Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Samsung αποκαλύπτει το πρώτο της smartwatch, Samsung Galaxy Gear

Η Samsung αποκαλύπτει το πρώτο της smartwatch, Samsung Galaxy Gear

H Samsung Electronics παρουσιάζει στο περίπτερό της στην έκθεση IFA το πολυσυζητημένο Galaxy Gear, ως μια προηγμένη συσκευή που φοριέται και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της τεχνολογίας και της μόδας. «Το Samsung GALAXY Gear διευκολύνει τους χρήστες, καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν συνεχώς τις έξυπνες συσκευές τους. Παρέχει αυτό που εμείς αποκαλούμε ‘έξυπνη ελευθερία’, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν οι ίδιοι πώς, γιατί, πότε και πού θα συνδεθούν», είπε ο JK Shin, CEO και Πρόεδρος IT & Mobile Division της Samsung Electronics.

H Samsung Electronics παρουσιάζει στο περίπτερό της στην έκθεση IFA το πολυσυζητημένο Galaxy Gear, ως μια προηγμένη συσκευή που φοριέται και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της τεχνολογίας και της μόδας. «Το Samsung GALAXY Gear διευκολύνει τους χρήστες, καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν συνεχώς τις έξυπνες συσκευές τους. Παρέχει αυτό που εμείς αποκαλούμε ‘έξυπνη ελευθερία’, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν οι ίδιοι πώς, γιατί, πότε και πού θα συνδεθούν», είπε ο JK Shin, CEO και Πρόεδρος IT & Mobile Division της Samsung Electronics.

Το Samsung GALAXY Gear ενημερώνει τον χρήστη για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις, emails και ειδοποιήσεις, με δυνατότητα προεπισκόπησης. Όταν ο χρήστης θέλει να δει ολόκληρο το μήνυμά του αρκεί να πάρει στα χέρια του το smartphone ή το tablet Samsung GALAXY για να το δει άμεσα -μια δουλειά που αναλαμβάνει η εφαρμογή Smart Relay.

Το Galaxy Gear δέχεται επίσης φωνητικές εντολές, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ζητήσει να γίνει μια τηλεφωνική κλήση χωρίς άγγιγμα της συσκευής (hands-free calls). Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να προετοιμάσουν πρόχειρα μηνύματα, να προσθέσουν εγγραφές στο ημερολόγιό τους, να ρυθμίσουν το ξυπνητήρι, καθώς και να ελέγξουν τις προβλέψεις για τον καιρό απευθείας από το GALAXY Gear, μέσω της εφαρμογής S Voice.

Το Samsung GALAXY Gear διαθέτει κάμερα 1,9Mpixel και την εφαρμογή Memographer, με την οποία μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης (υποστηρίζει και η λειτουργία Sound & Shot που γνωρίσαμε από το S4, με την οποία γίνεται λήψη φωτογραφιών με ήχο μερικών δευτερολέπτων) και βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων σε ανάλυση 720p. Η Samsung υποστηρίζει πως η ευκολία της λήψης θα οδηγήσει στην τήρηση αρχείου της καθημερινής ζωής του χρήστη τα οποία μπορούν να μοιραστούν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Το Gear έρχεται επίσης με την εφαρμογή Voice Memo για την ηχογράφηση συνομιλιών, οι οποίες, στη συνέχεια, μπορούν να αποσταλούν με τη μορφή μηνύματος, μέσω smartphone ή tablet της σειράς Samsung GALAXY.


Το Gear αναμένεται να κυκλοφορήσει με 70 εφαρμογές (app) ειδικά για αυτό. H Samsung αναφέρει ενδεικτικά τις ακόλουθες:

  • Η εφαρμογή Atooma είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να κάνει το GALAXY Gear σας πιο έξυπνο.
  • Η εφαρμογή Banjo σας βοηθά να δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, οπουδήποτε στον κόσμο.
  • Evernote.
  • Η εφαρμογή Glympse επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται λεπτομέρειες που αφορούν την τοποθεσία τους, επιτρέποντας στους φίλους τους να δουν τις μετακινήσεις τους σε ένα δυναμικό χάρτη.
  • eBay
  • Η εφαρμογή Line είναι μια παγκόσμια υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων, διαθέσιμη σε περισσότερες από 230 χώρες παγκοσμίως.
  • Η εφαρμογή MyFitnessPal καταγράφει δεδομένα διατροφής και φυσικής άσκησης, βοηθώντας σας να κατακτήσετε κάθε στόχο που έχει να κάνει με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.
  • Η εφαρμογή Path είναι ένα προσωπικό δίκτυο που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να σας φέρει πιο κοντά στους φίλους και την οικογένειά σας.
  • Η εφαρμογή Pocket που διαβάζει κείμενα, ο Νο1 τρόπος να αποθηκεύετε διαδικτυακό περιεχόμενο προς μετέπειτα χρήση από οποιαδήποτε συσκευή, δίνει τη δυνατότητα για αναπαραγωγή κειμένου σε λόγο, απευθείας από το GALAXY Gear.
  • Η εφαρμογή RunKeeper είναι ο προσωπικός σας γυμναστής που σας βοηθά να παρακολουθείτε τις ασκήσεις σας, να θέτετε στόχους και να διατηρείτε τα κίνητρά σας.
  • Η εφαρμογή TripIt σας βοηθά να οργανώσετε τα ταξίδια σας.
  • Η εφαρμογή Vino Wine Scanner σας επιτρέπει να τραβήξετε τη φωτογραφία οποιουδήποτε κρασιού και να μάθετε κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό άμεσα.

Το GALAXY Gear διαθέτει την εφαρμογή Auto Lock που κλειδώνει την εκάστοτε συνδεδεμένη συσκευή GALAXY αυτόματα από απόσταση 1,5 μέτρου. Η εφαρμογή Find My Device κάνει τις συνδεδεμένες συσκευές να παράγουν ήχο, να φωτίζονται και να δονούνται για να εντοπίζονται πιο εύκολα στον χώρο. Επίσης, το smartwatch της Samsung ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τα μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται μέσω των συσκευών GALAXY συσκευών (εντοπισμός, αναπαραγωγή τραγουδιών, ακόμα και όταν η συσκευή Samsung GALAXY δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση). Τέλος, το GALAXY Gear ενσωματώνει αισθητήρα (Pedometer) που καταγράφει την αθλητική δραστηριότητα του χρήστη (καταγράφει απόσταση και θερμίδες).

Η Samsung φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κομψότητα του έξυπνου ρολογιού της: Ο σχεδιασμός του είναι εκλεπτυσμένος, με υψηλής ποιότητας τελειώματα, επιτρέποντάς του να ταιριάζει με κάθε ντύσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, παραπέμπει σε εικόνες αντικειμένων πολυτελείας. Η συσκευή λειτουργεί και ως ρολόι χεριού, συμπεριλαμβάνοντας πολλές επιλογές για την παραμετροποίηση της οθόνης, βάσει των προσωπικών επιλογών του χρήστη. Το Samsung GALAXY Gear είναι ενσωματωμένο με δέκα διαφορετικές επιλογές ρολογιού, αλλά περισσότερες επιλογές θα γίνουν διαθέσιμες για download, μέσω των Samsung Apps. Η εμπειρία του GALAXY Gear μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσωποποιημένη, μέσω των έξι διαφορετικών χρωμάτων στα οποία θα είναι διαθέσιμη η συσκευή κατά το λανσάρισμα: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold και Lime Green.

Είδαμε το Samsung Galaxy Note 3 και φορέσαμε το Samsung Galaxy Gear στην IFA 2013. Δείτε το βίντεο:

Το Samsung GALAXY Gear θα λανσαριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 μαζί με το GALAXY Note 3 σε περισσότερες από 140 χώρες παγκοσμίως και λέγεται πως η τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 300 δολάρια. Το Samsung GALAXY Gear θα βρίσκεται στο περίπτερο 20 της Samsung στην έκθεση IFA 2013, από τις 6 ως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024