Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με όπλο το HTC One, η HTC μπαίνει στην μάχη του 2013

Με όπλο το HTC One, η HTC μπαίνει στην μάχη του 2013

Τον Μάρτιο θα ναυπηγηθεί η ναυαρχίδα των smartphone της HTC με την επωνυμία HTC One γνωστή από ολόκληρη σειρά κορυφαίων μοντέλων στο παρελθόν. Το HTC One είναι ένα smartphone με Android, που ξεχωρίζει από το μεταλλικό του σασί, τα ηχεία στο επάνω και το κάτω μέρος του, την «ζωντανή» προβολή ειδήσεων από χιλιάδες πηγές στην οθόνη του και την ξεχωριστή αναπαραγωγή φωτογραφιών που «διαρκούν» 3 δευτερόλεπτα.

Τον Μάρτιο θα… ναυπηγηθεί η ναυαρχίδα των smartphone της HTC με την επωνυμία HTC One γνωστή από ολόκληρη σειρά κορυφαίων μοντέλων στο παρελθόν. Το HTC One είναι ένα smartphone με Android, που ξεχωρίζει από το μεταλλικό του σασί, την «ζωντανή» προβολή ειδήσεων από χιλιάδες πηγές και την ξεχωριστή αναπαραγωγή φωτογραφιών που «διαρκούν» 3 δευτερόλεπτα.

  • Ενημέρωση: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το HTC One 32GB αναμένεται να διατεθεί στην ελληνική αγορά στα 729 ευρώ

Η ανακοίνωση για το HTC One έγινε στις 19 Φεβρουαρίου, αν και τα (ισχυρά) τεχνικά του χαρακτηριστικά ήταν ήδη από καιρό γνωστά μέσω διαρροών. Το HTC One έχει επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες (Qualcomm Snapdragon 600) και είναι χρονισμένος στα 1,7GHz. Έχει οθόνη 4,7 ιντσών full HD 1080p με πυκνότητα εικονοστοιχείων 468ppi με γυαλί Infinity που είναι αντιανακλαστικό (δεν εμφανίζονται είδωλα στην οθόνη) και αντιστέκεται στις γρατζουνιές. Διαθέτει μνήμη RAM 2GB και θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα με 32GB και 64GB εσωτερικό χώρο, χωρίς υποδοχή microSD για την επέκτασή της. Υποστηρίζει την επικοινωνία μέσω NFC και Bluetooth 4.0 καθώς και με DLNA για την ασύρματη μετάδοση περιεχομένου σε συμβατή τηλεόραση ή υπολογιστή. Με την χρήση επιπλέον καλωδίου HDMI, μπορεί να συνδεθεί μέσω HDMI στην τηλεόραση μέσω της θύρας microUSB που υποστηρίζει το πρότυπο MHL που παρέχει και τροφοδοσία στην συσκευή ώστε να μην εξαντλείται κατά την μετάδοση του περιεχομένου ή το gaming στην τηλεόραση. Η μπαταρία του είναι πολυμερών λιθίου 2.300mAh και είναι ενσωματωμένη, όχι αποσπώμενη. Το νέο HTC One τρέχει την έκδοση 4.1.2 του Android Jelly Bean και διαθέτει LTE.

Αν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα υψηλά, η HTC δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι θεωρεί ότι κάνει το HTC One να ξεχωρίσει από άλλα κορυφαία ανταγωνιστικά μοντέλα με τα οποία θα βρεθεί πλάι-πλάι στην αγορά. Έτσι, έχει προσθέσει στο δικό της HTC Sense τρεις μοναδικές δυνατότητες: το HTC BlinkFeed για την άμεση ενημέρωση, το HTC Zoe για τις φωτογραφίες και το HTC BoomSound για τον ήχο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι βελτιώσεις στην αυτόματη αναπροσαρμογή της έντασης του ήχου ανάλογα με τον θόρυβο στον περιβάλλοντα χώρο (δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα) καθώς και η λειτουργία του ως τηλεκοντρόλ -στις περιοχές όπου υποστηρίζεται.

Το HTC BlinkFeed χαρακτηρίζεται «ένα αυστηρά προσωπικό live stream απευθείας στην αρχική οθόνη». Η HTC έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερες από 1.400 πηγές ενημέρωσης ώστε να φέρνει περισσότερα από 10.000 άρθρα την ημέρα στην οθόνη του BlinkFeed. Εκεί ρέουν επίσης πληροφορίες που ενδιαφέρουν προσωπικά τον χρήστη, όπως ενημερώσεις από κοινωνικά δίκτυα, για την ψυχαγωγία και το lifestyle, ειδήσεις και φωτογραφίες με συναρπαστικές εικόνες. Έτσι, η HTC επιχειρεί να απαλλάξει τον χρήστη από την ανάγκη να μεταβεί σε διαφορετικά app ή δικτυακούς τόπους «για να μάθει τι συμβαίνει».

Επαναστατική χαρακτηρίζεται η κάμερα HTC UltraPixel με HTC Zoe, με την οποία η HTC υποστηρίζει πως θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι χρήστες απαθανατίζουν, ξαναζούν και μοιράζονται τις πιο σημαντικές στιγμές τους. Με το HTC Zoe οι χρήστες τραβούν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που ζωντανεύουν σε αποσπάσματα διάρκειας τριών δευτερολέπτων. Αυτά τα αποσπάσματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο στη συνέχεια προβάλλονται με έναν μοναδικό τρόπο που δίνει ζωή στην γκαλερί και μεταμορφώνει την παραδοσιακή γκαλερί στατικών φωτογραφιών σε μια γκαλερί «ζωντανών» αναμνήσεων. Δημιουργεί, επίσης, βίντεο με τις πιο σημαντικές στιγμές από κάθε γεγονός, που αποτελούνται από αποσπάσματα Zoe, φωτογραφίες και βίντεο με συνοδεία μουσικής και επαγγελματικά σχεδιασμένες αλλαγές σκηνής, μεταβάσεις και εφέ. Τα βίντεο αυτά μπορούν να μιξαριστούν ξανά ή να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικά μοτίβα, και είναι πολύ εύκολο να τα μοιραστείς μέσω των κοινωνικών δικτύων, e-mail ή άλλων υπηρεσιών, εξηγεί ο κατασκευαστής.


Για να κάνει δυνατή αυτήν την καινοτόμο εμπειρία κάμερας, η HTC δημιούργησε μια ειδικά σχεδιασμένη κάμερα που περιλαμβάνει τον καλύτερο στην κατηγορία του φακό διαφράγματος f/2.0 και επαναστατικό αισθητήρα με UltraPixels τα οποία συγκεντρώνουν 300% περισσότερο φως από τους αισθητήρες της κάμερας ενός παραδοσιακού smartphone. Η νέα αυτή προσέγγιση υπόσχεται επίσης εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μια σειρά άλλων βελτιώσεων σε φωτογραφίες και βίντεο. Επιπλέον, η κάμερα είναι ικανή για «το τέλειο αυτοπορτραίτο» ή βίντεο με ένα κλικ, χάρη στην μπροστινή κάμερα εξαιρετικά ευρείας γωνίας που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 1080p. Η πολυαξονική σταθεροποίηση οπτικής εικόνας για την πίσω κάμερα βοηθά στη διασφάλιση πιο ομαλών βίντεο, είτε η λήψη είναι στατική είτε εν κινήσει. Η κάμερα HTC UltraPixel προσθέτει πολλά άλλα χαρακτηριστικά και εφέ όπως η βελτιωμένη πανοραμική λήψη 360°, η χρονική ακολουθία και η αφαίρεση αντικειμένων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ακόμα η HTC στο HTC BoomSound και ισχυρίζεται πως το νέο HTC One «προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ήχου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή». Το HTC BoomSound εισάγει για πρώτη φορά σε ένα τηλέφωνο μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία με ειδικό ενισχυτή και μια καταπληκτική οθόνη full HD που βυθίζει τους χρήστες στη μουσική, τα βίντεο, τα παιχνίδια και τα βίντεο του YouTube που τους αρέσουν. Το Beats Audio ενσωματώνεται σε όλο το εύρος της εμπειρίας, για πλούσιο, κρυστάλλινο ήχο, είτε πρόκειται για τον ήχο της αγαπημένης σου μουσικής ή ενός βίντεο στο YouTube, είτε για τα ηχητικά εφέ ενός παιχνιδιού. Η εγγραφή HDR χρησιμοποιεί προηγμένα διπλά μικρόφωνα και επεξεργασία ήχου για την καταγραφή καθαρού, πλούσιου ήχου που αξίζει στα βίντεο υψηλής ανάλυσης. Οι τηλεφωνικές κλήσεις ακούγονται καλύτερα με το HTC One χάρη στην προσθήκη του HTC Sense Voice™ που ενισχύει την ένταση και την ποιότητα της κλήσης σε χώρους με θόρυβο ώστε η συνομιλία να είναι πεντακάθαρη.

Στην λίστα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που θα διαθέσουν το HTC One περιλαμβάνονται και οι τρεις πάροχοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δηλαδή Cosmote, Vodafone και Wind. Η τιμή λιανικής δεν ανακοινώθηκε, και θα είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να βασιστούμε στις φήμες περί τιμής πριν την κυκλοφορία του στις 15 Μαρτίου.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024