Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα το Nokia X, το smartphone με Android που θυμίζει Windows

Στην Ελλάδα το Nokia X, το smartphone με Android που θυμίζει Windows

Στην ελληνική αγορά έφτασαν τα πρώτα «υβριδικά» smartphone της Nokia τα οποία έχει προσαρμόσει προς το συμφέρον της η Microsoft. Τα Nokia X, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που περνάει στα χέρια της MS, «αποτελούν την ιδανική εισαγωγή στον κόσμο των εφαρμογών για Android, που έχουν συνδυαστεί με κορυφαίες εμπειρίες Nokia και τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Microsoft». Το smartphone που δέχεται δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας, πωλείται σε σχετικά χαμηλή τιμή και συγκεκριμένα, στα 129 ευρώ.

Στην ελληνική αγορά έφτασαν τα πρώτα «υβριδικά» smartphone της Nokia με Android τα οποία έχει προσαρμόσει προς το συμφέρον της «μαμάς» Microsoft. Τα Nokia X, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που περνάει στα χέρια της MS, «αποτελούν την ιδανική εισαγωγή στον κόσμο των εφαρμογών για Android, που έχουν συνδυαστεί με κορυφαίες εμπειρίες Nokia και τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Microsoft». Το smartphone που δέχεται δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας, πωλείται σε σχετικά χαμηλή τιμή και συγκεκριμένα, στα 129 ευρώ.

Η Nokia αναφέρεται στην δική της εφαρμογή HERE Maps, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης, καθώς και την εφαρμογή Nokia MixRadio για δωρεάν streaming λιστών μουσικής. (η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα). Επίσης, αναφέρεται στην συσκευή Nokia Χ ως μία οικονομική πρόταση «η οποία εισάγει τους χρήστες στον κόσμο των δημοφιλών υπηρεσιών της Microsoft, όπως η δωρεάν αποθήκευση δεδομένων στο cloud μέσω του OneDrive.»

Το Nokia X δεν μοιάζει σε πολλά με τα κλασικά smartphone με Android. Κι αυτό καθώς οι αρχικές του οθόνες είναι διαφορετικά σχεδιασμένες και οργανωμένες έτσι ώστε να προβάλλονται επιλεγμένες εφαρμογές που παραπέμπουν στις υπηρεσίες των δύο εταιρειών. Επιπλέον, το Nokia X που έρχεται στην ελληνική αγορά δεν έχει το κατάστημα εφαρμογών Android της Google, το Google Play. Αντ’αυτού, η Nokia παραπέμπει στο δικό της app store και σε άλλα τρίτων πλην του μεγάλου ανταγωνιστή της, με την ελπίδα ότι οι προγραμματιστές θα δουν σε αυτό μια ευκαιρία και θα δεχτούν να κάνουν αλλαγές στον κώδικα των app τους –αν και δηλώνεται πως το 75% των app για Android θα τρέχουν στην πλατφόρμα των Nokia X χωρίς αλλαγές– και στην τιμολόγηση τους. Η έμμεση εγκατάσταση app είναι εφικτή, ωστόσο δεν αναμένεται να υιοθετηθεί από το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συσκευή -τους νέους χρήστες smartphone.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia X

  • Πάχος 10.4mm
  • Οθόνη 4 ιντσών, ανθεκτική στις γρατζουνιές,
  • Πίσω καλύμματα που εναλλάσσονται, διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά χρώματα.
  • OS: «Nokia X Software Platform»
  • Διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 1GHz.
  • 512MB RAM
  • Κάμερα 3MP
  • Dual SIM
  • Επέκταση μνήμης ως και 32GB
  • Μπαταρία 1500 mAH
  • Δορυφορικό GPS
  • Επιταχυνσιόμετρο
  • Διαθέσιμα χρώματα: Φωτεινό Πράσινο, Κόκκινο, Μπλε, Κίτρινο, Μαύρο και Λευκό

Δείτε πως μεταφέρει η Nokia την σχεδίαση του περιβάλλοντος διεπαφής με τον χρήστη: «Tο Nokia X έχει δύο οθόνες: την home, με πλακίδια (tiles) και τη Fastlane. Η οθόνη Fastlane παρουσιάζει πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ανά πάσα στιγμή στην καθημερινότητά τους. Αποτυπώνει όσα προτιμούν οι χρήστες: με μια μόνο κίνηση μπορούν να μεταφερθούν από την οθόνη home στην οθόνη Fastlane (σύρσιμο του δακτύλου προς τα αριστερά), να ενημερωθούν για τις πρόσφατες δραστηριότητες των φίλων τους και να έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε αγαπημένη εφαρμογή τους. Το Fastlane έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τη σειρά Nokia X. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε μία αναπάντητη κλήση καλώντας πίσω ή στέλνοντας μήνυμα, να αποδεχτεί ή να απορρίψει προσκλήσεις για το ημερολόγιο του και να διαχειριστεί το music player – όλα αυτά μέσω του Fastlane. Επιπλέον έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης από ποτέ ενώ συνδέεται και με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Το κοινό έχει ευχέρεια επιλογής ως προς το τι θα εμφανίζεται στο Fastlane feed, μπορεί να διαβάζει τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και να ανανεώνει το status update του μέσω της οθόνης Fastlane, απολαμβάνοντας μία πιο παραγωγική εμπειρία.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024