Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Gear Fit είναι το πιο όμορφο ρολόι της Samsung, και δεν είναι ακατάδεκτο

To Gear Fit είναι το πιο όμορφο ρολόι της Samsung, και δεν είναι ακατάδεκτο

Η Samsung παρουσίασε στο καθιερωμένο διεθνές συνέδιο της βιομηχανίας στην Βαρκελώνη το Gear Fit, ένα γκάτζετ που φοριέται και ταιριάζει στον καρπό χάρη στην κυρτή οθόνη του. Το Gear Fit αν και μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, συνεργάζεται μόνο με επιλεγμένα Galaxy smartphone της ίδιας εταιρείας και βασίζεται σε ένα, άγνωστο λειτουργικό σύστημα με στοιχειώδεις λειτουργίες, με σκοπό να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η αυτονομία του. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Samsung ανακοίνωσε και ένα SDK για την ανάπτυξη app.

Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress 2014 ένα ξεχωριστό γκάτζετ που φοριέται. Το Gear Fit φοριέται (και ταιριάζει) στον καρπό σαν ρολόι και είναι το πρώτο που έχει κυρτή οθόνη αφής (και μάλιστα Super AMOLED, που διακρίνεται για την απόδοση των χρωμάτων).

«Το Gear Fit συνδυάζει την ασύγκριτη άνεση που προσφέρουν οι συσκευές της σειράς Samsung Gear με τις πιο ολοκληρωμένες λειτουργίες για fitness που βοηθούν τον καταναλωτή να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση, χωρίς να χάνει το προσωπικό του στιλ ή τη συνδεσιμότητα με κινητές συσκευές», λέει ο κατασκευαστής. Το Gear Fit είναι χρήσιμο είτε μόνο του, είτε ως ως περιφερειακό των συμβατών smartphone/tablet (20 τον αριθμό) της σειράς Galaxy (όχι όμως τηλεφώνων άλλων κατασκευαστών).

Τι κάνει όμως το Gear Fit; «Μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ένα απλό fitness band, καθώς ενημερώνει συνεχώς τον χρήστη για ό,τι συμβαίνει στις Galaxy συσκευές του, όπως εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, emails, ξυπνητήρι και ειδοποιήσεις από διάφορες εφαρμογές, όπως το S-Planner. Λειτουργεί ως ο προσωπικός προπονητής του χρήστη, προτείνοντας συμβουλές άσκησης και tips.»

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί η απάντηση στο αναμενόμενο ερώτημα «ποιο λειτουργικό σύστημα φέρει το Gear Fit;». H Samsung απάντησε πως το γκάτζετ με την κυρτή οθόνη αφής που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο δεν είναι ούτε Android, ούτε Tizen (όπως τα νεότερα Gear 2 και Gear 2 Neo), αλλά ένα «πιο απλό λειτουργικό» που αυξάνει την αυτονομία του στις 3-4 ημέρες, όπως μεταφέρει το CNET.

Η λειτουργία του βασίζεται σε λογισμικό της Samsung και αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες εφαρμογές.

Αν και η επιλογή αυτή το καθιστούσε ιδιαίτερα «ακατάδεκτο», στις 26 Φεβρουαρίου η Samsung Electronics ανακοίνωσε ενώπιον 500 προγραμματιστών ότι είναι διαθέσιμα και τα βαλιτσάκια εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών για το Galaxy S5 και Samsung Gear 2, κατά την διάρκεια του Samsung Developer Day στο Mobile World Congress. Το SDK για το Samsung Gear 2 που βασίζεται στο Tizen ανακοινώθηκε για πρώτη φορά.

Ανάμεσα στα νέα βαλιτσάκια ήταν και το Gear Fit SDK για το Samsung Gear Fit, αναιρώντας τις δηλώσεις στελεχών της εταιρείας από τις ΗΠΑ που είχαν κάνει δηλώσεις περί του αντιθέτου στο CNET. Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό δια στόματος Seshu Madhavapeddy (senior vice president of product and technology, Samsung Telecommunications America) πως, για το Gear Fit ούτε API, ούτε βαλιτσάκι εργαλείων για τους προγραμματιστές (SDK) θα κυκλοφορούσε και η ανάπτυξη app θα παρέμενε σε κλειστό κύκλο developer που θα συνεργάζονται με την εταιρεία.

Παρεμπιπτόντως, στην εκδήλωση της Samsung στην Βαρκελώνη, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, επικεφαλής της VisionMobile παρουσίασε τις τάσεις στην ανάπτυξη app για την φετινή χρονιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο http://developer.samsung.com

    Η επιλογή ενός στοιχειώδους λειτουργικού συστημάτος μάλλον αφορά στην έμφαση που δίνεται στην αυτονομία, η οποία έχει κριθεί εξαιρετικά σημαντική. Είναι γνωστό ότι η ανάγκη διαρκούς φόρτισης των συσκευών αυτών τα καθιστά τελικά μη λειτουργικά. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό στο tech.in.gr και θυμηθείτε ότι εκτός από την κυρτή οθόνη απομένει να κατασκευαστεί και κυρτή μπαταρία, οπότε ίσως είναι ακόμα νωρίς για «έξυπνα ρολόγια», αν και η πορεία έχει ξεκινήσει:

    Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Gear Fit

    Οθόνη 1,84 ιντσών, κυρτή Super AMOLED (432×128)
    Βηματόμετρο, άσκηση, καρδιακοί παλμοί, ύπνος, χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση.
    Ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, e-mail, app, πρόγραμμα, smart relay, έλεγχος πολυμέσων, λουράκι που αντικαθίσταται, προστασία IP67 από την σκόνη και το νερό και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth 4.0 Low Energy. Διαθέτει αισθητήρες επιτάχυνσης, γυροσκόπιο, καρδιακού παλμού και έχει διαστάσεις 23,4 x 57,4 x 11,95 mm και βάρος 27 γραμμάρια. Η μπαταρία είναι 210mAh και με τυπική χρήση αρκεί για 3-4 ημέρες ή έως και 5 ημέρες με «low usage».

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

    Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 23 Απριλίου 2024