Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tablet ή laptop; Μήπως σας αρκεί ένα netbook των 300 ευρώ;

Tablet ή laptop; Μήπως σας αρκεί ένα netbook των 300 ευρώ;

Αν θέλετε μια μικρή και ελαφριά φορητή συσκευή, κυρίως για να διαβάζετε και να γράφετε email και να σερφάρετε στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να «ξηλωθείτε» για ένα πανίσχυρο laptop ή ένα ολοκαίνουριο tablet. Mε ένα netbook μπορείτε να σερφάρετε οnline, να διαβάζετε και να γράφετε με άνεση και - το σημαντικότερο - χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα.

Υπήρξε μια εποχή που εξαιτίας των υπολογιστών desktop ήμασταν όλοι «δεμένοι» γραφείο μας. Σήμερα όμως έχουμε πληθώρα επιλογών για δουλειά και διασκέδαση μακριά από τη βάση μας: netbook, tablet και laptop κονταροχτυπιούνται διεκδικώντας μερίδιο της προσοχής και του budget μας. Κάθε μία κατηγορία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και κατά βάση απευθύνεται σε διαφορετικές ανάγκες.

Αν θέλετε μια μικρή και ελαφριά φορητή συσκευή, κυρίως για να διαβάζετε και να γράφετε email και να σερφάρετε στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να «ξηλωθείτε» για ένα πανίσχυρο laptop ή ένα ολοκαίνουριο tablet: το πρώτο έχει το μειονέκτημα του αυξημένου όγκου, το δεύτερο την απουσία ξεχωριστού πληκτρολογίου, ενώ και τα δύο θα σας κοστίσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Αντιθέτως, με ένα netbook μπορείτε να σερφάρετε οnline, να διαβάζετε και να γράφετε με άνεση και –το σημαντικότερο –χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα.
Με τιμές οριακά μικρότερες των 300 ευρώ υπάρχουν αρκετές προτάσεις για netbook που θα καλύψουν τις ανάγκες και το γούστο σας. Όλα τους διαθέτουν web κάμερα, Wi-Fi και έρχονται εξοπλισμένα με Windows 7 Starter.


Ζυγίζει διακριτικά κάτι παραπάνω από ένα κιλό (1,03 για τους εραστές της ακρίβειας) και είναι φτιαγμένο για τον έξω κόσμο, λόγω της 10,1 ιντσών anti-reflective οθόνη του. Στην καρδιά του χτυπάει ο επεξεργαστής της Intel Atom N2100 (χρονισμένος στα 1,6GHz) και διαθέτει 1 GB RAM DDR3, 320 GB σκληρό δίσκο και web κάμερα.


Η πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται με επεξεργαστή Intel Atom Ν2600, 10,1 ίντσών TruBrite οθόνη με LED οπίσθιο φωτισμό και 1GB RAM DDR3 (800MHz). H μπαταρία του υπόσχεται ότι μπορεί να σας κρατήσεις συντροφιά ως 9 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να «σώζετε» ό, τι θέλετε στα 320 GB του σκληρού του δίσκου. Διαθέτει web κάμερα και το βάρος του είναι 1,4 κιλά.

Το netbook της Αsus δεν ξεχωρίζει για τον επεξεργαστή του (Intel Atom Ν2600), την οθόνη του (10,1 ίντσών με LED οπίσθιο φωτισμό), την μνήμη (1GB RAM DDR3) ή τον δίσκο του (320 GB). Ξεχωρίζει για τις απαλές του καμπύλες εμφανισιακά, το card reader, την HDMI θύρα και την δυνατότητα «ξυπνήματος» από sleep mode σε 2 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του θα το κρατήσει ζωντανό για σχεδόν 11 ώρες, έχει ενσωματωμένη κάμερα και το βάρος του είναι 1,25 κιλά.


Ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή από πλευράς hardware με επεξεργαστή Intel Atom Ν2600, οθόνη του 10,1 ίντσών WSVGA, 1GB RAM DDR3 και δίσκο 320 GB. Καταφέρνει όμως να διατηρήσει χαμηλά το βάρος του (ούτε ένα κιλό, 950 γραμμάρια για την ακρίβεια), έχει θύρα HDMI για να το συνδέσετε με την τηλεόρασή σας, card reader 9 σε 1, web κάμερα και Bluetooth. Η μπαταρία του δεν θα χρειαστεί φόρτιση περίπου για 10 ώρες.


Η Asus έχει ακόμη μία πρόταση, αυτή τη φορά με επεξεργαστή της AMD, τον Brazos C30. Αν και σε μνήμη, χωρητικότητα δίσκου και οθόνη δεν έχει διαφορές από το «αδελφάκι» του, το βάρος στο 1015BX πέφτει στα γραφικά, καθώς έχει ενσωματωμένη την Radeon HD 6250 και υποστηρίζει DirectX 11 παρακαλώ –μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε και μέσω της HDMI θύρας του. Διαθέτει Bluetooth και το βάρος του φτάνει τα 1,17 κιλά.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024