Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
SteamOS με βάση το Linux φέρνει τα παιχνίδια από το Steam στο σαλόνι

SteamOS με βάση το Linux φέρνει τα παιχνίδια από το Steam στο σαλόνι

Το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που θα στηρίξει τα παιχνίδια που διανέμει από την πλατφόρμα της παρουσίασε στις 24 Σεπτεμβρίου η Valve. Το SteamOS βασίζεται στο στιβαρό Linux, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας που υπηρετεί 50 εκατομμύρια ενεργούς gamer ανά τον κόσμο. Το SteamOS παραμένει ανοικτό ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε νέα μηχανήματα σε ρόλο παιχνιδομηχανής. Η ίδια η Valve άλλωστε, σκοπεύει να κάνει ένα ακόμα βήμα στον κόσμο του gaming, με το δικό της "Steam Box" με Steam OS την Τετάρτη.

Το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που θα στηρίξει τα παιχνίδια της παρουσίασε στις 24 Σεπτεμβρίου η Valve. Το SteamOS βασίζεται στο στιβαρό Linux, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας που υπηρετεί 50 εκατομμύρια ενεργούς gamer ανά τον κόσμο, και είναι ανοικτό ώστε να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε παιχνιδομηχανή επιλέξουν τρίτοι κατασκευαστές. Η ίδια η Valve άλλωστε σκοπεύει να κάνει ένα ακόμα βήμα στον κόσμο του gaming, με το δικό της «Steam Box» με Steam OS και Steam, δηλαδή την υπηρεσία διανομής των δικών της videogames αλλά και τρίτων με 2.000+ τίτλους -και μάλιστα, το BBC μεταδίδει μελέτη της IHS Screen Digest που φέρει το Steam να διοχετεύει το 75% των PC games παγκοσμίως.

Το SteamOS θα υποστηρίζει το λεγόμενο In-home streaming, δηλαδή ο χρήστης θα μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια του για Windows και Mac από το μηχάνημα με SteamOS -ενεργοποιεί τον υπολογιστή, τρέχει το Steam και η συσκευή με το SteamOS αναλαμβάνει το streaming των παιχνιδιών μέσω του οικιακού δικτύου στο σαλόνι, και δη, στην τηλεόραση.

Η Valve δηλώνει ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με εταιρείες διάθεσης ταινιών και μουσικής για να φέρει και περιεχόμενο πολυμέσων σε συσκευές με SteamOS. Ακόμα, το SteamOS θα υποστηρίζει το μοίρασμα των παιχνιδιών στα μέλη της ίδιας οικογένειας (ο ένας μπορεί να παίζει με τα παιχνίδια του άλλου, διατηρώντας διαφορετικούς πίνακας βαθμολογίας και πρόοδο σε κάθε παιχνίδι), καθώς και κάποιας μορφή έλεγχο δικαιωμάτων ανά μέλος.

To SteamOS θα είναι διαθέσιμο για download «σύντομα» από το http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του πρώτου Steam Box.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024