Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επαγγελματικές λήψεις από ερασιτέχνες, με τη βοήθεια της Θεάς της Αυγής

Επαγγελματικές λήψεις από ερασιτέχνες, με τη βοήθεια της Θεάς της Αυγής

H Canon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Canon EOS M στην ελληνική αγορά, με την οποία επεκτείνει την σειρά EOS που εισήγαγε το 1987 η Canon βαπτίζοντάς την με το όνομα της Θεάς της Αυγής, την Ηώς. Η Canon προτείνει μια φωτογραφική μηχανή σε μέγεθος compact για καθημερινές λήψεις σε ποιότητα των μηχανών DSLR.

H Canon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Canon EOS M στην ελληνική αγορά, με την οποία επεκτείνει την σειρά που εισήγαγε το 1987, την σειρά EOS στην οποία έδωσε το όνομα της Θεάς της Αυγής (Ηώς). Η Canon προτείνει σε όλους για καθημερινή χρήση μια φωτογραφική μηχανή σε μέγεθος compact και υπόσχεται ποιότητα επιπέδου επαγγελματικών μηχανών τεχνολογίας DSLR.

H Canon τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς της περί ποιότητας DSLR σε μια κάμερα compact ως εξής:

  • Η EOS M έχει υβριδικό αισθητήρα APS-C CMOS με υψηλή ανάλυση 18Mpixel. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτυπώσετε φωτογραφίες σε μέγεθος αφίσας ή να χρησιμοποιήσετε ένα τμήμα της φωτογραφίας για να δημιουργήσετε την εικόνα που χρειάζεστε. Ο μεγάλος αισθητήρας επιτρέπει επίσης στον χρήστη να δημιουργεί συνθέσεις με καλλιτεχνική προσέγγιση στο φόντο, «αποδίδοντας υπέροχα πορτρέτα ή εντυπωσιακά κοντινά πλάνα».
  • Στην χρήση του επεξεργαστή DIGIC 5 της Canon, αποδίδεται η ζωντάνια των χρωμάτων και οι φυσικοί τόνοι π.χ. στο δέρμα. Το κλείστρο χαρακτηρίζεται ταχύτατο αφού επιτρέπει στον χρήστη να απαθανατίσει στιγμές σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
  • Στην δυνατότητα λήψης με ISO 100-12.800 (με δυνατότητα επέκτασης σε 25.600) αποδίδεται η δυνατότητα για λήψη ατμοσφαιρικών, βραδινών φωτογραφιών και η φωτογράφιση σε σκοτεινά περιβάλλοντα με εκπληκτική λεπτομέρεια και χωρίς απαραίτητα τη χρήση τριπόδου και φλας.
  • Ακόμα, το υβριδικό σύστημα AF αναλαμβάνει να προσδώσει εκπληκτική ευκρίνεια λήψης και επαγγελματική ποιότητα βίντεο. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, υποστηρίζει ταχύτατη και ακριβή αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη φωτογραφιών και ταινιών, χαρακτηριστικά που «επιτρέπουν να καταγράψετε επιτυχημένα οποιαδήποτε στιγμή».

Οθόνη αφής 3», έξυπνες ρυθμίσεις

Η οθόνη αφής Clear View II 3 ιντσών στην Canon EOS M διευκολύνει την ρύθμιση της μηχανής για την επιλογή διαφορετικών λειτουργιών λήψης επιλέγοντας εικονίδια. Επίσης, παραπέμπει στην κατάσταση λήψης “έξυπνης αυτόματης σκηνής” (Scene Intelligent Auto Adjust), η οποία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της μηχανής ανάλογα με το θέμα και τις συνθήκες λήψης. Έτσι, υπόσχεται να απαλλάξει τον φωτογράφο από τα τεχνικά θέματα και να του επιτρέψει να επικεντρωθεί στη σύνθεση και στην επιλογή της πλέον κατάλληλης στιγμής για να κάνει κλικ.

Δείτε ένα βίντεο από το κανάλι της Canon Europe, από το οποίο είναι φανερό σε ποιους απευθύνεται η νεότερη πρόταση της εταιρείας:


Φακοί και φλας

H Canon EOS M διατίθεται μαζί με δύο νέους φακούς, τον EF-M 22mm f/2 STM pancake και τον EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standard zoom, καθώς και ένα νέο, μικρών διαστάσεων φλας -το SpeedLite 90EX. H EOS μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το ευρύ φάσμα φακών EF της Canon με το νέο προσαρμογέα EF-EOS Μ.

Με τον προσαρμογέα EF-EOS M, συνδέονται δεκάδες φακοί EF της Canon πάνω στην compact. Έτσι, μπορούν να βελτιωθούν τα κοντινά πλάνα, το zoom σε ένα πλάνο από μακρινή απόσταση.

Επίσης, η νέα EOS δέχεται τα φλας Speedlite της Canon, που επιτρέπουν στον χρήστη να εξερευνά τεχνικές δημιουργικού φωτισμού στις φωτογραφίες του.

Φίλτρα πριν την λήψη

Η EOS M διαθέτει επίσης φίλτρα όπως το εφέ «κάμερας παιχνιδιού» (Toy Camera effect), το κοκκώδες ασπρόμαυρο (Grainy B & W) ή ακόμα και το εφέ ευρείας γωνίας, ένα φίλτρο που μιμείται την παραμόρφωση ενός φακού fish-eye.

Τα φίλτρα μπορούν να εφαρμοστούν πριν από τη λήψη της φωτογραφίας, με το αποτέλεσμα να απεικονίζεται άμεσα στην οθόνη, ώστε ο χρήστης να πειραματίζεται με διάφορα εφέ πριν το επιλέξει.

«Οικογενειακά βίντεο, συναρπαστικές ταινίες»

Η EOS M υποστηρίζει επίσης την λήψη Full HD βίντεο με στερεοφωνικό ήχο. Μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση λήψης στιγμιότυπων βίντεο (Video Snapshot Mode), χάρη στην οποία η Canon υπόσχεται ότι η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν θα δουν μακροσκελείς ερασιτεχνικές ταινίες που θα τους κουράσουν. Η μηχανή καθοδηγεί τον χρήστη στην επεξεργασία και στην δημιουργία συναρπαστικών ταινιών επαγγελματικού επιπέδου, μέσω της ίδιας της μηχανής, υπόσχεται η Canon.

Eξειδικευμένα αξεσουάρ

Εκτός από τη συμβατότητα με τους υπάρχοντες φακούς, αξεσουάρ και φλας EF της Canon, η EOS Μ είναι διαθέσιμη με τη δική της σειρά αξεσουάρ: Δύο νέοι EF-Μ φακοί -ο EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standard zoom και ο EF-Μ 22 mm f/2 STM pancake- σχεδιάστηκαν ώστε να συνοδεύουν την εύκολα μεταφέρσιμη αυτή μηχανή και να πετυχαίνουν την βέλτιστη απόδοση με την EOS M. Διαθέτουν τη νέα τεχνολογία Stepper Motor για εξαιρετικά ομαλή απόδοση AF, καθώς και οπτικά υψηλής ακρίβειας της Canon, ενώ η compact σχεδίασή τους προσφέρει το τέλειο μέγεθος για να πλαισιώσει το σώμα «τσέπης» της φωτογραφικής μηχανής.

Επιπλέον, η EOS M διατίθεται στην ελληνική αγορά με το νέο φλας Speedlite 90EX. Είναι ελαφρύ και εξαιρετικά μικρού μεγέθους, χαρακτηρίζεται από οδηγό αριθμό (guide number) εννέα και υποστηρίζει ευρυγώνιους φακούς, γεγονός που το καθιστά ένα ιδανικό φλας για καθημερινή γενική χρήση. Μια ασύρματη λειτουργία επιτρέπει επίσης τον έλεγχο πολλαπλών φλας ασύρματα, επιτρέποντας στους περισσότερο έμπειρους χρήστες να πειραματιστούν με μια σειρά από δημιουργικά εφέ φωτισμού.

Οι ενδεικτικές τιμές λιανικής από την Canon

Η Canon EOS M είναι σε συσκευασία που περιλαμβάνει τη μηχανή, τον φακό και το φλας ή ό,τι περιλαμβάνει ανά περίπτωση το kit:

  • EOS M + EF-M 18 – 55 + 90EX € 899 (σε μαύρο, λευκό, κόκκινο ή ασημί χρώμα)
  • EOS M BLACK + EF-M 18 – 55 + EF-M 22 + 90EX € 1.099
  • EOS M + EF-M 22 + Adapter + 90EX € 1.049 (σε λευκό ή μαύρο)
  • EF-EOS M adaptor € 129

Δείτε περισσότερα στην σελίδα της Canon για την EOS Μ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024