Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Touchpad για τον χειρισμό των Windows 8 με την αφή, λανσάρει η Logitech

Touchpad για τον χειρισμό των Windows 8 με την αφή, λανσάρει η Logitech

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα Windows 8 είναι ότι κατορθώνουν κάτι περίεργο: ο χρήστης μπορεί να τα χειριστεί με την αφή και συνάμα με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η Logitech ανακοίνωσε δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία τους μια γυάλινη επιφάνεια αφής που δεν είναι τάμπλετ, φιλοδοξεί όμως να μας πείσει ότι με αυτό θα «ακουμπάμε» τα Windows 8.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα Windows 8 είναι ότι κατορθώνουν κάτι περίεργο: ο χρήστης μπορεί να τα χειριστεί με την αφή και συνάμα με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η Logitech ανακοίνωσε δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία τους μια γυάλινη επιφάνεια αφής που δεν είναι τάμπλετ, φιλοδοξεί όμως να μας πείσει ότι με αυτό θα «ακουμπάμε» τα Windows 8 σαν να τα βλέπαμε επάνω της.

Κεντρικό στοιχείο του Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650 είναι η μεγάλη λεία γυάλινη επιφάνεια αφής. Υποστηρίζει τις σύνθετες χειρονομίες-εντολές των Windows 8, επιταχύνει την πλοήγηση σε παραθυρικό περιβάλλον και δίνει ταυτόχρονα στα δάχτυλά μας άφθονο χώρο να κινηθούν.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, από την απλή κατάδειξη με τον κέρσορα, το σκρολάρισμα και το αριστερό ή δεξί κλικ (όπου κι αν ακουμπούν τα δάχτυλα μας στην επιφάνεια αφής), αλλά και οι πιο σύνθετες χειρονομίες των Windows 8.

Για παράδειγμα, «σύνθετες χειρονομίες» θεωρούνται αυτές στην άκρη της επιφάνειας αφής -δηλαδή, της οθόνης- για την εναλλαγή εφαρμογών (αριστερά πάνω), την επιλογή της μπάρας εφαρμογών ή την charms bar (στην άλλη άκρη, δεξιά), την εστίαση (zoom) αλλά και τη σάρωση με χρήση τριών δακτύλων για επιστροφή στην αρχική οθόνη (Start Screen) του λειτουργικού.

Η Logitech έχει κατασκευάσει μια επιφάνεια αφής λεία και υπόσχεται πολύ άνετη και γρήγορη απόκριση, που προσφέρει μεγάλη ακρίβεια, χάρη σε ενσωματωμένο αισθητήρα.

Το Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650 φορτίζεται μέσω USB και μια πλήρη φόρτιση διαρκεί έως και ένα μήνα. Το touchpad διαθέτει επίσης διακόπτη On/Off όπως και ενδεικτική λυχνία χαμηλής στάθμης μπαταρίας.

Θα πωλείται μετά την κυκλοφορία των Windows 8 αντί 80 περίπου ευρώ.

Εκτός από την επιφάνεια αφής, η Logitech ανακοίνωσε επίσης δύο mouse για τα Windows 8, τα Logitech Touch T620 και Logitech Zone Touch T400.

Ποντίκι Logitech Touch T620

Χαρακτηρίζεται «υπέρκομψο ποντίκι» που «θα σας εντυπωσιάσει», με την επιφάνεια του να ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σας για πανεύκολη πλοήγηση. Όπως και στο touchpad, μπορείτε να κάνετε κλικ ή πιο σύνθετες χειρονομίες-χειρισμούς οπουδήποτε ακουμπούν τα δάχτυλά σας, ακόμη και στην άκρη του ποντικιού. Έτσι τα πάντα γίνονται με απλές φυσικές κινήσεις, από το κάθετο ή και οριζόντιο σκρολ μέχρι την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.
Το ποντίκι είναι ασύρματο, ενώ το καμπύλο κομψό σχήμα του είναι ειδικά διαμορφωμένο για μεγάλη άνεση. Όσο για την ακρίβεια απόκρισης, ένας μηχανισμός laser φροντίζει να παραμένει υψηλή σε μια μεγάλη ποικιλία από επιφάνειες.

Ποντίκι Logitech Zone Touch T400

Το νέο ποντίκι Logitech Zone Touch T400 εξελίσσει την χρηστικότητα ενός τυπικού ποντικιού καθώς μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα πιο δημοφιλή στοιχεία του λειτουργικού. Το ποντίκι έχει μια υαλώδη επιφάνεια αφής για κάθετο/οριζόντιο σκρολάρισμα με τα δάχτυλα, ενώ ένα πάτημα στο μπροστινό τμήμα, μας πάει κατευθείαν στο Start Screen των Windows 8, όπου θα βρούμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές.
Συνολικά η εμπειρία χρήσης του είναι ιδιαίτερα άνετη ακόμη και μετά από πολλές ώρες, καθώς συνδυάζεται η κλασική λειτουργία ενός ποντικιού, το άνετο σκρολάρισμα και ένα ανατομικό στο κράτημα κέλυφος με λαστιχένιο περίβλημα.

Το ποντίκι Logitech Touch T620 έχει διάρκεια μπαταρίας 6 μήνες, ενώ το Logitech Zone Touch T400 18 μήνες. Το Touch T400 –όπως και το touchpad- έχει διακόπτη κλεισίματος και λυχνία στάθμης.

Το ποντίκι Logitech Touch T620 και το ποντίκι Logitech Zone Touch T400 αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ από τον φετινό Οκτώβριο, με προτεινόμενες τιμές λιανικής τα €69,99 και €49,99 αντίστοιχα.

  • Τα περισσότερα ποντίκια και πληκτρολόγια της Logitech μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα Windows 8. Για μια πλήρη λίστα συμβατότητας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.logitech.com/Win8-compatibility.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr σχετικά με τα Windows 8

Η Microsoft μας δίνει έναν λόγο να επισπεύσουμε την αγορά νέου υπολογιστή, αν και τα Windows 8 αργούν ακόμα. Εάν αγοράσετε τώρα νέο μηχάνημα με Windows 7 δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αύριο την αναβάθμιση στα Windows 8 αντί δύο εκατοντάδων ευρώ, μπορείτε να τα παραγγείλετε για €15. Είναι όμως αρκετά ηχηρές οι φωνές των ειδικών στο Διαδίκτυο που λένε ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο, γιατί δεν έχουμε ακόμα δει υπολογιστές που παίζουν τα Windows 8 στα δάχτυλα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024