Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνδέστε Android smartphone ή tablet σε monitor ή TV, με καλώδιο MHL

Συνδέστε Android smartphone ή tablet σε monitor ή TV, με καλώδιο MHL

Αυξάνονται οι προτάσεις των κατασκευαστών οθονών για PC, και τηλεοράσεων που διαθέτουν υποδοχή MHL, δηλαδή την δυνατότητα σύνδεσης συμβατών κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ με την οθόνη, η οποία όχι μόνο μεταφέρει το περιεχόμενό τους, αλλά ταυτόχρονα τις φορτίζει. Έτσι, ο χρήστης απαλλάσσεται από την ανάγκη για ισχύ στην φορητή συσκευή, ένα εμπόδιο στην πολύωρη διασύνδεση κινητού και οθόνης.

Αυξάνονται οι προτάσεις των κατασκευαστών οθονών για PC, και τηλεοράσεων που διαθέτουν υποδοχή MHL, δηλαδή την δυνατότητα σύνδεσης συμβατών κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ με την οθόνη, η οποία όχι μόνο μεταφέρει το περιεχόμενό τους εκεί, αλλά ταυτόχρονα τις φορτίζει. Έτσι, ο χρήστης απαλλάσσεται από την ανάγκη για ισχύ στην φορητή συσκευή, ένα εμπόδιο όταν απαιτείται διασύνδεση κινητού και οθόνης για αρκετό χρόνο.

Η λειτουργία MHL επιτρέπει την απευθείας σύνδεση της οθόνης με MHL με ένα smartphone ή tablet PC (που έχει υποδοχή MHL) και μπορεί να μεταφέρει βίντεο υψηλής ευκρίνειας (1080p) και ψηφιακό ήχο μέσω ενός καλωδίου που μοιάζει με micro-USB/HDMI.

Έτσι μπορεί κανείς να μοιραστεί και να απολαύσει περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, βίντεο από YouTube, να προβάλλει στην οθόνη website και αρχεία του MS Office στην οθόνη.

Επιπλέον, η συσκευή Android μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κονσόλα παιχνιδιών, αφού η συσκευή φορτίζεται και δεν μένει στην μέση του παιχνιδιού από μπαταρία.

Η υποστήριξη της τεχνολογίας MHL επιτρέπει επίσης τις επαγγελματικές παρουσιάσεις απευθείας από το smartphone ή το tablet PC. Χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορεί κανείς να παρουσιάσει σε μεγάλη οθόνη περιεχόμενο όπως, φωτογραφίες ή βίντεο αποθηκευμένα στην κινητή του συσκευή.

Γνωστοί κατασκευαστές έχουν ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία σε μόνιτορ και τηλεοράσεις. Η LG έχει ανακοινώσει δύο μοντέλα 23» και 27», το IPS277L-BN και το IPS237L-BN, η Samsung έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων κάτω από την επωνυμία Smartphone Enabled Monitors. Για την πλήρη λίστα των συμβατών προϊόντων με το MHL μπορείτε να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο των συνεργαζόμενων κατασκευαστών για το πρότυπο στην διεύθυνση http://www.mhlconsortium.org/productlist/. Πρόσφατα, η AOC ανακοίνωσε ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα διατεθεί στην ελληνική αγορά η myPlay i2757Fm με MHL με προτεινόμενη τιμή λιανικής 290 ευρώ.



Ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα με MHL θα βρείτε τα ακόλουθα δημοφιλή μοντέλα: Samsung Galaxy S III, S II, HTC One X, One S, το επερχόμενο LG Optimus G, το LG Optimus 4X HD, το Sony Xperia T και άλλα.

Εάν έχετε τηλεόραση με HDMI και MHL στο smartphone ή το tablet σας, τότε πρέπει να αναζητήσετε MHL adapter για την διασύνδεση των συσκευών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024