Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση στην εικονική πραγματικότητα από την HTC και την Valve

Πρόσκληση στην εικονική πραγματικότητα από την HTC και την Valve

Η HTC επιχειρεί να συνδέσει το όνομά της με την εικονική πραγματικότητα, με μια στρατηγική συνεργασία με την Valve, γνωστή για τους εικονικούς κόσμους των παιχνιδιών της. Η HTC θα αξιοποιήσει την τεχνολογία της Valve, SteamVR, για να επιτρέψει την είσοδό μας στην εικονικό κόσμο πριν το τέλος του 2015.

Η HTC επιχειρεί να συνδέσει το όνομά της με την εικονική πραγματικότητα, με μια στρατηγική συνεργασία με την Valve, γνωστή για τους εικονικούς κόσμους των παιχνιδιών της, όπως το Portal ή το Half-Life. Η HTC θα αξιοποιήσει την τεχνολογία της Valve, «SteamVR», για να επιτρέψει την είσοδό μας στην εικονικό κόσμο, υποσχόμενη το HTC Vive VR headset πριν το τέλος του 2015

Η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο της headset θα διατεθεί σε προγραμματιστές εφαρμογών virtual reality την άνοιξη. Φορώντας το HTC Vive, μπροστά σε κάθε μάτι θα βρίσκεται μια οθόνη με ανάλυση 1200×1080 pixel, με ρυθμό ανανέωσης 90 καρέ το δευτερόλεπτο, η οποία προβάλλει τόσο φωτορεαλιστικό περιεχόμενο προς όλες τις κατευθύνσεις που δημιουργεί την αίσθηση στον χρήστη ότι βρίσκεται εκεί, στον εικονικό κόσμο. Στο headset θα συνδέεονται ακουστικά που θα μεταφέρουν τον ήχο. Η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με τρεις εξαιρετικά σημαντικούς αισθητήρες: ένα γυροσκόπιο, ένα επιταχυνσιόμετρο και έναν αισθητήρα λέιζερ που, μαζί, θα προσδιορίζουν την ακριβή κίνηση της κεφαλής και στους δύο άξονες, με σκοπό να επιτρέπουν στον χρήστη να κοιτά τριγύρω χωρίς «διακοπές». Μαζί με το headset, θα υπάρχουν δύο σταθμοί βάσης SteamVR που θα δίνουν την σχετική θέση του χρήστη στον χώρο, καλύπτοντας μια επιφάνεια 4,5×4,5 μέτρων γύρω του. Ο χρήστης θα κρατά στα χέρια του δύο εργονομικά σχεδιασμένους controller, χάρη στους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα εικονικά αντικείμενα και να αλληλεπιδρά με τον εικονικό του κόσμο.

Η HTC αναφέρει επίσης ότι έχει ήδη αναπτύξει συνεργασίες με διάφορους παραγωγούς περιεχομένου, κυρίως παιχνιδιών, αν και η τεχνολογία αυτή, όπως επισημαίνει, μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που παίζουμε αλλά και τον τρόπο που ψωνίζουμε, που ταξιδεύουμε ή, που συναντιόμαστε με φίλους. Μεταξύ των συνεργαζόμενων παραγωγών περιεχομένου που έχουν ήδη αναπτύξει περιεχόμενο VR (έστω σε beta) είναι οι Vertigo Games, Bossa, Barry–Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games και Owlchemy. Εκτός από τις συνεργασίες για την ανάπτυξη παιχνιδιών, η HTC συνεργάζεται και με τις Google, HBO, Lionsgate καθώς και το Μουσείο Εθνικών Ανακτόρων στην Ταϊβάν.

Δείτε το βίντεο που έδωσε η HTC για το HTC Vive:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024