει με λέιζερ ένα πλήρως λειτουργικό πληκτρολόγιο σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Συμβατό με iOS 4, Mac OS 10, Android 2.2 ή νεότερες εκδόσεις, Windows XP/Vista/7, τιμάται περίπου 185 ευρώ.

Jetlev-Flyer

Ο «κακός» πηδάει στο σκάφος και απομακρύνεται ταχύτατα από την ακτή. Ο επίδοξος Τζέιμς Μποντ όμως δεν τα παρατάει –έχει στη διάθεσή του το Jetlev-Flyer. Μοιάζει με jetpack αλλά η κινητήρια δύναμή του που σας απογειώνει ως και 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού και σας κινεί με ταχύτητα ως 47 χιλιομέτρων την ώρα, δεν είναι τα αέρια jet κινητήρα αλλά το νερό που εκτοξεύει με μεγάλη πίεση προς τα κάτω. Απλώς καταπληκτικό αλλά πανάκριβο, γύρω στις 100.000 ευρώ –περάστε το στα έξοδα του Κιου.

Θανάσης Τολούδης

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024