Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge «επαναπροσδιορίζουν το smartphone»

Τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge «επαναπροσδιορίζουν το smartphone»

Η Samsung Electronics κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα από την πρώτη ημέρα της μεγάλης έκθεσης της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων, με τα αποκαλυπτήρια δύο Galaxy S6 που λαμπύριζαν σαν πολύτιμα πετράδια. Πριν ανοίξει τις πόρτες του το Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ρίχνει το γάντι σε όλους.

Η Samsung Electronics κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα από την πρώτη ημέρα της μεγάλης έκθεσης της βιομηχανίας, με τα αποκαλυπτήρια δύο Galaxy S6 που λαμπύριζαν σαν πολύτιμα πετράδια. Πριν ανοίξει τις πόρτες του το Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ρίχνει το γάντι σε όλους.

Με τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge επαναπροσδιορίζουμε τον όρο smartphone, υποστήριξε ο κατασκευαστής, δια στόματος του επικεφαλής της, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτά ως ένα νέο πρότυπο στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις επιδόσεις ενός smartphone.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ξεχωριστή σχεδίαση του S6 edge, του πρώτου τηλεφώνου που το αγκαλιάζει η οθόνη στο πλάι, αριστερά και δεξιά. Είναι όχι μόνο όμορφο αλλά και πρακτικό, διατείνεται η Samsung, αναφερόμενη στο πιο γερό κράτημα και τις φωτεινές ενδείξεις από τις άκρες του τηλεφώνου.

Το σώμα των νέων Galaxy S6 είναι φτιαγμένο από μέταλλο (σασί) και γυαλί, το πιο ανθεκτικό γυαλί που κατασκευάστηκε ποτέ από την Corning, το Gorilla Glass 4. Σε αυτό οφείλεται η λαμπρότητα τους, που θα τα καταστήσει διαθέσιμα σε χρωματικούς τόνους που θυμίζουν πολύτιμο πετράδια: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz and Green Emerald καθώς θα αντανακλούν το φυσικό φως.

Εκτός όμως από την υψηλή αισθητική, τα νέα Galaxy S6 και S6 edge συνοδεύονται από ένα νέο και «πιο ελαφρύ» interface με στόχο να αυξηθεί η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα του τηλεφώνου.

Η Samsung δίνει προτεραιότητα στην λήψη φωτογραφιών και εξοπλίζει με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει τα νέα Galaxy: φακούς με διάφραγμα f1,9 που επιτρέπουν να περάσει περισσότερο φως και αισθητήρες υψηλής ανάλυσης για να το καταγράψουν, με καλύτερη αντίθεση χρωμάτων που καταγράφεται δυναμικά με το HDR σε πραγματικό χρόνο (λήψη με δυναμικό εύρος ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη αντίθεση των χρωμάτων από τις φωτεινές προς τις σκοτεινές περιοχές) και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας OIS για να περιορίζεται η θαμπάδα που προκαλείται από την κίνηση καθώς και το «IR Detect White Balance» που αναφέρεται στην δυνατότητα της συσκευής να αναπροσαρμόζει την απόδοση του φωτισμού διακρίνοντας αυτόματα πότε η φωτογράφιση γίνεται σε εσωτερικό και πότε σε εξωτερικό χώρο.

Χρήσιμη αναμένεται να αποδειχτεί η δυνατότητα Quick Launch που επιτρέπει την πρόσβαση στην κάμερα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο (συγκεκριμένα, σε 0,7») με διπλό κλικ στο φυσικό πλήκτρο (Home) των S6. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η ταχύτητα αυτόματης εστίασης στην λήψη βίντεο (η συσκευή υποστηρίζει την λήψη βίντεο σε ποιότητα Ultra HD).

Επίσης νέο στα νέα Galaxy S6 και S6 edge είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης σε επιφάνειες που βασίζονται σε ένα από τα δύο προτεινόμενα στάνταρτ -WPC και PMA. Εξαιρετικά χρήσιμο αναμένεται να αποδειχτεί το γεγονός ότι τα S6 αποκτούν ζωή για 4 ώρες με 10 λεπτά ενσύρματης φόρτισης -πρόσφατα και η LG ανακοίνωσε το ίδιο για το Flex2 (στο 50% της μπαταρίας των 3.000mAh σε μισή μόλις ώρα). Νωρίτερα, την ίδια δυνατότητα είχε αποκτήσει και το Samsung Galaxy Note 4 χάρη στην τεχνολογία Adaptive Fast Charging.

Η Samsung αναφέρεται επίσης με έμφαση στην επεξεργαστική ισχύ του πρώτου τσιπ που κατασκευάστηκε στην κλίμακα των 14 νανομέτρων, πάνω σε 64μπιτη πλατφόρμα που επιτρέπει την αναφορά σε μεγαλύτερα τμήματα της μνήμης. Η επεξεργασία που απαιτούν τα app γίνεται από τους οκτώ πυρήνες του τηλεφώνου, τέσσερις από τους οποίους έχουν χρόνο κύκλου ρολογιού 2,1 GHz και οι υπόλοιποι 1,5GHz.

Τα νέα Galaxy S έχουν 3GB RAM, και συγκεκριμένα τα ταχύτατα και λιτοδίαιτα τσιπ LDDR4 καθώς και χώρο εσωτερικής αποθήκευσης τεχνολογίας UFS 2.0 flash, που εξασφαλίζουν πολύ ταχύτερη πρόσβαση στο «δίσκο» και αυξημένη χωρητικότητα, με μικρότερη κατανάλωση ισχύος. Τα νεότερα smartphone της Samsung θα κυκλοφορήσουν με εσωτερική μνήμη 32GB, 64GB αλλά και 128GB.

Επίσης, η Samsung αξιοποιεί τον codec VP9, μια προηγμένη μέθοδο κωδικοποίησης που ανέπτυξε η Google για βίντεο που πρόκειται να μεταδοθεί με τεχνολογία ροής (streaming) και εκμεταλλεύεται το hardware της συσκευής για να το αποδώσει σε υψηλή ποιότητα (1440p) χωρίς να στραγγίζει την μπαταρία και, κυρίως, χωρίς να απαιτεί πολλά από τα διαθέσιμα MB του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας του χρήστη αφού συμπιέζει πολύ την πληροφορία.

Η Samsung Electronics εστιάζει επίσης στην φωτεινότητα της οθόνης έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστη κάτω από το φως του ήλιου. Στην οθόνη των νέων Galaxy S6 η φωτεινότητα ορίστηκε στα 600 κεριά ανά χιλιοστό. Η απόδοση του περιεχομένου γίνεται σε μια οθόνη με 577 εικονοστοιχεία ανά 2,54 εκατοστά (577 pixel ανά ίντσα).


Τέλος, η Samsung φιλοδοξεί να αποτελέσει το πορτοφόλι του μέλλοντος ανταγωνιζόμενη το Apple Pay με το δικό της «Pay», το Samsung Pay. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 edge στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κορέα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κάνουν πληρωμές μέσω τεχνολογιών NFC αλλά και MST, δηλαδή σε τερματικά NFC αλλά και σε αυτά που δέχονται πιστωτικές κάρτες με μαγνητική ταινία. Το πορτοφόλι της Samsung προστατεύεται από το σύστημα διαχείρισης Samsung KNOX και βασίζεται στο δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου του πορτοφολιού και τα κρυπτογραφημένα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται σε ασφαλή περιοχή της μνήμης. Επιπρόσθετα, η Samsung αναφέρεται στην λειτουργία Find My Mobile, σκοπός της ύπαρξης της οποίας είναι να προστατεύσει από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση τις συσκευές που κλάπηκαν ή χάθηκαν. Στο Find My Mobile της Samsung έχει προστεθεί η δυνατότητα κλειδώματος της ενεργοποίησης του τηλεφώνου με το λεγόμενο «Reactivation lock».

Αμφότερα τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge θα είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 10 Απριλίου με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 32 και φτάνει τα 128GB. Στην Ελλάδα, αναμένεται μετά το Πάσχα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy S6/Samsung Galaxy S6 edge

Galaxy S6 :Galaxy S6 edge

Network: LTE Cat.6 (300/50Mbps)
Display: 5.1’’ Quad HD (2560×1440) 577ppi, Super AMOLED

:5.1’’ Quad HD(2560×1440) 577ppi, Super AMOLED, Dual edge
Application Processor: Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore application processor
OS: Android 5.0 (Lollipop)
Camera: 16MP OIS(rear), 5MP (front)
Video: MP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM, VP9
Audio: Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Δυνατότητες της κάμερας: Quick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR(Front & Rear) , F1.9, Low Light Video(Front; Rear), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus

Πρόσθετες λειτουργίες: Ultra Power Saving Mode Download Booster S Health 4.0 Samsung Pay Smart Manager Microsoft Apps (OneDrive 115GB για δύο χρόνια, OneNote) Sound Alive+ Themes Quick Connect Private Mode S Finder, S Voice

Google Mobile Services: Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Συνδεσιμότητα: WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2×2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot

Bluetooth: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+
USB: USB 2.0
NFC
IR Remote

Αισθητήρες: Accelerometer, Light, Gyroscope, Proximity, Compass, Barometer, Fingerprint, Hall, HRM

Μνήμη: RAM: 3GB, LPDDR4

Internal Memory: 32/64/128GB, UFS 2.0

Wireless Charging :WPC1.1(4.6W Output); PMA 1.0(4.2W) compatible

Διαστάσεις: 143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g

:142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g

Μπαταρία: 2,550mAh

: 2,600mAh

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024