Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Apple ανανεώνει τους iMac με τετραπύρηνους Intel Core i5/i7

H Apple ανανεώνει τους iMac με τετραπύρηνους Intel Core i5/i7

Εξοπλίζοντας με επεξεργαστές τέταρτης γενιάς από την Intel, νέες κάρτες γραφικών, το Wi-Fi 802.11 ac και δυνατότητα προσθήκης αποθηκευτικών μέσων flash μέσω ταχύτερου PCI Express, οι ανανεωμένοι υπολογιστές όλα-σε-ένα της Apple κάνουν τον ντεμπούτο τους παγκοσμίως από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η Apple επιμένει πως οι iMac είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η βιομηχανία ως άριστο παράδειγμα για την εμπειρία χρήσης ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Εξοπλίζοντας με επεξεργαστές τέταρτης γενιάς από την Intel, νέες κάρτες γραφικών, το Wi-Fi 802.11 ac και δυνατότητα προσθήκης αποθηκευτικών μέσων flash μέσω PCI Express, οι ανανεωμένοι υπολογιστές όλα-σε-ένα της Apple κάνουν τον ντεμπούτο τους παγκοσμίως από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η Apple επιμένει πως οι iMac είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η βιομηχανία ως άριστο παράδειγμα για την εμπειρία χρήσης ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

«O iMac παραμένει το καλύτερο παράδειγμα του πόσο όμορφη, γρήγορη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η εμπειρία του επιτραπέζιου υπολογιστή», είπε ο Φίλιπ Σίλερ, αντιπρόεδρος marketing στην Apple.

Το εισαγωγικό μοντέλο είναι ένας iMac 21,5 ιντσών με τετραπύρηνο Intel Core i5 χρονισμένο στα 2,7GHz και γραφικά από Iris Pro, που υπόσχονται ανεπανάληπτη απόδοση γραφικών σε ενσωματωμένο τσιπ. Το μοντέλο 21,5» που χαρακτηρίζεται high-end και αμφότερα τα μοντέλα 27 ιντσών βασίζονται σε τετραπύρηνους επεξεργαστές Core i5 με χρόνο κύκλου ρολογιού έως 3,4GHz και τσιπ γραφικών NVIDIA GeForce 700 με διπλάσια μνήμη βίντεο και «επιδόσεις αυξημένες κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά», υποστηρίζει ο κατασκευαστής. Όσοι επιζητούν το βέλτιστο, μπορούν να αναβαθμίσουν σε τετραπύρηνους Core i7 έως 3,5GHz με γραφικά NVIDIA GeForce GTX 780M με μνήμη έως και 4GB.

Οι iMac του 2013 υποστηρίζουν το πρότυπο WiFi 802.11 ac, το οποίο μεταφράζεται σε έως και τρεις φορές ταχύτερη επικοινωνία από την προηγούμενη γενιά 802.11 a/b/n, όταν το hotspot είναι επίσης 802.11 ac.

Ακόμα, οι «ανανεωμένοι», όπως τους χαρακτηρίζει η Apple, iMac υποστηρίζει την χρήση δίσκων flash μέσω διαύλων PCIe -η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ταχύτητας της μεταφοράς δεδομένων μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί. Η Apple προτείνει το δικό της Fusion Drive, το οποίο φέρεται να συνδυάζει το πλεονέκτημα της μεγάλης χωρητικότητας των σκληρών δίσκων με τις υψηλές ταχύτητες των δίσκων flash, ώστε να επιταχύνεται η εκκίνηση του συστήματος (boot) και η πρόσβαση σε apps και αρχεία. Οι επιλογές για το Fusion Drive ξεκινούν από το 1ΤΒ και φτάνουν τα 3ΤΒ -οι άλλες επιλογές flash φτάνουν έως το 1TB.

Όλοι οι νέοι iMac έχουν 8GB RAM και 1TB δίσκο, με δυνατότητα επιλογής έως και 32GB RAM ή δίσκους έως 3TB. Οι All-In-One της Apple έχουν δύο θύρες Thunderbolt και 4 USB 3.0 για την σύνδεση αποθηκευτικών μέσων και άλλων περιφερειακών.

Στο ιταλικό Apple Store online εμφανίζονται επιλογές από 1329 ευρώ για το εισαγωγικό μοντέλο iMac 21,5 ιντσών και για τα μοντέλα iMac 27» από 1849 ευρώ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024