Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κάνει το G2, το πλέον προηγμένο smartphone της LG

Τι κάνει το G2, το πλέον προηγμένο smartphone της LG

Το πλέον τεχνολογικά προηγμένο smartphone της LG κυκλοφορεί σύντομα ξεκινώντας από τις ΗΠΑ και την Γερμανία. Ο κατασκευαστής επιδεικνύει στην IFA το τετραπύρηνο τηλέφωνο με τον Snapdragon 800, των 5,2 ιντσών με το πλήκτρο κάτω από το φακό της κάμερας και την κάμερα 13Mpixel με ΟΙS και έξυπνες λειτουργίες που αφορούν στην λήψη αλλά και προβολή βίντεο.

Εντός του Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Γερμανία το LG G2, το premium smartphone με το οποίο η LG επιδεικνύει τις δυνάμεις της, σε ένα τοπίο όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται και αλλάζει όψη, δεδομένου ότι οι τρεις μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων για κινητά τηλέφωνα έχουν ήδη στο πλευρό τους έναν κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων. Η Google που προωθεί το Android έχει την Motorola, η Apple με το iOS το δικό της iPhone και η Microsoft με τα Windows Phone, την Nokia μετά την πρόσφατη εξαγορά του τμήματος συσκευών.

«To G2 το φτιάξαμε μαζί» λέει η LG, δηλαδή έδωσε προτεραιότητα σε έρευνες καταναλωτών πριν το σχεδιάσει. Ας δούμε λοιπόν, τι επιτάσσουν οι επιλογές των περισσότερων χρηστών smartphone:

  • To G2 είναι ένα μεγάλο smartphone με διαγώνιο οθόνης 5,2 ίντσες -«το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα χέρι». Όσο οι οθόνες μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολη γίνεται η χρήση των πλήκτρων στο πλάι, και επιπλέον, εάν τα χρησιμοποιεί όταν μιλάει στο τηλέφωνο ο κίνδυνος πτώσης αυξάνεται, διακρίνει η LG και έτσι το G2 δεν έχει πλήκτρα στο πλάι, αλλά πίσω, το Rear Key. Με το πάτημα του πλήκτρου αυτού με τον δείκτη, το τηλέφωνο ενεργοποιείται, ενεργοποιεί το QuickMemo ή την φωτογραφική μηχανή με παρατεταμένο πάτημα. Η ενεργοποίηση του G2 είναι εφικτή και με δύο φιλικά tap στην οθόνη, όταν το τηλέφωνο είναι τοποθετημένο με την οθόνη προς τα πάνω (και το Rear Key κρύβεται).
  • To G2 βασίζεται στο νεότερο τσίπσετ της Qualcomm, Snapdragon 800, με 75% καλύτερες επιδόσεις από τον Snapdragon S4.
  • Η αυτονομία των smartphone είναι προφανώς ένα ακόμα θέμα που μας απασχολεί. Έτσι, η LG ενσωμάτωσε στο G2 και μνήμη για τα γραφικά GRAM, η οποία όπως υποστηρίζει μειώνει την κατανάλωση ενέργειας της πεινασμένης οθόνης κατά 26% στις σταθερές εικόνες και συνολικά, αυξάνει την αυτονομία κατά 10%. Το G2 έχει μεγάλη μπαταρία 3.000mΑh πολυμερών λιθίου, οι οποίες ξεπερνούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, διατηρώντας το λεπτό τους μέγεθος (το G2 έχει πάχος 2,65 χιλιοστά).
  • Στο σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας βασίζεται και το επιχείρημα ότι το G2 φωτογραφίζει καλύτερα χωρίς πολύ φως, αφού τότε απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος σταθερής έκθεσης στο λιγοστό φως. Τέλος, η κάμερα του G2 επιχειρεί να ανταγωνιστεί άλλα φωτογραφικά smartphone με 9 σημεία αυτόματης εστίασης και Super Resolution, που επιτρέπουν την εστίαση με ζουμ έως και 8 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό.
  • Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο G2, είναι η δυνατότητα ορισμού προφίλ διαφορετικών χρηστών με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης σε app για τον καθένα (Guest Mode), αφού ένα smartphone 5,2 ιντσών αποτελεί πρόκληση στο οικογενειακό περιβάλλον.
  • Ενδιαφέρον είναι και το λεγόμενο Audio Zoom. Όταν ο χρήστης καταγράφει βίντεο με το G2, μπορεί να κάνει zoom και κατά την αναπαραγωγή όχι μόνο να δει αλλά και να ακούσει καλύτερα π.χ. το πρόσωπο στο οποίο έκανε zoom. Το σύστημα βασίζεται σε τρία μικρόφωνα, που ενισχύουν τον ήχο από την κατάλληλη γωνία και μειώνουν την ένταση του ήχου του περιβάλλοντος για να επιτύχουν το Audio Zoom.

Ακόμα, το LG G2 υποστηρίζει 24 bit/192kHz Hi-Fi playback, η οποία αναπαράγει ήχο με ποιότητα όπως στα στούντιο, αρκετά ανώτερη από ένα CD.

  • Ακόμα, η LG εισάγει το Text Link, με το οποίο μέρος ενός SMS μπορεί να αποτελέσει δεδομένο εισόδου σε άλλα χρήσιμα και σχετικά app. Έτσι, ένα μήνυμα για συνάντηση μπορεί να γίνει άμεσα εγγραφή στο Ημερολόγιο και το σημείο συνάντησης όρος αναζήτησης στον χάρτη ή στο WWW.

Το G2 υποστηρίζει λειτουργίες που έχουμε δει ήδη σε smartphone του ανταγωνισμού, όπως το Dual recording/Dual camera (ενεργοποιούνται αμφότερες οι κάμερες και καταγράφεται και ο χρήστης του κινητού ως «παράθυρο» στο βίντεο) ή το Plug & Pop που ενεργοποιεί διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με την σύνδεση του τηλεφώνου μέσω USB ή ακουστικά.

Ενδιαφέρον όμως έχει το tracking video που επιτρέπει να δίνεται έμφαση σε ένα πρόσωπο στις ομαδικές σκηνές αλλά και το Zoom to track. Με το τελευταίο, ο χρήστης μπορεί να κάνει επιλεκτικά zoom στο βίντεο κατά την αναπαραγωγή του (π.χ. να δει καλύτερα το πρόσωπο του τραγουδιστή σε ένα βίντεο από μια συναυλία).

  • Το G2 τραβάει βίντεο με ανάλυση 1080p στα 60fps

Τέλος, το G2 αναλαμβάνει να απαντάει αυτόματα στις κλήσεις, με ταυτόχρονη μείωση του ήχου κλήσης, καθώς ο χρήστης πλησιάζει το τηλέφωνο στο αυτί του.

Το LG G2 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα 11.2 στην IFA 2013, η οποία ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο της Γερμανίας. H LG δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την προτεινόμενη τιμή λιανικής, ωστόσο έχει ήδη θεαθεί σε γερμανική αλυσίδα αντί 499 ευρώ η έκδοση 16GB, αν και είναι περισσότερες οι αναφορές αντί 599 ευρώ και 629 ευρώ για το μοντέλο 32GB.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013, τα κινητά τηλέφωνα της LG υπερδιπλασιάστηκαν στην αγορά σε σχέση με πέρσι (επί δύο διαδοχικά τρίμηνα) και η LG διατήρησε την 3η θέση στην αγορά. Πιο σημαντικό ωστόσο χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι η LG κατάφερε να έχει κέρδη από την σταθερή δίαιτά της με smartphone Android- κάτι που δεν έχουν κατορθώσει πολλοί στην αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC. Μάλιστα, διακρίνεται δυναμική για το επόμενο τρίμηνο αφού στο πορτφόλιο της LG περιλαμβάνονται το Nexus 4 και το Optimus G Pro, ακόμα υψηλότερα το G2, αλλά και για ευρύτερη αγορά οι σειρές L II και F. Το μερίδιο της LG αυξήθηκε από το 3,7% στο 5,1% μέσα σε έναν χρόνο.

Ανθή Παναγιωτάκη

@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024