Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για smartwatch με αυτονομία ημερών και ασύρματη φόρτιση, μιλάει η Qualcomm

Για smartwatch με αυτονομία ημερών και ασύρματη φόρτιση, μιλάει η Qualcomm

Η Qualcomm, γνωστή ευρύτερα για τους επεξεργαστές της σε smartphone και tablet, παρουσιάζει την δική της πρόταση για τα λεγόμενα «έξυπνα ρολόγια», αξιοποιώντας πλήθος τεχνολογιών από τις θυγατρικές της. Το Qualcomm Toq ("talk") διακρίνεται για την «λιτοδίαιτη» οθόνη του, την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης όποτε αυτό χρειαστεί αλλά και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ασύρματη μετάδοση στερεοφωνικού ήχου μέσω Bluetooth.

Η Qualcomm, γνωστή ευρύτερα για τους επεξεργαστές της σε smartphone και tablet, παρουσιάζει την δική της πρόταση για τα λεγόμενα «έξυπνα ρολόγια», αξιοποιώντας πλήθος τεχνολογιών από τις θυγατρικές της. Το Qualcomm Toq («talk») διακρίνεται για την «λιτοδίαιτη» οθόνη του, την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης όποτε αυτό χρειαστεί αλλά και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ασύρματη μετάδοση στερεοφωνικού ήχου μέσω Bluetooth.

To Qualcomm Toq θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2013, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές η ακριβής ημερομηνία, οι αγορές στις οποίες θα διατεθεί ή η προτεινόμενη τιμή λιανικής. Φαίνεται πως, στόχος της Qualcomm Inc. είναι να προωθήσει τις τεχνολογίες των θυγατρικών της εταιρειών, όπως την τεχνολογία Mirasol που αφορά στην οθόνη του γκάτζετ που φοριέται στον καρπό.

Η Qualcomm Mirasol είναι μια τεχνολογία της Qualcomm MEMS Technologies, η οποία διατηρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση ενέργειας από την οθόνη και επιτρέπει στο Toq να παραμένει μόνιμα ενεργό, όπως στα παραδοσιακά ρολόγια. Η οθόνη του Toq απαιτεί τόσο λίγη ενέργεια που στο Toq δεν υπάρχει καν πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κατασκευαστής.

Η πρώτη συσκευή με οθόνη Mirasol, ο ηλεκτρονικός αναγνώστης Kyobo, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011.

Επιπλέον, το Toq φορτίζεται αυτόματα (Qualcomm WiPower LE) και υποστηρίζει την αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου με ασύρματη σύνδεση μικρής εμβέλειας με το smartphone μέσω Bluetooth.

Σε ότι αφορά τις εφαρμογές, το Qualcomm Toq επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις ειδοποιήσεις για συναντήσεις στο ημερολόγιό του και άλλες ενημερώσεις από τον καρπό του χεριού του. Ειδοποιήσεις από άλλα app μπορούν να αποστέλλονται στο Toq, εάν οι προγραμματιστές που τα αναπτύσσουν αξιοποιήσουν τα προγραμματιστικά εργαλεία και τις «γέφυρες» που χτίζει το Innovation Center της Qualcomm (AllJoyn).

To Τοq θα διατεθεί επίσης σε έκδοση “Premium Audio” , με τα πρώτα αληθινά στερεοφωνικά ασύρματα ακουστικά -δεν χρειάζεται καλώδιο για την ακρόαση ή την επαναφόρτισή τους και που φοριούνται έξω από το αυτί.

Το Toq θα είναι συμβατό με smartphone που φέρουν το Android 4.0.3 ή νεότερο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024