Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετραπύρηνο Galaxy Note 8'' ανακοινώνει η Samsung από την Βαρκελώνη

Τετραπύρηνο Galaxy Note 8» ανακοινώνει η Samsung από την Βαρκελώνη

Η Samsung ανακοίνωσε από την έκθεση Mobile World Congress 2013 στην Ισπανία το Samsung Galaxy Note 8 ιντσών, ένα τετραπύρηνο τάμπλετ με Android 4.1.2 Jelly Bean, και το βελτιωμένο πενάκι S Pen που επιτρέπει την αξιοποίηση της ταμπλέτας ακόμα και ως καμβά ζωγραφικής. Το Samsung Galaxy Note 8.0 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ωστόσο η τιμή του δεν ανακοινώθηκε.

Η Samsung ανακοίνωσε από την έκθεση Mobile World Congress 2013 στην Ισπανία το Samsung Galaxy Note 8 ιντσών, ένα τετραπύρηνο τάμπλετ με Android 4.1.2 Jelly Bean, και το βελτιωμένο πενάκι S Pen που επιτρέπει την αξιοποίηση της ταμπλέτας ακόμα και ως καμβά ζωγραφικής. Το Samsung Galaxy Note 8.0 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ωστόσο η τιμή του δεν ανακοινώθηκε.

To Samsung Galaxy Note 8.0 αναμένεται να ανταγωνιστεί το Nexus 7 με την υπογραφή της Google και το iPad mini των 7,9 ιντσών της Apple, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά από καιρό. Εκτός από τις δυνατότητές τους, πρόκειται για δύο ταμπλέτες που ξεχωρίζουν για την τιμή τους. Οι τιμές για το iPad mini ξεκινούν από τα 359 ευρώ στην Ελλάδα και πλησιάζουν τα 700 ευρώ για το μοντέλο με τα πιο πλούσια χαρακτηριστικά. To Nexus 7 16GB διατίθεται στην Ελλάδα αντί 269 ευρώ. Οι ανταγωνιστικές προτάσεις αυξάνονται ταχύτατα. Από το βήμα της έκθεσης MWC 2013 στην Βαρκελώνη είδαμε ήδη νέες ταμπλέτες, όπως το διπύρηνο Slate 7 της Hewlett Packard των 169 δολαρίων (130 ευρώ), το Sony Tablet Z των 10,1 ιντσών και άλλα.

GALAXY Note 8.0 Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Δίκτυα HSPA+ 21Mbps 850/900/1900/2100
  • Επεξεργαστής Τετραπύρηνος 1,6GHz A9
  • Οθόνη: 8” WXGA (1280×800, με πυκνότητα εικονοστοιχείων 189 ppi), TFT
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1.2 (Jellybean)
  • Κάμερα, Κυρίως κάμερας πίσω στα 5 Megapixel και μπροστά 1,3 Megapixel
  • A-GPS + GLONASS (3G Version)
  • Συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (και στις δύο μπάντες 2,4 και 5 GHz), Wi-Fi Direct, AllShareCast, Bluetooth 4.0, USB 2.0
  • Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο, Ψηφιακή πυξίδα, εγγύτητας
  • Μνήμη 2GB (RAM), εσωτερική 16 ή 32GB
  • Υποδοχή για κάρτες microSD που επεκτείνουν την χωρητικότητα έως τα 64GB
  • Διαστάσεις: 210,8 x 135.9mm, 338 γραμμάρια (3G Version)
  • Μπαταρία Li-ion 4.600mAh

Το Note 8.0 υποστηρίζει το multitasking, για την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών app και η οθόνη του μπορεί να χωριστεί σε παράθυρα ώστε να εμφανίζονται περισσότερα από ένα ενεργά app.

Οι καθημερινές εργασίες, όπως σημειώσεις συναντήσεων, λίστες to-do και καταχωρήσεις στο προσωπικό ημερολόγιο διεκπεραιώνονται με τις εφαρμογές και τις φόρμες του S Note και το S Planner, σαν «με μολύβι και χαρτί» με το S Pen. Η συσκευή μπορεί να μετατρέψει το χειρόγραφο σε κείμενο (Handwriting-to-Text), αν και δεν γνωρίζουμε ποιες γλώσσες υποστηρίζονται και αναγνωρίζει τύπους και σχήματα.

Το πενάκι S Pen είναι ενσωματωμένο στο tablet. Αφαιρώντας το από τη συσκευή, αυτόματα εμφανίζονται οι σχετικές λειτουργίες που μπορούν να γίνουν με αυτό. Χωρίς να απαιτείται να ακουμπάει την οθόνη, ο χρήστης μπορεί να κάνει προεπισκόπηση των βίντεο, email, φωτογραφιών και ραντεβού στο S-Planner, χωρίς να ανοίξει την εφαρμογή. Με το S Pen Gesture έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί και να κόψει φωτογραφίες και περιεχόμενο, και με τα Paper Artist και Photo Note να επέμβει καλλιτεχνικά στις φωτογραφίες. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην κατηγορία των GALAXY Note υπάρχει η τεχνολογία WACOM που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το S Pen για να διαχειρίζεται τα φυσικά πλήκτρα μενού και back που βρίσκονται πάνω στη συσκευή.

{{{related}}}

Tο Note 8.0 εισέρχεται σε Reading Mode, δηλαδή βελτιστοποιούνται οι ρυθμίσεις του για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων. H ταμπλέτα φέρει πλήθος τεχνολογιών της Samsung που αποτελούν ταυτότητα των φορητών συσκευών της εταιρείας. Ανάμεσά τους, η υπηρεσία Chat-On, με την οποία ανταλλάσσουν άμεσα μηνύματα ομάδες ανθρώπων με εικόνα, βίντεο και φωνή.

Πρώτη φορά σε tablet με Android, το Note 8.0 έχει την εφαρμογή Awesome Note, για την καταγραφή «απεριόριστων σημειώσεων» και τα περιεχόμενα που βρίσκονται στις λίστες των Memo, Diary και Must-remember.

Το Flipboard, τα RSS feed, οι ενημερώσεις των κοινωνικών δικτύων και όλες οι υπόλοιπες ενημερώσεις συγκεντρώνονται σε ένα στιλάτο περιστρεφόμενο πλαίσιο, που το κάνουν να μοιάζει με ένα προσωποποιημένο περιοδικό με άρθρα από τις διαδικτυακές επαφές του χρήστη.

Tέλος, με το Smart Remote ο χρήστης έχει στα χέρια του ένα universal τηλεχειριστήριο και έναν οδηγό ηλεκτρονικού προγραμματισμού για να μπορεί να χειρίζεται ασύρματα τόσο την τηλεόραση όσο και το βίντεο του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024