Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Super-PC», Sony Playstation 4

Η Sony ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την αρχιτεκτονική και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Playstation 4, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να πωλείται την εορταστική περίοδο του 2013 (τον Νοέμβριο). Ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως κατάφερε να κατασκευάσει μια κονσόλα οικιακής ψυχαγωγίας που δεν αποτελεί εμπόδιο στην αστείρευτη φαντασία των προγραμματιστών παιχνιδιών.

Η Sony ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την αρχιτεκτονική και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Playstation 4, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να πωλείται την εορταστική περίοδο του 2013 (τον Νοέμβριο). Ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως κατάφερε να κατασκευάσει μια κονσόλα οικιακής ψυχαγωγίας που δεν αποτελεί εμπόδιο στην αστείρευτη φαντασία των προγραμματιστών παιχνιδιών, τουναντίον «διακρίνεται για τις υψηλές επιδόσεις της και την ευχέρεια που προσφέρει στην ανάπτυξη παιχνιδιών».

Το PS4 βασίζεται σε έναν πανίσχυρο, ειδικά κατασκευασμένο επεξεργαστή, ο οποίος ενσωματώνει οκτώ x86-64 πυρήνες «και ένα κορυφαίο κύκλωμα γραφικών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) έχει βελτιωθεί ποικιλοτρόπως, για να επιτρέψει την ευκολότερη χρήση της ως GPU για γενική χρήση computing (GP GPU), όπως η προσομοίωση των physics. Η GPU ενσωματώνει μια συστοιχία 18 μονάδων, οι οποίες συνολικά προσφέρουν 1.84 Teraflops επεξεργαστικής ισχύος. Η ισχύς αυτή μπορεί ελεύθερα να αξιοποιηθεί στη διαχείριση των γραφικών, τις διαδικασίες προσομοίωσης ή για αμφότερες τις διαδικασίες, παράλληλα.

Το PS4 εξοπλίζεται με 8 GB μνήμη συστήματος (unified αρχιτεκτονικής), διευκολύνοντας την ανάπτυξη παιχνιδιών και διευρύνοντας το διαθέσιμο περιεχόμενο. Η μνήμη είναι τύπου GDDR5, προσφέρει στο σύστημα εύρος ζώνης (bandwidth) της τάξης των 176 GB/second και δίνει επιπλέον ώθηση στην απόδοση του επεξεργαστή γραφικών.

«Το τελικό αποτέλεσμα για τους gamers είναι νέα παιχνίδια με πλούσια, υψηλής ευκρίνειας γραφικά και μοναδικές εμπειρίες, που ξεπερνούν κάθε προσδοκία», υπόσχεται η Sony.

Αναλυτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής είναι:

  • Βασικός Επεξεργαστής

Ειδική επεξεργαστική μονάδα (Single-chip)
CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 πυρήνων
GPU : 1.84 TFLOPS, επεξεργαστής γραφικών βασισμένος σε AMD next-generation Radeon™

  • Μνήμη GDDR5 8GB
  • Σκληρός Δίσκος ενσωματωμένος
  • Οπτικός δίσκος (μόνο ανάγνωση): BD 6xCA, DVD 8xCAV

I/O

  • Super-Speed USB (USB 3.0) AUX

Συνδεσιμότητα:

  • Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
  • IEEE 802.11 b/g/n
  • Bluetooth® 2.1 (EDR)

Έξοδοι

  • HDMI
  • Αναλογική εικόνας (Analog-AV out)
  • Ψηφιακή ήχου (οπτική)

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024