Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ πλεονεκτήματα του συνδρομητικού Office 365 έναντι του πακέτου

Οκτώ πλεονεκτήματα του συνδρομητικού Office 365 έναντι του πακέτου

Με ετήσια συνδρομή 99 ευρώ διαθέτει η Microsoft στα ελληνικά νοικοκυριά το νέο πλήρες πακέτο του Office με την επωνυμία Office 365. Στο συνδρομητικό μοντέλο διακρίναμε οκτώ σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την διάθεση των ίδιων εφαρμογών σε μορφή πακέτου. Το πακέτο που ονομάστηκε Office 2013 απαιτεί την καταβολή από 139 έως 539 ευρώ εφάπαξ αν και δεν θέτει περιορισμό στην χρονική διάρκεια χρήσης του πακέτου.

Με ετήσια συνδρομή 99 ευρώ ή με μηνιαία συνδρομή 10 ευρώ διαθέτει η Microsoft στα ελληνικά νοικοκυριά το νέο πλήρες πακέτο του Office με την επωνυμία Office 365. Στο συνδρομητικό μοντέλο διακρίναμε οκτώ σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την έκδοση του πακέτου Office 2013, η οποία απαιτεί την καταβολή αρκετών εκατοντάδων ευρώ εφάπαξ αν και δεν θέτει περιορισμό στην χρονική διάρκεια χρήσης του πακέτου σε αντίθεση με την συνδρομή.

  1. Στο Office 365 Home Premium περιλαμβάνονται Word, Excel, PowerPoint, η νέα εφαρμογή τήρησης σημειώσεων OneNote, το Outlook, το Publisher και η Access, δηλαδή το πλήρες Office. Σε αντιδιαστολή, για να αποκτήσει ο χρήστης όλες τις εφαρμογές του Office 2013, θα πρέπει ο χρήστης να επιλέξει το Office Professional 2013 με κόστος εφάπαξ 539 ευρώ. Δείτε την σύγκριση των οικογενειών προγραμμάτων του νέου Office
  2. Ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα που επιλέγει η Microsoft να δώσει στο συνδρομητικό Office είναι ότι οι εφαρμογές διατηρούνται καθόλη την διάρκεια της συνδρομής ενημερωμένες με τις τελευταίες βελτιώσεις και νέες λειτουργίες. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το Office 2013 σε μορφή πακέτου. Η αξία του Office 2013 καταβάλλεται εφάπαξ χωρίς περιορισμό στον χρόνο χρήσης των δυνατοτήτων του. Για να αποκτήσετε τις νέες λειτουργίες, εάν το επιλέξετε ως πακέτο, θα πρέπει να αγοράσετε την αναβάθμιση, οι οποίες προβλέπονται συχνές, δηλώνει η εταιρεία.
  3. Η άδεια του Office 365 Home Premium για μη εμπορική χρήση επιτρέπει την εγκατάσταση του Office σε έως και 5 PC ή/και Mac ή tablet συν τις κινητές συσκευές (εγκαθίσταται το Office 2013 για Windows και το Office 2011 για Mac, δηλαδή OneNote, Access και Publisher διατίθενται μόνο για υπολογιστές με Windows). Σε αντιδιαστολή, η πιο οικονομική έκδοση του Office 2013 για οικιακή χρήση και μαθητές χρεώνεται 139 ευρώ εφάπαξ, αφορά όμως εγκατάσταση σε έναν υπολογιστή.
  4. Με συνδρομή στο Office 365 ο χρήστης όχι μόνο μπορεί να εγκαταστήσει το Office 365 σε πέντε μηχανήματα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλήρες Office κατ’απαίτηση (on demand). Αυτό σημαίνει πως μπορεί να «μπει», για παράδειγμα, από τον υπολογιστή ενός ξενοδοχείου με Windows 7 ή μεταγενέστερη έκδοση στον λογαριασμό του στο Office 365 και να το τρέξει από το cloud με το σύνολο των λειτουργιών του στην διάθεσή του. Οι χρήστες του Office 2013 έχουν στην διάθεσή τους δωρεάν τα Web apps του Office, οι λειτουργίες του όμως είναι περιορισμένες.
  5. Η πρόσβαση στο Skydrive εξασφαλίζει την τήρηση συγχρονισμένων αρχείων στο cloud, με δυνατότητα μοιράσματος και συνεργασίας πάνω στο ίδιο έγγραφο με άλλους χρήστες και παρέχει στον χρήστη τριπλάσιο χώρο. Οι χρήστες του Skydrive έχουν στην διάθεσή τους 7GB, όταν οι συνδρομητές του Office 365 έχουν συνολικά 27GB στην διάθεσή τους.
  6. Ο χρήστης που αξιοποιεί την συνδρομή του στο Office 365 με το Office on Demand από οποιονδήποτε υπολογιστή μπορεί να «βλέπει» και τον σκληρό δίσκο του/των υπολογιστών του, υπό την προφανή προϋπόθεση να είναι ανοικτός και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον διαθέσιμο χώρο μέσω διαδικτύου ανάλογα.
  7. Οι φοιτητές (Office 365 Ακαδημαϊκή Έκδοση για δύο PC ή Mac) έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να επιλέξουν το Office 365 Home Premium έναντι του πακέτου, αφού η χρέωση είναι σημαντικά μειωμένη και συγκεκριμένα, περιορίζεται στα 79 ευρώ για τέσσερα χρόνια.
  8. Στο ετήσιο κόστος της συνδρομής για το Office 365 (που μεταφράζεται σε 8,25 ευρώ το μήνα) περιλαμβάνεται και η υπηρεσία τηλεφωνίας με 60 λεπτά κλήσεις προς κινητά και σταθερά τηλέφωνα μέσω Skype. Αυτόνομα, η υπηρεσία Skype θα χρεωνόταν 11,49 ευρώ το μήνα (http://www.skype.com/en/rates/). Εντούτοις, αυτό το πλεονέκτημα δεν μας αφορά, αφού η Ελλάδα δεν περιλαμβάνει στις επτά χώρες με δικαίωμα κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα. Στην Ελλάδα, το Office 365 Home Premium παρέχει 60 λεπτά κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα (η αντίστοιχη χρέωση του Skype αυτόνομα για τις κλήσεις landline είναι 1,02 ευρώ το μήνα).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024