Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η devolo κάνει κάθε πρίζα ρεύματος, θύρα δικτύου στο σπίτι

Η devolo κάνει κάθε πρίζα ρεύματος, θύρα δικτύου στο σπίτι

Η ευρωπαϊκή εταιρεία devolo που κατασκευάζει προϊόντα για την δημιουργία δικτύων μεταφοράς δεδομένων μέσω του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος πρόσθεσε στην γκάμα της το devolo dLAN 500 AV Wireless+, που δημιουργεί ένα ευρύχωρο ασύρματο δίκτυο ακόμα και σε τριώροφα σπίτια.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία devolo που κατασκευάζει προϊόντα για την δημιουργία δικτύων μεταφοράς δεδομένων μέσω του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος πρόσθεσε στην γκάμα της το devolo dLAN 500 AV Wireless+, που δημιουργεί ένα ευρύχωρο ασύρματο δίκτυο ακόμα και σε τριώροφα σπίτια. Ο νέος προσαρμογές υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση μέσω 802.11b/g/n και στις δύο μπάντες συχνοτήτων 2,4GHz και 5GHz, μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα έως 500Mbit ανά δευτερόλεπτο, και διαθέτει τρεις θύρες για την καλωδιακή σύνδεση απαιτητικών συσκευών στο Ίντερνετ μέσω Ethernet.

Όπως εξηγεί η devolo AG, το dLAN 500 AV Wireless+ συνδυάζει σε έναν και μόνο προσαρμογέα, ασύρματο δίκτυο (WLAN), δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος (Powerline) και ενσύρματο δίκτυο (Gigabit Ethernet). Λειτουργεί ως κέντρο επικοινωνίας, αφού διασυνδέει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όλες τις συσκευές σε έναν χώρο που έχουν πρόσβαση στο Internet.


Δείτε στα σχεδιαγράμματα δύο εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης του προσαρμογέα της devolo:


Ο κυρίως αντάπτορας με τις τρεις θύρες Gigabit LAN βρίσκεται στο σαλόνι, όπου συνδέει καλωδιακά λάπτοπ, Blu-ray και Smart TV. Ο ένας συνοδευτικός προσαρμογέας συνδέεται στον router στο ισόγειο. Το δίκτυο είναι διαθέσιμο σε όλα των δωμάτια σε διαφορετικούς ορόφους.

Το dLAN 500 AV Wireless+ διαθέτει εκτός από το ενσωματωμένο Dualband WLAN-Accesspoint (που φέρνει το ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι) και ένα switch με τρεις θύρες Gigabit LAN, ώστε να μπορεί να καλύψει με ευκολία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ενδεχομένως ελλιπή κάλυψη ασύρματης σύνδεσης σε ένα σπίτι. Έτσι, για παράδειγμα, στις τρεις αυτές θύρες του προσαρμογές μπορούν να συνδεθούν μία Smart TV, ένας Blu-ray player, και η κονσόλα παιχνιδιών, μέσω μίας διαθέσιμης ηλεκτρικής πρίζας.

Το πιστοποιημένο από τον οργανισμό Wi-Fi-Alliance, dLAN 500 AV Wireless+ διαθέτει δύο ενσωματωμένες κεραίες με τεχνολογία MiMo για συνδέσεις στα 2,4 και 5 GHz (κατ’ επιλογή του χρήστη). Έτσι υποστηρίζονται όλα τα διαδεδομένα πρότυπα WLAN 802.11 a/b/g/n, ενώ διασφαλίζεται μία σταθερή και υψηλής ταχύτητας σύνδεση με όλα τα σύγχρονα smartphone, tablet και notebook που υποστηρίζουν την σύνδεση και στα 5GHz.

Η ναυαρχίδα της σειράς προϊόντων dLAN-500 είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό επεξεργαστή με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 500 Mbit/s μέσα από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση.

Εναλλακτικό σενάριο αξιοποίησης του dLan 500 AV Wireless+

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα δέκα χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη των προϊόντων powerline, καθιστούν το νέο devolo dLAN 500 AV Wireless+ ιδιαίτερα ικανό στις υψηλές ταχύτητες μετάδοσης (όπως για παράδειγμα σε απαιτητικό περιεχόμενο βίντεο 3D/HD), ακόμη και για αποστάσεις μέχρι 300 μέτρα.

Με την ενσωματωμένη πρίζα ρεύματος, το dLAN 500 AV Wireless+ απελευθερώνει την πρίζα του ρεύματος. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένα φίλτρα δικτύου για μαζική μείωση των πιθανών παρεμβολών από άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Έτσι, η εταιρεία υπόσχεται σταθερό εύρος ζώνης και ως εκ τούτου την καλύτερη δυνατή μεταφορά δεδομένων.

Το dLAN 500 AV Wireless+ υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα πρότυπα κρυπτογράφησης συμπεριλαμβανομένων των AESpro και WPA2, προστατεύοντας τόσο το οικιακό δίκτυο, όσο και την ασύρματη σύνδεση από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Με το WPS (Wi-Fi Protected Setup), διασφαλίζεται μια ιδιαίτερα απλή και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ του προσαρμογέα Wi-Fi και των φορητών συσκευών.

Η σύνδεση της γραμμής τροφοδοσίας μπορεί να κρυπτογραφηθεί, εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού στον προσαρμογέα και χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διαμόρφωση.

Με τη δωρεάν εφαρμογή dLAN Cockpit για iOS και Android, με PC ή φορητό υπολογιστή μπορεί κανείς να έχει άμεση πρόσβαση και παραμετροποίηση του δικτύου του, μέσα από την επιφάνεια ρυθμίσεων του προσαρμογέα, όπου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ατομική πρόσβαση σε δεδομένα ή να καθορίσει τις ώρες κατά τις οποίες θα ενεργοποιείται ή θα απενεργοποιείται το WLAN. Εναλλακτικά, μπορεί να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται η ασύρματη λειτουργία απευθείας πάνω στον προσαρμογέα.

Το dLAN 500 AV Wireless+ προσφέρει επιπλέον πολλές χρήσιμες λειτουργίες για το ασύρματο δίκτυο: Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας χρονικά περιορισμένης πρόσβασης των επισκεπτών (time-limited guest account), μπορεί να δημιουργηθεί -για ορισμένους χρήστες- και καθορισμός της καθημερινής σύνδεσής τους με χρονικούς περιορισμούς (Guest mode). Εάν επιτευχθεί η καθορισμένη διάρκεια χρήσης, αυτόματα απενεργοποιείται η πρόσβαση του προσαρμογέα. Με αυτήν τη λειτουργία ο χρήστης αποκομίζει από το νέο dLAN 500 AV Wireless+, τη μέγιστη ασφάλεια και τη βέλτιστη τεχνική απόδοση.

«Οι φορητές συσκευές όπως τα smartphones, τα tablets, αλλά και τα notebooks, έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό στην καθημερινότητά μας και τα σπίτια μας και διασυνδέονται μέσω ενός ασύρματου δικτύου με άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα», σημειώνει ο Heiko Harbers, διευθύνων σύμβουλος της devolo AG. «Με το dLAN-Powerline παρέχουμε μία κεντρική δικτυακή υποδομή στο κτίριο και ενσωματώνουμε τα ασύρματα προϊόντα ακριβώς εκεί όπου θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό καθιστά το dLAN μοναδικό, γιατί έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, την καλύτερη ποιότητα μετάδοσης, είτε ενσύρματης είτε ασύρματης».

  • Το devolo dLAN 500 AV Wireless+ διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Ως μεμονωμένος adapter το Wireless+ κοστίζει 109,90 ευρώ (προτεινόμενη λιανική).
  • Το Starter-Kit για την δημιουργία ενός οικιακού δικτύου dLAN που αποτελείται από ένα Wireless+ καθώς και έναν dLAN 500 AV plus Adapter, κοστίζει 159,90 ευρώ (προτεινόμενη λιανική).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα της θα βρείτε στην σελίδα της εταιρείας στο http://www.devolo.gr

  • Μοιράστε εύκολα δεδομένα και internet μέσω ηλεκτρικού δικτύου Μόλις μετακομίσατε στο καινούριο σας σπίτι – καλορίζικο. Μεγαλύτερο, με καλύτερη θέα και φθηνότερο ενοίκιο. Τακτοποιήσατε τα έπιπλα, αδειάσατε τις κούτες και ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε επιτέλους με το PC σας. Είναι η στιγμή που παρατηρείτε ένα σημαντικό πρόβλημα: η πρίζα του τηλεφώνου είναι στο ένα δωμάτιο και ο υπολογιστής σας σε ένα άλλο. Η ιδέα του να συνδέσετε υπολογιστή και router με 20μετρο καλώδιο Ethernet δεν φαίνεται και τόσο πρακτική…

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024