Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sony Tablet Z: Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Sony ως tablet

Sony Tablet Z: Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Sony ως tablet

H Sony Mobile ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου Mobile World Congress 2013 στην Βαρκελώνη το Sony Tablet Z. Το Tablet Z είναι μια ταμπλέτα 10,1 ιντσών με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο η Sony δίνει έμφαση σε κάποια ιδιαίτερα σημεία, που κάνουν το Tablet Z να ξεχωρίζει: την ανοχή στο νερό και στη σκόνη, την οθόνη, την συνδεσιμότητα, την μπαταρία "με stamina" και την λήψη φωτογραφιών με αισθητήρες Exmor R για κινητά.

H Sony Mobile ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου Mobile World Congress 2013 στην Βαρκελώνη το Sony Tablet Z. Το Tablet Z είναι μια ταμπλέτα 10,1 ιντσών με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο η Sony δίνει έμφαση σε κάποια ιδιαίτερα σημεία, που κάνουν το Tablet Z να ξεχωρίζει: την ανοχή στο νερό και στη σκόνη, την οθόνη, την συνδεσιμότητα, την μπαταρία «με stamina» και την λήψη φωτογραφιών με αισθητήρες Exmor R για κινητά.

Αρχικά, υποστηρίζει πως το Tablet Z είναι το πιο ελαφρύ και λεπτό tablet στην κατηγορία του, με πάχος 6,9 χιλιοστά και βάρος 495 γραμμάρια. Έπειτα, τονίζει ότι πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές για την καλή λειτουργία του σε περιβάλλοντα με αρκετή σκόνη, αλλά και βυθισμένο στο νερό, σύμφωνα με τις συνθήκες που περιγράφονται στα πρότυπα IP55 και IP57. To Sony Tablet Z αντέχει για μισή ώρα βυθισμένο σε καθαρό νερό (15 εκατοστά έως 1 μέτρο) -μπορεί για παράδειγμα να αναπαράγει μουσική σε ηχείο Bluetooth όντας βυθισμένο στο νερό. Πάντως, η Sony δεν μας προτρέπει να βυθίσουμε το tablet της στο νερό, αρκείται να υποσχεθεί πως «λίγες σταγόνες ή πιτσιλιές δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα».



Δείτε την σύγκριση που κάνουν άνθρωποι της Sony με το Apple iPad (αναφορές γίνονται και στο iPad 4 και στο iPad mini).

Ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Sony προβάλλονται επίσης όλα όσα αφορούν στην οθόνη της ταμπλέτας, αφού για την κατασκευή τους εργάζονται οι ίδιοι άνθρωποι που δουλεύουν για τις τηλεοράσεις Sony Bravia. Το tablet Z έχει οθόνη με διαγώνιο 10,1”, με ανάλυση HD WUXGA που ελέγχεται από την Mobile BRAVIA Engine 2, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι επιχειρεί να βελτιώνει την αντίθεση, να αυξήσει τον κορεσμό των χρωμάτων για συγκεκριμένες αποχρώσεις, και να μειώσει τον «θόρυβο» όταν το βίντεο είναι χαμηλής ποιότητας αλλά και να επιβάλλει ένα «φίλτρο ευκρίνειας» για να κάνει την εικόνα πιο λεπτομερή.

  • 10,1” HD 1920x1200p WUXGA οθόνη με Mobile BRAVIA Engine 2
  • S-Force Front Surround 3D
  • Επεξεργαστής Snapdragon S4 Pro με τετραπύρηνη CPU 1,5GHz και 2GB RAM
  • One-touch συνδεσιμότητα με Near Field Communication (NFC)
  • Σχεδιασμός OmniBalance με ελαφρά στρογγυλεμένες άκρες και λείες ανακλαστικές γραμμές
  • 8 MP πίσω κάμερα με “Exmor R for mobile” και Superior Auto συν 2MP HD μπροστινή κάμερα
  • Μπαταρία με λειτουργία STAMINA

Το Tablet Z διαθέτει πολλές επιλογές για την επικοινωνία του με άλλες συσκευές στο σπίτι, όπως Wi-Fi, DLNA, MHL (εκτός από την επικοινωνία, φροντίζει και για την φόρτιση της ταμπλέτας), Bluetooth. Η Sony δίνει έμφαση και στην ασύρματη επικοινωνία πολύ μικρής εμβέλειας, το NFC και προβάλλει τα NFC tags που όταν τοποθετούνται στην κατάλληλη θέση προσαρμόζουν την λειτουργία της ταμπλέτας στις αντίστοιχες προτιμήσεις του χρήστη (π.χ. για την αναπαραγωγή διαφορετικής λίστας τραγουδιών όταν διαβάζει την ετικέτα στο αυτοκίνητο και διαφορετικής λίστας όταν διαβάζει την ετικέτα στην κλειδοθήκη του σπιτιού).

To Tablet Z θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με Wi-Fi μόνο αλλά και με τσιπ 4G/LTE για την αξιοποίηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς, όπου αυτά είναι διαθέσιμα.

Η Sony δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της αυτονομίας του Tablet Z και τονίζει πως αυτή τη φορά το έχει εξοπλίσει με καλύτερη τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας: ό,τι τρέχει άσκοπα στο παρασκήνιο απενεργοποιείται όταν η οθόνη δεν λειτουργεί, διατηρώντας την δυνατότητα επιλεκτικών ειδοποιήσεων για μηνύματα, κλήσεις ή facebook updates. Αυτή η διαχείριση ονομάζεται Battery Stamina, αφού φροντίζει να μην καταναλώνεται άσκοπα η μπαταρία 6.000mAh του Tablet Z, τουλάχιστον όχι εις βάρος κρίσιμων ενημερώσεων.

Τέλος, η εταιρεία δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δυνατότητες του Tablet Z στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Στο Tablet Z οι αισθητήρες στην κυρίως αλλά και στην μπροστινή κάμερα είναι μια έκδοση του «επαναστατικού» Exmor R των φωτογραφικών μηχανών της Sony που φτιάχτηκε για να τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες ακόμα και υπό το φως των κεριών. Στο Tablet Z, ο αισθητήρας είναι μια έκδοση «Exmor R για κινητά».

To Sony Tablet Z θα φέρει Android 4.1 JellyBean, που θα αναβαθμιστεί σε Android 4.2.

To Sony Tablet Z θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την τιμή ή τις χώρες διάθεσης δεν έγιναν γνωστές. Η κυκλοφορία του τοποθετείται από διάφορες πηγές τον Μάιο και οι τιμές ξεκινούν από τα 499 δολάρια για το μοντέλο των 16GB, και 100 δολάρια ακριβότερα για το μοντέλο 32GB (η μνήμη είναι επεκτάσιμη με microSD).

  • Τέλος, η Sony Mobile ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η κυκλοφορία του Sony Xperia Z, του κορυφαίου smartphone της εταιρείας που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, προσθέτοντας πως το Xperia Z έχει κερδίσει 13 βραβεία και έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη διανομή από οποιοδήποτε Sony smartphone μέχρι σήμερα, με 140 κανάλια πωλήσεων σε 60 αγορές παγκοσμίως. Τα δύο προϊόντα συνδυάζουν άψογα τα πιο premium χαρακτηριστικά τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, design και συνδεσιμότητας που διαθέτει η Sony, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα λέγεται πως το Tablet Z συνδέεται με το Xperia Z ώστε να του δώσει «δύναμη» (δηλαδή μπαταρία).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024