Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Πορτογαλία με την Nikon Coolpix A, μια compact με επιδόσεις DSLR

Στην Πορτογαλία με την Nikon Coolpix A, μια compact με επιδόσεις DSLR

Η Nikon Europe κατασκεύασε μια μηχανή σε σώμα compact η οποία συναγωνίζεται σε επιδόσεις τις D-SLR. Στο λεπτό και ελαφρύ σώμα της (220 γρ) κρύβει έναν μεγάλο αισθητήρα CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX (23,6 x 15,6 mm) και τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2.

Η Nikon Europe κατασκεύασε μια μηχανή σε σώμα compact η οποία συναγωνίζεται σε επιδόσεις τις D-SLR σε τιμή που πλησιάζει τα 1.000 ευρώ. Στο λεπτό και ελαφρύ σώμα της (220 γρ) κρύβει έναν μεγάλο αισθητήρα CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX (23,6 x 15,6 mm) και τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2.

Η Coolpix A διαθέτει έναν εντυπωσιακό, υψηλής ανάλυσης ευρυγώνιο φακό NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 28 mm f/2,8 και δυνατότητες υψηλής ευαισθησίας ISO. Η COOLPIX A θεωρείται μια μηχανή που συμπληρώνει τον φωτογραφικό εξοπλισμό ενός επαγγελματία και ικανοποιεί την ανάγκη να περνάει απαρατήρητος ως τουρίστας -όπως κατέθεσε ο Γάλλος δημοσιογράφος-φωτογράφος (street photography) πρεσβευτής της Nikon για την Coolpix A, Philip Poupin.

Φωτογραφίες: Ανθή Παναγιωτάκη

H COOLPIX A των 16,2 megapixel θεωρείται η μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα με φορμά DX και μπορεί να ανταποκριθεί με ευκολία σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Αποσκοπώντας στην υψηλή ανάλυση και την υψηλή ευκρίνεια ολόκληρης της εικόνας, η A υιοθετεί έναν αισθητήρα που δεν ενσωματώνει οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικό σύστημα που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του φακού NIKKOR υψηλής ευκρίνειας και την ανάλυση του αισθητήρα με φορμά DX. Με το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης σε μοντέλα DSLR, η COOLPIX A εγγυάται ανώτερες επιδόσεις και άριστη ποιότητα εικόνας, με ελάχιστη, ωστόσο, κατανάλωση ενέργειας.

Κατά τη λήψη φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, μια υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600) εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ελάχιστο θόρυβο. Όταν θέλετε να ελέγξετε την ποιότητα του φωτός, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις έξι διαφορετικές ρυθμίσεις Ενεργού D-lighting της φωτογραφικής μηχανής, να προσαρτήσετε μια συμβατή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight ή να χρησιμοποιήσετε το δακτύλιο προσαρμογής UR-E24, ώστε να δημιουργήσετε διάφορα εφέ προσαρτώντας φίλτρα φακού (46 mm) ή ένα σκίαστρο φακού (HN-CP18) για να μειώσετε το φως του περιβάλλοντος.

H Coolpix A βασίζεται σε έναν ευρυγώνιο φακό NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 18,5 mm f/2,8 (ισοδύναμο με 28 mm) με σκοπό να παρέχει εκπληκτική ευκρίνεια σε όλο το εύρος του διαφράγματος και να ελαχιστοποιήσει όλες οι οπτικές αποκλίσεις (π.χ. φαινόμενα σφαιρικής απόκλισης και κόμης) χωρίς να απαιτείται ψηφιακή αντιστάθμιση. Ένα στρογγυλό διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων μειώνει το φως όπου είναι απαραίτητο και θαμπώνει όμορφα και φυσικά το φόντο.

Η Coolpix υποστηρζει τις λειτουργίες έκθεσης P/S/A/M και δύο λειτουργίες που επιτρέπουν την άμεση ανάκληση των προτιμήσεων του χρήστη για τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Το προσαρμοζόμενο κουμπί λειτουργίας Fn μπορεί να παρακάμπτει το μενού και να οδηγεί με συντομεύσεις σε αγαπημένες ρυθμίσεις. Η Coolpix A έχει δακτύλιο για την χειροκίνητη εστίαση και τη χειροκίνητη παράκαμψη στη λειτουργία αυτόματης εστίασης (προηγουμένως, πρέπει να μετακινηθεί ένας διακόπτης στα δεξιά της μηχανής στο M).

Η COOLPIX A υποστηρίζει επίσης την λήψη σε RAW (NEF) συμπίεσης 14 bit, κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με το φορμά που χρησιμοποιείται στις DSLR. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν τις πρωτότυπες εικόνες από την ίδια την φωτογραφική μηχανή, σε μια μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm (3 ιντσών, 921.000 κουκκίδες).

Όπως και στην μεγαλύτερη D7100, η Cooplix A έχει Picture Control στο μενού της, με το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις αντίθεσης και χρώματος (Τυπικό, Ουδέτερο, Ζωντανό, Μονόχρωμο, Πορτραίτο Τοπίο και Προσαρμογή), ώστε να ταιριάζουν στις εκάστοτε συνθήκες.

Για εκείνους που επιθυμούν να διασκεδάσουν με τις φωτογραφίες τους, υπάρχει δυνατότητα επί τόπου βελτίωσης των φωτογραφιών με μια μεγάλη ποικιλία εφέ φίλτρου όπως η λειτουργία Επιλεκτικού χρώματος, η οποία μετατρέπει τις φωτογραφίες σε μονόχρωμες και στη συνέχεια, προσθέτει μια πινελιά χρώματος της επιλογής σας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024