Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται στην Ελλάδα το Nokia Lumia 930 με Windows Phone 8.1

Έρχεται στην Ελλάδα το Nokia Lumia 930 με Windows Phone 8.1

To Nokia Lumia 930 άρχισε να διατίθεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό φέρνοντας ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν μαζί οι Microsoft και Nokia μετά την σύσταση του Microsoft Devices Group. Πλαισιωμένο από μεταλλικό περίβλημα και με το καθιερωμένο πολυκαρβουνικό υλικό στην πλάτη και γυαλί όμορφα στρογγυλεμένο στις άκρες, το Nokia Lumia 930 έχει στο εσωτερικό του πολυπόθητα χαρακτηριστικά.

To Nokia Lumia 930 άρχισε να διατίθεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό φέρνοντας ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν μαζί οι Microsoft και Nokia μετά την σύσταση του Microsoft Devices Group -τα Windows Phone 8.1, υπηρεσίες Microsoft, τους χάρτες της Nokia, και την αφοσίωσή της στην φωτογραφία και την ποιοτική κατασκευή. Πλαισιωμένο από αλουμίνιο, με το καθιερωμένο πολυκαρβουνικό υλικό στην πλάτη και γυαλί όμορφα στρογγυλεμένο στις άκρες, το Nokia Lumia 930 έχει στο εσωτερικό του πολυπόθητα χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Το Lumia 930 έχει κάμερα τεχνολογίας PureView στα 20Mpixel και οπτικά ZEISS με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, χαρακτηριστικά που δημιουργούν την προσδοκία για τεχνικά βέλτιστες λήψεις από την Nokia Camera, το camera app της Nokia στο οποίο προστίθεται η δυνατότητα προσθήκης κινησης σε στατικές φωτογραφίες με την λειτουργία Living Images. Επιπλέον, η λήψη και η αναπαραγωγή ήχου ή/και βίντεο υποστηρίζεται από τα τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα της συσκευής και την λειτουργία Rich Recording. Όπως τονίζει ο κατασκευαστής, τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το Lumia 930 το πρώτο smartphone στον κόσμο που μπορεί να εγγράψει και να αναπαράγει τους ήχους όπως πραγματικά ακούστηκαν (υψηλής ποιότητας ήχος σε Dolby Surround Sound).

«Στη σημερινή εποχή, η οποία διατηρεί έντονα τα στοιχεία της κοινωνικής δικτύωσης, η λήψη video και ο διαμοιρασμός τους είναι πιο σημαντικά από ποτέ» δήλωσε ο Λάμπρος Ζολώτας, επικεφαλής πωλήσεων του Microsoft Devices Group για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. «To Lumia 930 συνδυάζει τα συναρπαστικότερα χαρακτηριστικά της Microsoft και της σειράς Lumia, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής για μια μοναδική εμπειρία λήψης video και απεικόνισης φωτογραφιών».

Η οθόνη του Lumia 930 είναι Full HD τεχνολογίας OLED και έχει διαγώνιο 5 ίντσες και προστατεύεται από το Corning Gorilla Glass 3, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με γάντι και ανταποκρίνεται στην αφή ακόμα και με το νύχι.

Το Lumia 930 είναι τετραπύρηνο με τον επεξεργαστή εφαρμογών της Qualcomm Snapdragon 800, έχει μη αποσπώμενη μπαταρία 2420 mAh που φορτίζεται και χωρίς καλώδια πάνω σε ειδικό πανάκι (που διατίθεται ξεχωριστά).

Ακόμα, ο κατασκευαστής προσθέτει στο νεότερο Lumia το νέο λογισμικό SensorCore, που αναλαμβάνει να αναγνωρίζει την κίνηση του σώματος χωρίς να σπαταλάει ενέργεια και προτείνει app για γυμναστική και εξερευνήσεις όπως η Bing Health and Fitness.

To Nokia Lumia 930 προβάλλεται επίσης ως κατάλληλο για business, με έμφαση στην δυνατότητα προβολής ειδοποιήσεων με ένα σύρσιμο του δακτύλου στο Action Centre, στο νέο πακέτο Microsoft Enterprise καθώς επίσης και τα Microsoft Office, OneDrive, Nokia Camera, HERE Maps και τέλος το Drive+.

To Lumia 930 αναμένεται στην ελληνική αγορά στα μέσα Ιουλίου 2014 με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης 599€. Στην Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο και λευκό χρώμα.

  • Η Cortana θα απαντάει στις ερωτήσεις των χρηστών smartphone με Windows Οι χρήστες smartphone με Windows Phone 8.1 αποκτούν την δική τους ψηφιακή βοηθό, την Cortana, όπως οι χρήστες iPhone έχουν την Siri και οι χρήστες Android, το Google Now. Η Microsoft παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριό της για προγραμματιστές, την τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης εντολών για smartphone με την νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.
  • Στην έκδοση 8.1, τα Windows Phone προσφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες με μία ματιά μέσω των Live Tiles, σημαντικές ειδοποιήσεις μέσω του Action Centre, ταχύτερες μεθόδους πληκτρολόγησης μέσω του Word Flow και, την προσωπικό βοηθό Cortana. Η ενημέρωση περιλαμβάνει βελτιώσεις στο Camera Roll και στo Creative Studio, καθώς και μία νέα και ανανεωμένη εφαρμογή, το Nokia Storyteller, για την ανταλλαγή ιστοριών σε μορφή video slideshow στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εκδήλωση Build 2014 της Microsoft, η Nokia ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές Lumia βασισμένες στο λειτουργικό Windows Phone 8.1. Συγκεκριμένα, η Nokia είχε ανακοινώσει το Nokia Lumia 930 ως την νέα ναυαρχίδα της εταιρείας «με τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Microsoft και Lumia για την απόλυτη εμπειρία βίντεο και εικόνας.» καθώς και τα πιο οικονομικά Nokia Lumia 635 και Nokia Lumia 630 που θα «προσφέρουν εμπειρίες Windows Phone 8.1 χωρίς συμβιβασμούς». Το Nokia Lumia 630 θα είναι η πρώτη συσκευή dual-SIM της σειράς Lumia, αν και αρχικά τουλάχιστον προορίζεται για αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Lumia 930

  • Windows Phone 8.1
  • Υπηρεσίες εντοπισμού θέσης HERE, Δωρεάν παγκόσμιος χάρτης HERE Maps, HERE Drive+, Δωρεάν το app HERE Transit στο Store
  • Οθόνη 5” Full HD OLED, 1920×1080; 441ppi; 16:9; Sculpted Gorilla Glass 3; Αρχική οθόνη τριών στηλών, δυνατότητα ανάγνωσης υπό το φως το ήλιου, Υπερευεσθησία στην αφή για χρήση με γάντι ή νύχια
  • Ενσωματωμένη Μπαταρία 2420 mAh battery, με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης
  • Επεξεργαστής εφαρμογών 2,2GHz Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 800
  • Κύρια κάμερα PureView 20 MP με σταθεροποιητή εικόνας (OIS), Ανάλυση 1920×1080. Συνοδεύεται από το app Nokia Camera. Διπλό LED flash, οπτικά ZEISS
  • Μπροστινή κάμερα HD 1.2 MP ευρυγώνιος φακός
  • Μνήμη 2 GB RAM, 32 GB εσωτερική μνήμη, Δωρεάν 7 GB στο OneDrive για αποθήκευση αρχείων

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024