Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επέλαση ισχυρών, λιτοδίαιτων και φθηνών Chromebooks ετοιμάζει η Intel

Επέλαση ισχυρών, λιτοδίαιτων και φθηνών Chromebooks ετοιμάζει η Intel

Η Intel επιχειρεί έφοδο στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των φορητών υπολογιστών που έχει προδιαγράψει η Google ως Chromebooks, Chromebox και τώρα All-In-One με Chrome OS. Στις 6 Μαΐου 2014 παρουσίασε μαζί με την Google 20 μοντέλα, προσκαλώντας το κοινό για ένα «Look Inside». Τα Chromebooks φέρουν τους νέους λιτοδίαιτους Celeron -Bay Trail-M που υπόσχονται αυτονομία 11 ωρών ή ισχυρούς Intel Core i3 4ης γενιάς, χωρίς να απολέσουν το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής, αφού θα ξεκινούν από τα 350 δολάρια και πολλά θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.

Η Intel επιχειρεί έφοδο στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των φορητών υπολογιστών που έχει προδιαγράψει η Google ως Chromebooks, Chromebox (και τώρα All-In-One) με Chrome OS.

Στις 6 Μαΐου 2014 παρουσίασε μαζί με την Google 20 μοντέλα, προσκαλώντας το κοινό για ένα «Look Inside»: Τα Chromebooks θα φέρουν στο εξής και τους νέους λιτοδίαιτους Celeron -Bay Trail-M που υπόσχονται αυτονομία 11 ωρών ή και ισχυρούς Intel Core i3 4ης γενιάς, χωρίς να απολέσουν το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής, αφού θα ξεκινούν από τα 350 δολάρια, με πολλά από αυτά να κυκλοφορούν το καλοκαίρι του 2014.



Δείτε μια παρουσίαση του ChromeOS.

Δείτε μερικά από τα μοντέλα που παρουσίασαν Acer, ASUS, Lenovo, και Toshiba για τα Chromebook με ChromeOS με Celeron πάνω στην πλατφόρμα του Bay Trail-M. Δείτε επίσης το πρώτο σύστημα desktop All-In-One με Chrome OS και Celeron που πρόκειται να διαθέσει η LG άμεσα στις ΗΠΑ.

Οι κατασκευαστές που συνεργάζονται με την Intel για την κατασκευή των νέων Chromebook με Intel Celeron πάνω σε Bay Trail-M είναι οι Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, LG Electronics USA και Toshiba.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης με έμφαση την πρωτιά της στην υποστήριξη της 64μπιτης έκδοσης του ChromeOS.

Δείτε πως προβάλλει τα Chromebook με Intel Inside η Intel

Αξιοποιήθηκε δε, το γεγονός ότι δύο στα τρία συστήματα με τις υψηλότερες πωλήσεις στο Amazon.com την εορταστική περίοδο του 2013 ήταν Chromebooks και αναφέρθηκε ότι 10.000 σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προμηθευτεί τους φορητούς υπολογιστές που η λειτουργία τους βασίζεται στην ύπαρξη πρόσβασης στο Διαδίκτυο και σε εφαρμογές που τρέχουν από τον browser (αν και πολλά apps εκτελούνται και εκτός δικτύου). Παρεμπιπτόντως, η Intel επεσήμανε ότι τα νέα Chromebooks θα υποστηρίζουν το 802.11ac, δηλαδή η σύνδεση μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi μπορεί να τριπλασιαστεί. Συγκρίνει το 802.11ac με το IEEE 802.11n ως προς τον ονομαστικό μέγιστο ρυθμό μετάδοσης δεδομένων ανά stream – δηλαδή τα κανάλια 80 MHz .11ac ισοδυναμούν με 433 Mbps όταν τα κανάλια 802.11n στα 40 MHz φτάνουν στα 150 Mbps.

Στα Chromebook με Celeron σε Intel Bay Trail-M SoC με αυτονομία 11 ωρών περιλαμβάνονται πολλά διαφορετικά μοντέλα, δηλαδή φορητοί υπολογιστές, convertible (από λάπτοπ σε τάμπλετ), desktop αλλά και All-in-One. Πρόκειται για συστήματα που δεν έχουν ανεμιστήρα και έτσι λειτουργούν αθόρυβα, και τώρα αποκτούν και εκδόσεις με οθόνη αφής.

Η Lenovo παρουσίασε το N20 και το N20p Chromebook, με το δεύτερο να έχει οθόνη αφής και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το λάπτοπ ή όρθιο σε stand mode.

Η Asus πρόσθεσε στην γκάμα της το C200, ένα Chromebook 11,6 ιντσών και το C300 με μεγαλύτερη οθόνη 13,3 ιντσών.

Chromebook με Celeron θα λανσάρει μέσα στο 2014 και η Acer.

Chromebook επιδόσεων με Intel Core i3 με 350 δολάρια

Η Intel δεν μένει στα λιτοδίαιτα Chromebook και επιχειρεί να πείσει πως μπορούν τα Chromebooks να είναι ισχυρά εάν βασίζονται στην πλατφόρμα της και στην επεξεργαστική ισχύ ενός Intel Core i3 4ης γενιάς, και μάλιστα χωρίς να εγκαταλείψουν την κατηγορία των οικονομικών συστημάτων. Η εταιρεία επιμένει πως οι τιμές για τα επερχόμενα Chromebook με Intel Core i3 θα ξεκινούν από 349 δολάρια. Η διαφορά στις επιδόσεις γίνεται ορατή στην ταχεία απόκριση του συστήματος και στην ομαλή μετάβαση κατά την πλοήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό από πολλαπλές καρτέλες του browser, κατά την εκτέλεση των Web apps αλλά και στις ομαδικές συσκέψεις με τα Google Hangouts καθώς στην εκτέλεση εφαρμογών offline.

H Dell θα προσθέσει μέσα στο έτος ένα νέο μοντέλο στην σειρά Chromebook 11 με Intel Core i3 και η Acer έγινε πιο συγκεκριμένη ανακοινώνοντας πως το δικό της ισχυρό Chromebook C720 θα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ πριν ανοίξουν τα σχολεία αντί 350 δολαρίων.

HP Chromebox

Η Hewlett Packard θα αρχίσει να διαθέτει στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο ένα νέο Chromebox με Intel Celeron βασισμένο στην μικροαρχιτεκτονική Haswell. Το μικροσκοπικό κουτί της Hewlett Packard θα αναλάβει να «μετατρέπει οποιαδήποτε οθόνη στο σπίτι σε ένα Google Chrome PC, με Google Play, Google Drive, και όλες τις αγαπημένες σας τοποθεσίες στο web», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Intel, Navin Shenoy, vice president και general manager του Intel Mobile Client Platforms Group.

LG Chromebase – το πρώτο AIO με ChromeOS στα $350

Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει άμεσα το LG Chromebase (μοντέλο 22CV241), με τον τίτλο του πρώτου all-in-one computer που τρέχει Chrome OS με επεξεργαστή Intel (Haswell), o οποίος χαρακτηρίζεται ιδανικός για προσωπική και επαγγελματική χρήση. O LG Chromebase παρουσιάστηκε στην CES 2014 και κυκλοφορεί από τις 26 Μαΐου αντί 349 δολαρίων μέσω Amazon, και μεγάλων δικτύων καταστημάτων. Μαζί του, 100GB Google Drive, δωρεάν για 2 χρόνια. Πρόκειται για ένα σύστημα All-In-One με Intel Celeron CPU, Chrome OS, 21,5 ίντσες Full HD (1920 x 1080) IPS, μνήμη 2 GB, 16GB iSSD, HDMI-in, τρεις USB 2.0, μία USB 3.0, LAN και Webcam 1.3 M 720 HD.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024