Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ericsson καλεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να ενώσουν τις «τελείες»

Η Ericsson καλεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να ενώσουν τις «τελείες»

H Ericsson εγκαινιάζει έναν μικροσκοπικό ραδιοπομπό που αναλαμβάνει να φέρει σε εσωτερικούς χώρους το σήμα κινητής τηλεφωνίας και να παρέχει το αυξημένο απαιτούμενο εύρος ζώνης για την μετάδοση δεδομένων. Με το Ericsson Radio Dot System, μια «τελεία» μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε έναν ολόκληρο όροφο ή συνδέοντας περισσότερες «τελείες» να αυξήσει την διαθέσιμη χωρητικότητα για τις ανάγκες των apps.

H Ericsson εγκαινιάζει έναν μικροσκοπικό ραδιοπομπό που αναλαμβάνει να φέρει σε εσωτερικούς χώρους ισχυρό το σήμα κινητής τηλεφωνίας για υπηρεσίες φωνής και να παρέχει το αυξημένο απαιτούμενο εύρος ζώνης για την μετάδοση δεδομένων. Με το Ericsson Radio Dot System, μια «τελεία» μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε έναν ολόκληρο όροφο ή συνδέοντας περισσότερες «τελείες» να αυξήσει την διαθέσιμη χωρητικότητα για τις ανάγκες των apps.

H «τελεία» βρίσκεται αναρτημένη στο τοίχο.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία, οι εσωτερικοί χώροι παρουσιάζουν σειρά προκλήσεων για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τη στιγμή που το 70% της κίνησης στα δίκτυά τους ξεκινάει από εκεί. Οι προκλήσεις αφορούν στην πολυπλοκότητα της εγκατάστασης εξοπλισμού, την δυνατότητα επέκτασης της κάλυψης και την αδιάλειπτη λειτουργία του. Επιπλέον, η εταιρεία διακρίνει ότι οι υπάρχουσες λύσεις εστιάζουν στις υπηρεσίες φωνής, αφήνουν όμως άλυτο το πρόβλημα της ανεπαρκούς χωρητικότητας για τα apps που τρέχουν smartphone και tablet. Ιδιαίτερα δε, δύσκολη χαρακτηρίζεται η κάλυψη μεγάλων τμημάτων κτιρίων, για λόγους κόστους και δυνατότητας επέκτασης.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο για το Ericsson Radio Dot System
Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η Ericsson αξιοποίησε 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και κατασκεύασε την «τελεία», το Radio Dot, μια συσκευή με βάρος 300 γραμμάρια που χωράει στην παλάμη ενός χεριού.

Οι τελείες συνδέονται και τροφοδοτούνται μέσω τυπικών καλωδίων LAN (κατηγορίες 5/6/7) προς εσωτερικές μονάδες που συνδέονται σε ένα κεντρικό σταθμό βάσης. Το Radio Dot System αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά στους μακρο-σταθμούς βάσης της Ericsson και η εταιρεία υποστηρίζει πως οι διαδικασίες εγκατάστασης και αναβάθμισης είναι απλές και υπόσχεται πως η εμπειρία των χρηστών θα είναι αδιάλειπτη όπου κι αν βρίσκονται, ώστε το εσωτερικό δίκτυο να εξελίσσεται παράλληλα με το εξωτερικό.

Το Ericsson Radio Dot System υποστηρίζει ακόμη ολόκληρο το εύρος υπηρεσιών Wi-Fi της Ericsson, επιτρέποντας προηγμένες λειτουργίες όπως η δρομολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Ο Johan Wibergh, επικεφαλής του τμήματος Business Networks στην Ericsson, λέει: «Με το Radio Dot System μειώνουμε το όριο για την επαρκή κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους. Η τελεία αποτελεί την πιο αποδοτική και χωρίς συμβιβασμούς λύση στις προκλήσεις κάλυψης εσωτερικών χώρων που έχουν εκφραστεί από τους πελάτες μας. Είναι εξαιρετικά μικρή αλλά η χωρητικότητά της μπορεί να επεκταθεί σχεδόν απεριόριστα. Είναι εύκολη στην εγκατάσταση, αναβαθμίσιμη για κάθε μελλοντική ανάγκη και λειτουργεί πλήρως εναρμονισμένα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας».


Το προϊόν έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Kris Rinne, Senior Vice President, Network and Product Planning στην AT&T Services, λέει: «Οι μικρο κυψέλες αποτελούν βασικό στοιχείο του προγράμματος βελτίωσης δικτύου, AT&T’s Project VIP, καθώς επιδιώκουμε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία των πελατών μας, όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο από κινητές συσκευές. Η παροχή άριστης ασύρματης κάλυψης σε εσωτερικούς χώρους παρουσιάζει συνήθως τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες. Το Ericsson Radio Dot System Dot εμπλουτίζει την εργαλειοθήκη επόμενης γενιάς της AT&T με ένα σημαντικό εργαλείο».

Ο Ken Rehbehn, Principal Analyst στην Yankee Group, λέει: «Κομψές συσκευές, που στοχεύουν, με φρέσκο και συναρπαστικό τρόπο, στην επίλυση του προβλήματος κάλυψης σε εσωτερικούς χώρους, είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενες σε ένα μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων και εργασιακών χώρων. Το Ericsson Radio Dot System αξιοποιεί τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις καλωδίων στους εσωτερικούς χώρους περιορίζοντας σημαντικά τη δυσκολία και το κόστος εγκατάστασης. Επιπλέον, βασίζεται στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική ραδιοπομπών της Ericsson, παρέχoντας ένα ευρύ σύνολο δυνατοτήτων χωρίς να διακυβεύεται η μελλοντική εξέλιξή του».

Το προϊόν αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο στα τέλη του 2014.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024