Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα κάνουν πιο έξυπνα οι Cinema 3D Smart TV της LG το 2013

Τι θα κάνουν πιο έξυπνα οι Cinema 3D Smart TV της LG το 2013

Περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η έννοια της λεγόμενης «έξυπνης τηλεόρασης» εμπλουτίζεται το 2013 έδωσε η LG Electronics, λίγο πριν ξεκινήσει η έκθεση Consumer Electronics Show 2013 στο φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Εκεί, θα παρουσιάσει σειρά μοντέλων CINEMA 3D Smart TV, μεταξύ των οποίων η OLED TV 55'' -μια τεχνολογία που φαίνεται ότι θα έχει την τιμητική της φέτος- και η Ultra HD 84''.

Περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η έννοια της λεγόμενης «έξυπνης τηλεόρασης» εμπλουτίζεται το 2013 έδωσε η LG Electronics, λίγο πριν ξεκινήσει η έκθεση Consumer Electronics Show 2013 στο φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Εκεί, θα παρουσιάσει σειρά μοντέλων CINEMA 3D Smart TV, μεταξύ των οποίων η OLED TV 55» -μια τεχνολογία που φαίνεται ότι θα έχει την τιμητική της φέτος- και η Ultra HD 84».

H LG πρόκειται ακόμα να παρουσιάσει στην CES επτά νέα μοντέλα Smart TV βασισμένα στην πλατφόρμα Google TV (2.0). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει την δική της πλατφόρμα.

Τι όμως μπορεί να κάνει πιο έξυπνα μια έξυπνη τηλεόραση της LG;

Η πρώτη βελτίωση αφορά στον τρόπο χειρισμού της τηλεόρασης. Η LG τον ονομάζει smart control και με τον όρο αυτό αναφέρεται στο περιβάλλον χειρισμού που βλέπει ο τηλεθεατής όταν ανοίγει την τηλεόρασή του. Εκεί, στους φακέλους My Interest Cards, η LG προτείνει να τοποθετεί o τηλεθεατής τα κανάλια για την ψυχαγωγία και την ενημέρωσή του από διάφορες πηγές -ειδησεογραφικά σάιτ, πληροφορίες για τον καιρό κ.ά. Εκτός από τους φακέλους με τα ενδιαφέροντα του τηλεθεατή, η LG τον εξοπλίζει με ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, το Magic Remote με το οποίο μπορεί να στοχεύσει (point), να επιλέξει (wheel), να χειριστεί την τηλεόραση με προκαθορισμένα νεύματα (gesture) ή με φωνητικές εντολές. Στον τομέα των φωνητικών εντολών η LG υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις.

  • Το λεγόμενο Voice Mate αναγνωρίζει εντολές που δεν περιορίζονται σε μια μόνο λέξη, αλλά υπαγορεύονται με κανονική ομιλία (natural flow). Εάν τα καταφέρνει καλά, θα αλλάξει για πάντα η αναζήτηση περιεχομένου από όλες τις πηγές που υποστηρίζει η πλατφόρμα Smart TV της LG, δηλαδή σε υπηρεσίες Video on Demand, μηχανές αναζήτησης, εξωτερικές συσκευές και άλλα.
  • Αυτός δεν θα είναι ο μόνος τρόπος αναζήτησης περιεχομένου στην έξυπνη τηλεόραση της LG το 2013: Η LG Smart TV έχει μια προηγμένη λειτουργία που ονομάζεται On Now, η οποία προτείνει στο χρήστη προγράμματα και βίντεο (VoD), τα οποία συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση (trending).
  • Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα το λεγόμενο Smart Sharing. Η λειτουργία SmartShare της LG αναλαμβάνει την διαδικασία προβολής στην τηλεόραση περιεχομένου που κρύβεται σε άλλες έξυπνες φορητές συσκευές, αξιοποιώντας κάποια από τις πολλές επιλογές διασύνδεσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι τεχνολογίες WiDi και Miracast.
  • Οι συσκευές του 2013 διαθέτουν επίσης τη λειτουργία Tag On, η οποία εξασφαλίζει άμεση σύνδεση δύο συσκευών για ταχύτατη ανταλλαγή αρχείων media. Για να ενεργοποιήσει το Tag On, ο χρήστης θα πρέπει να ακουμπήσει το smartphone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με NFC στο ειδικό NFC sticker της CINEMA 3D Smart TV του.
  • Οι συσκευές του 2013 υποστηρίζουν επίσης το LG Cloud, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αντλούν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας πρακτικά από οπουδήποτε (μέσω τεχνολογίας ροής, streaming).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024