Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα smartphone με LTE δεν αποτελούν πλέον προνόμιο της ελίτ», λέει η LG

«Τα smartphone με LTE δεν αποτελούν πλέον προνόμιο της ελίτ», λέει η LG

H LG Electronics ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου Mobile World Congress στην Βαρκελώνη δύο smartphone που μπορούν να αξιοποιήσουν τα ταχύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς 4G/LTE. Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications ανακοίνωσε τα Optimus F 5 και Optimus F7 και πρόσθεσε με έμφαση πως το LTE δεν αποτελεί πλέον προνόμιο της ελίτ της τεχνολογίας, αλλά καθίσταται προσιτή σε όλους. Ωστόσο, τιμές δεν ανακοινώθηκαν για τα Optimus F Series.

H LG Electronics ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου Mobile World Congress στην Βαρκελώνη δύο smartphone που μπορούν να αξιοποιήσουν τα ταχύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς 4G/LTE.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications ανακοίνωσε τα Optimus F5 και Optimus F7 και πρόσθεσε με έμφαση πως το LTE δεν αποτελεί πλέον προνόμιο της ελίτ της τεχνολογίας, αλλά καθίσταται προσιτό σε όλους. Ωστόσο, τιμές δεν ανακοινώθηκαν για τα Optimus F Series.

  • Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο δίκτυο 4G της Cosmote, το πιο οικονομικό smartphone 4G εμφανίζεται να είναι το διπύρηνο HTC One SV 1,5GHz, με κάμερα 5Mpixel, στα 500 ευρώ περίπου, χωρίς συμβόλαιο και το Nokia Lumia 820 στα 520 ευρώ. Ομοίως, στο δίκτυο 4G της Vodafone ως φθηνότερη επιλογή χωρίς συμβόλαιο είναι το Samsung Galaxy S III σε έκδοση 4G αντί 729 ευρώ (598 ευρώ στο Vodafone Unlimited 45).

Συγκεκριμένα, ο Dr. Jong-seok Park δήλωσε σχετικά: «Η LG συνεχίζει να ηγείται της αγοράς με καινοτομίες 4G LTE και τη σειρά Optimus F Series, που περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα ισορροπημένα και εξοπλισμένα 4G LTE smartphones για το ευρύ κοινό, τα οποία ενσωματώνουν τα καλύτερα στοιχεία της ευρείας γκάμας προϊόντων LTE καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά UX,» και πρόσθεσε πως «Με την υιοθέτηση της τεχνολογίας LTE η οποία αναμένεται να διαδοθεί ραγδαία μέσα στο 2013 και με την Optimus F Series στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους καταναλωτές ότι η καινοτομία LTE δεν απευθύνεται πλέον μόνο στην ελίτ της τεχνολογίας, αλλά είναι προσιτή σε όλους».

H LG Electronics Ελλάς διευκρινίζει σχετικά στο tech.in.gr πως «η σειρά Optimus F αποτελεί τη στρατηγική της εταιρείας, προκειμένου να εντάξει περισσότερους καταναλωτές στον κόσμο του 4G LTE. Πολλές αγορές “εισάγουν” φέτος το δίκτυο LTE, γι’ αυτό είναι σημαντικό για την LG να τοποθετηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται σ’ αυτές τις αγορές με ανταγωνιστικά προϊόντα, όσο η υποδομή 4G βρίσκεται σε εξέλιξη».

  • Το Optimus F5 είναι ένα smartphone 4G/LTE με οθόνη IPS 4,3 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz και την «μεγαλύτερη στην κατηγορία του μπαταρία» 2.150mAh.
  • Το Optimus F7 διαθέτει οθόνη True HD IPS μεγαλύτερης διαγωνίου 4,7 ιντσών και επίσης διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένα ψηλότερα, στα 1,5GHz, τροφοδοτούμενο από μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία 2.540mAh. Αυξημένη είναι επίσης η RAM (2GB) και τα Mpixel της κυρίως κάμερας (8Mpixel έναντι 5Mpixel στο μικρότερο Optimus F).

Αμφότερες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες με το Android Jelly Bean 4.1.2 και θα περιλαμβάνουν βελτιωμένα UX χαρακτηριστικά, όπως το ανανεωμένο QSlide και το Live Zooming, μέχρι πρότινος διαθέσιμο αποκλειστικά στις premium συσκευές της LG.

Το αναβαθμισμένο QSlide επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν δύο συμβατές εφαρμογές ταυτόχρονα σε πλήρη οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να μεταβάλλουν το μέγεθος, τη θέση και τη φωτεινότητα της εφαρμογής QSlide σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι λειτουργίες που είναι πλέον συμβατές με το QSlide περιλαμβάνουν βίντεο, Ίντερνετ, σημειωματάριο, ημερολόγιο και αριθμομηχανή.

Η δυνατότητα για Live Zooming, διαθέσιμη μέχρι πρότινος μόνο στο Optimus G, βρίσκεται πλέον διαθέσιμη στα Optimus F5 και Optimus F7. Το Live Zooming επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν σε συγκεκριμένο σημείο ενώ παρακολουθούν βίντεο.

Επιπλέον χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται και στις δύο συσκευές Optimus F Series είναι τα QuickMemo, QTranslator, Video Wiz, Safety Care και πολλά ακόμα.

Το Optimus F5 θα αρχίσει να διατίθεται το δεύτερο τρίμηνο του 2013 στην Ευρώπη και θα ακολουθήσει το Optimus F7 σε επιλεγμένες αγορές. Η ακριβής διαθεσιμότητα και τιμή των συσκευών δεν ανακοινώθηκαν.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του Optimus F5:

  • Λειτουργικό Σύστημα: Android Jelly Bean 4.1.2
  • Επεξεργαστής: 1.2 GHz Dual-Core
  • Οθόνη: 4,3», IPS (πυκνότητα εικονοστοιχείων 256 pixel ανά ίντσα)
  • Διαστάσεις: 126,0 x 64,5 x 9,3 χιλιοστά
  • Μνήμη: 8GB / 1GB RAM/υποδοχή microSD (δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 32GB)
  • Κάμερα: 5MP AF / 1,3 MP
  • Μπαταρία: 2.150mAh

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του Optimus F7:

  • Λειτουργικό Σύστημα: Android Jelly Bean 4.1.2
  • Επεξεργαστής: 1,5 GHz Dual-Core
  • Οθόνη: 4,7 ιντσών True HD IPS (πυκνότητα 312 ppi)
  • Διαστάσεις: 131,7 x 68,2 x 9,6 χιλιοστά
  • Μνήμη: 8GB / 2GB RAM /υποδοχή microSD (δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 32GB)
  • Κάμερα: 8MP AF / 1,3 MP μπροστά
  • Μπαταρία: 2.540mAh

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024