Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H GoPro Hero4 Session, η μικρότερη και ελαφρύτερη GoPro

H GoPro Hero4 Session, η μικρότερη και ελαφρύτερη GoPro

Μια αδιάβροχη κάμερα που μοιάζει με κύβο πλάτους μικρότερου από έξι εκατοστά και βάρος περίπου 74 γραμμάρια λανσάρει η δημιουργός της κάμερας δράσης GoPro.

Μια αδιάβροχη κάμερα που μοιάζει με κύβο με πλευρά πλάτους μικρότερου από έξι εκατοστά και βάρος περίπου 74 γραμμάρια λανσάρει η δημιουργός της κάμερας δράσης GoPro.

H Hero4 Session έχει μη αποσπώμενη μπαταρία και δεν μπορεί να κάνει λήψεις με ανάλυση 4Κ ή λήψεις σε αργή κίνηση στα 120 ή 140 fps όπως το ανώτερα μοντέλα. Περιορίζεται στην λήψη 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, 1440p στα 30fps, ή 720p στα 100fps. Θεωρείται ωστόσο το μέλλον όλων των GoPro κυρίως επειδή δεν απαιτείται ο προστατευτικός εξοπλισμός που καθιστά μια κάμερα λειτουργική ακόμα και όταν υπόκειται σε έντονους κραδασμούς ή βρίσκεται μέσα στο νερό σε βάθος 10 μέτρων -μάλιστα, η GoPro Hero4 Session διαθέτει μια ειδική μεμβράνη στα μικρόφωνα που εξωθεί το νερό σε 1-2 δευτερόλεπτα. Η μικρή GoPro έχει δύο μικρόφωνα και η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται αυτόματα με σκοπό να μειώσει τον θόρυβο από τον αέρα.

Εντυπωσιακό θεωρείται ότι αναπροσαρμόζει αυτόματα τον προσανατολισμό στην λήψη βίντεο, ώστε να επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα και όταν αναποδογυρίζει, όντας τοποθετημένη σε ποδήλατο, κανό, skateboard και άλλο εξοπλισμό.

Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση και η έναρξη/παύση της εγγραφής γίνεται από το κεντρικό πλήκτρο της GoPro Hero4 Session. Εντούτοις, παρατηρείται ότι ενώ αυτός ο τρόπος μπορεί να εξοικονομεί ενέργεια, καθυστερεί την έναρξη της λήψης κατά 4 περίπου δευτερόλεπτο.

Στο επάνω μέρος του κύβου βρίσκεται μια αντίστοιχα μικρή οθόνη LCD που προβάλλει την κατάσταση λειτουργίας της κάμερας, την εναπομείνασα μπαταρία και την σύνδεση με το GoPro smartphone app, από το οποίο υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ρυθμίσεων. Ενεργοποιείται από ένα μικρότερο πλήκτρο στο πλάι, από το οποίο ενεργοποιείται επίσης το Wi-Fi/Bluetooth στην κάμερα.

H αυτονομία της κάμερας που προορίζεται για καταγραφές σχετικά μεγάλης διάρκειας ως κάμερα δράσης κυμαίνεται μεταξύ 1-2 ωρών, και όπως καταγράφεται από τις πρώτες δοκιμές είναι μεγαλύτερη από άλλες GoPro.

Τέλος, η νεότερη GoPro φωτογραφίζει στα 8Mpixel και μπορεί να φωτογραφίσει κατά ριπάς, με ρυθμό 10 λήψεων το δευτερόλεπτο. Οι πρώτες εντυπώσεις από τις λήψεις δεν είναι θετικές, όταν συγκριθούν με εκείνες της μεγαλύτερης GoPro Hero4 Silver, την GoPro που κυκλοφορεί στην ίδια τιμή.

To νεότερο μοντέλο στην πενταμελή πλέον σειρά GoPro τοποθετείται στο ανώτερο επίπεδο τιμών της σειράς, στα 424 ευρώ (400 δολάρια) δολάρια -όσο η Hero4 Silver και 100 δολάρια χαμηλότερα από το ακριβότερο μοντέλο με δυνατότητα 4k. H GoPro Hero4 Session θα αρχίσει να διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Ιουλίου 2015.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που έδωσε η GoPro για την νέα μικροσκοπική κάμερα δράσης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024