Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα USB Flash Drive που θα σας φτιάξουν την μέρα

Τα USB Flash Drive που θα σας φτιάξουν την μέρα

Δεν υπάρχει λόγος να μασάμε τα λόγια μας: τα λατρεύουμε. Τα USB Flash Drive («στικάκια» ή «φλασάκια» για τους φίλους) κατέστησαν  σχεδόν άχρηστα τα CD και τα DVD ως μέσο μεταφοράς και αποθήκευσης πάσης φύσεως ψηφιακών αρχείων. Μικρά στο μάτι, μεγάλα στη  χωρητικότητα, plug & play, πλήρως επανεγγράψιμα και πλέον πάμφθηνα, μας έλυσαν τα χέρια σε περισσότερες περιστάσεις απ' όσες  μπορούμε να θυμηθούμε.

Δεν υπάρχει λόγος να μασάμε τα λόγια μας: τα λατρεύουμε. Τα USB Flash Drive («στικάκια» ή «φλασάκια» για τους φίλους) κατέστησαν σχεδόν άχρηστα τα CD και τα DVD ως μέσο μεταφοράς και αποθήκευσης πάσης φύσεως ψηφιακών αρχείων. Μικρά στο μάτι, μεγάλα στη χωρητικότητα, plug & play, πλήρως επανεγγράψιμα και πλέον πάμφθηνα, μας έλυσαν τα χέρια σε περισσότερες περιστάσεις απ’ όσες μπορούμε να θυμηθούμε.
Τα εκτιμούμε για ακόμη ένα λόγο: γιατί κυκλοφορούν σε τόσο πολλά και τόσα αστεία design και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε όλοι παρόμοιες, αισθητικά βαρετές, συσκευές. Αντίθετα, μπορούμε να βρούμε μία που εκφράζει τον geek που κρύβουμε (;) μέσα μας ή οποιαδήποτε άλλη πλευρά της προσωπικότητάς μας και να σκάμε ένα χαμόγελο ακόμη και όταν κάνουμε κάτι τόσο βαρετό όσο η αντιγραφή αρχείων. Ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μας.

Αναρωτιόσασταν και εσείς τόσα χρόνια, τι κρύβεται κάτω από το κράνος των άοκνων στρατιωτών της Αυτοκρατορίας του Star Wars; Το μυστήριο λύθηκε επιτέλους: το USB connector! May the force be with you. Τιμή: 39,95 δολάρια.


Ναι, το φιλμ πέθανε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποτίετε φόρο τιμής στην παλιά σας αγάπη αποθηκεύοντας τις ψηφιακές σας φωτογραφίες σε αυτό το USB Flash Drive. Δεν είναι απλώς φτιαγμένο να μοιάζει ακριβώς σαν «καρούλι» – είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα φιλμ. Τιμή : 18,79 ευρώ.

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να φυλάει μυστικά. Εμπιστευθείτε τα δικά σας προσωπικά αρχεία στο φλασάκι με τη μορφή του και δείξτε ξεκάθαρα την προτίμησή σας στο αιώνιο geek δίλημμα «Batman ή Superman». Τιμή: 26,04 ευρώ.


Το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας από το (εύηχο) Τσουφενχάουζεν απομακρύνεται ταχύτητα από τους στόχους μας λόγω της οικονομικής κρίσης –όπως και οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Αυτό είναι μάλλον το πρώτο φλασάκι –παρηγοριά. Όταν μεταφέρει δεδομένα «παίζει» τα φώτα του! Τιμή: 29,89 ευρώ.


Οι συσκευές δύο σε ένα πάντα μας συγκινούσαν: δεν είναι φλασάκι που μοιάζει με αναπτήρα, είναι φλασάκι και αναπτήρας ταυτόχρονα. Ακόμη και αν δεν καπνίζετε, σκεφτείτε το ως τον πρώτο αναπτήρα που δεν θα φανεί βαρετός ως δώρο. Τιμή: 39,99 δολάρια.


Για εμάς που δεν μεγάλωσαμε με Power Rangers και Τransformers, οι νίντζα ήταν παιδικοί ήρωες –προτού μετεξελιχθούν σε γελοία Χελωνονιντζάκια. Θυμηθείτε τα (επικίνδυνα) παιχνίδια με τα «αστεράκια» με αυτό το σούπερ USB Flash Drive. Τιμή: 22,9 ευρώ.


Σας ενδιαφέρει η τεχνολογία αλλά και οι ασιατικές φιλοσοφίες όπως το Φενγκ Σούι; Δώστε μια νότα φύσης στον υπολογιστή σας με αυτό το χειροποίητο, ξύλινο φλασάκι – το καθένα είναι μοναδικό! Κάτι ξύλινο κοντά σας άλλωστε, θα σας φέρει τύχη και χρήμα (υποθέτουμε, εμάς μας ενδιαφέρει η τεχνολογία, από Φενγκ Σούι δεν έχουμε ιδέα). Τιμή: 23 δολάρια.


Το θρυλικό Καλάσνικοφ μας έχει συντροφεύσει σε κάθε λογής videogame και μας έχει σώσει επανειλημμένα από εκνευριστικά reload. Ας του δώσουμε επισήμως την αναγνώριση που του αξίζει. Τιμή: 15 δολάρια.


ΟΚ, είναι κάπως ακριβό αλλά το εντυπωσιακό design δεν έχει τιμή. Αν εργάζεστε ως γραφίστας, αρχιτέκτονας ή κάτι παρεμφερές, με αυτό το USB Flash Drive θα εντυπωσιάσετε συνεργάτες και συναδέλφους, καθώς το LED φως του θα ανάβει ενώ μεταφέρετε αρχεία. Διατίθεται σε τρία χρώματα για να ταιριάζει με τον χρωματιστό, κοκάλινο σκελετό των γυαλιών σας. Τιμή: 65 δολάρια.


Tα μαχητικά του Battleship Galactica είναι από τα αγαπημένα μας διαστημικά σκάφη όλων των εποχών και όλων των γαλαξιών. Το συγκεκριμένο μας συγκίνησε και για την προσεκτική αναπαραγωγή των λεπτομερειών του σκάφους που ταπείνωσε τους Κυκλώνες. Τιμή: 34,99 δολάρια.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024