Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μια κάμερα smartphone «που δεν μοιάζει με καμιά» και 4Κ, η Sony στην IFA

Με μια κάμερα smartphone «που δεν μοιάζει με καμιά» και 4Κ, η Sony στην IFA

Η Sony Mobile παρουσιάζει σήμερα στην IFA 2015 τα νέας γενιάς smartphone Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact και το πρώτο παγκοσμίως 4K smartphone Xperia Z5 Premium.

Η Sony Mobile παρουσιάζει σήμερα στην IFA 2015 τα νέας γενιάς smartphone Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact και το πρώτο παγκοσμίως 4K smartphone Xperia Z5 Premium.

Έμφαση δίνεται στην κάμερα του Z, «μία κάμερα smartphone που δεν μοιάζει με καμία άλλη». Το Xperia Z5 διαθέτει το νέο μεγάλο αισθητήρα εικόνας της Sony 1/2.3 Exmor RS για κινητά τηλέφωνα με 23MP και φακό F2.0G. Πρώτη φορά μετά το Xperia Z1, η Sony δημιουργεί από την αρχή μια νέα κάμερα για smartphone, σχεδιασμένη με τους νέους εναλλάξιμους φακούς τεχνολογίας α της Sony «οι οποίοι προσφέρουν καθαρή και ζωντανή εικόνα κάθε στιγμή». Η Sony περιγράφει μια κάμερα που είναι σε θέση να κάνει την γρηγορότερη αυτόματη εστίαση από οποιοδήποτε άλλο smartphone, ένα ισχυρό μείγμα ταχύτητας και ακρίβειας για να μπορείτε να τραβήξετε σε κλάσματα δευτερολέπτων κάθε σας στιγμή με ευκολία. Διαθέτει μία πρωτοποριακή ταχύτητα μόλις 0,037 δευτερολέπτων- πιο γρήγορη από το κλείσιμο του ανθρώπινου ματιού (κατά μέσο όρο 0.1 – 0.4 δευτερόλεπτα)

  • Eάν πετάτε ένα frisbee στο πάρκο, κάνετε βουτιές στην πισίνα ή άλματα με το skateboard σας, θα έχετε τη δύναμη να απαθανατίσετε αυτές τις αυθόρμητες στιγμές σε πραγματικό χρόνο, εξηγεί ο κατασκευαστής.

Ο συνδυασμός του μεγάλου αισθητήρα 23MP Exmor RS για κινητά τηλέφωνα με το εξελιγμένο λογισμικό επεξεργασίας, σας επιτρέπει να φέρεται κοντά το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε, είτε πρόκειται για ένα τοπίο, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο ή οτιδήποτε σας ενδιαφέρει, Η Sony εγγυάται ότι με το zoom δεν θα χάσετε την ποιότητα της εικόνας. Επιπλέον, με τις βελτιώσεις στη φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορείτε να τραβήξετε πιο καθαρές φωτογραφίες τη νύχτα ή σε σκοτεινά σημεία με λιγότερο θόρυβο και θολούρα- ιδανικό για τη λήψη της ανατολής του ηλίου ή ενός βραδινού ορίζοντα.

Με τη διαρκή αύξηση της λήψης περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σειρά Xperia Z5 φέρνει σημαντικές προόδους στην εξέλιξη της Sony SteadyShot με τη λειτουργία για βίντεο Intelligent Active Mode. Με τις περαιτέρω βελτιώσεις έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε συνεχόμενη κίνηση ομαλά, όπως πάνω σε ποδήλατο ή πατίνι, χωρίς να φοβάστε τους κραδασμούς. Διαθέτει επίσης πολύ καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό χωρίς να είναι θολή η εικόνα.

Z5 Compact: «Η ναυαρχίδα σε διαφορετική μορφή»

Σχεδιασμένο από τους κορυφαίους δημιουργούς στα Δημιουργικά Κέντρα της Sony στη Σουηδία και Ιαπωνία, το Xperia Z5 παρουσιάζει μία εξαιρετική σχεδίαση από μεταλλικό σκελετό και γυαλί με αμμοβολή στο πίσω μέρος. Είναι εντυπωσιακό, άνετο στο κράτημα και αδιάβροχο προσφέροντας καθημερινή ευκολία κινήσεων. Με οθόνη 5.2”, διαθέτει κομψή εμφάνιση και μοναδικά χρώματα που καλύπτουν κάθε προσωπικό στιλ και γούστο, λευκό, μαύρο γραφίτη, χρυσό και πράσινο.

Για όσους προτιμούν ένα πιο μικρό smartphone, το Xperia Z5 Compact διαθέτει την ίδια εξαιρετική τεχνολογία κάμερας και χαρακτηριστικά σε φιλική συσκευή μικρού μεγέθους που χωράει άνετα σε μια τσέπη. Παρέχει απόδοση χωρίς συμβιβασμούς με ένα όμορφο συμπαγή σχεδιασμό, με οθόνη 4.6”, ιδανικό για χρήση με ένα χέρι. Το Z5 Compact θα διατεθεί σε έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο και το κοραλλί, επιπρόσθετα του λευκού και του μαύρου γραφίτη.

Αμφότερα, έχουν γυάλινο φινίρισμα στην πίσω πλευρά και το χαραγμένο λογότυπο Xperia στο πλάι της συσκευής, καθώς και ανοικτή θύρα USB για γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση και φόρτιση.

Στο πλάι, υπάρχει ένας νέος αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε κάθε συσκευή να προστατεύεται και να μπορείτε να την ξεκλειδώνετε εύκολα ακουμπώντας την απλά με μία φυσική σας κίνηση. Επίσης θα υποστηρίζει το πρότυπο FIDO, δηλαδή θα μπορείτε να κάνετε αυτόματα τον έλεγχο ταυτότητας μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων για τις διαδικτυακές υπηρεσίες πληρωμών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Xperia Z5 και το Xperia Z5 compact διαθέτουν τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 810, ο οποίος έχει δυνατότητες επεξεργασίας 64-bit και μπορούν να αξιοποιήσουν τα δίκτυα 4G LTE (4G & 4G+) «για να κατεβάζετε email με επισυναπτόμενα αρχεία σε δευτερόλεπτα και απολαύστε video streaming χωρίς καθυστερήσεις ή ανεπιθύμητα buffering».

Τα Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact είναι εξοπλισμένα με την μπαταρία διάρκειας έως 2 ημερών της Sony, με τη λειτουργία Battery STAMINA και με καινοτομίες στη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία σας δίνουν ανώτερες αποδόσεις και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Με την χρήση του Qualcomm Quick Charge 2.0 στις νέες συσκευές μπορείτε να έχετε 5,5 ώρες χρήσης με μόλις 10 λεπτά φόρτιση με την χρήση πιστοποιημένου φορτιστή Quick Charge 2.0, όπως ο Quick Charger UCH10 (ανάλογα με τις παραλλαγές σε κάθε αγορά).

Για τις πλήρεις προδιαγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/

Xperia Z5 Premium, το πρώτο 4Κ smartphone παγκοσμίως

Το Xperia Z5 Premium είναι το πρώτο παγκοσμίως 4Κ smartphone με μία κομψή, ζωντανή οθόνη 5,5” 4K TRILUMINOS, τεχνολογίας IPS, που απεικονίζει με εκπληκτική ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια τις πιο φυσικές εικόνες προσφέροντας ανάλυση 4 φορές μεγαλύτερη από την Full HD.

Το Xperia Z5 Premium αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το περιεχόμενο του χρήστη σε 4K. Ενισχύει οποιοδήποτε δικό σας ή εισερχόμενο video ή φωτογραφίες. «Το Xperia Z5 Premium είναι κατασκευασμένο για να αφήνει ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας με το να σας δίνει την δυνατότητα λήψης σε 4K ανάλυση και να απολαμβάνετε κατευθείαν το περιεχόμενο του Z5 Premium, με την επιλογή της διατήρησης κάθε στιγμής σας σε ποιότητα εικόνας 8MP», διευκρινίζεται.

Περιεχόμενο 4Κ στην κάμερα δράσης 4Κ ή στην τηλεόραση 4Κ

Το Z5 Premium δέχεται επίσης την κάρτα μνήμης από τη Sony 4Κ Action Cam FDR για άμεση αναπαραγωγή βίντεο που τραβήξατε. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση 4Κ, είτε ασύρματα μέσω DLNΑ ή με MHL 3.0.

Το Xperia Z5 Premium είναι σχεδιασμένο από την αρχή ως μία κινητή συσκευή υψηλής απόδοσης, η οποία επίσης ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 810. Επιπλέον, διαθέτει μία υψηλής χωρητικότητας 3430 mAh μπαταρία με διάρκεια ζωής έως δύο ημέρες, με τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης να εξαλείφει την ανάγκη για τακτική φόρτιση.

Το Xperia Z5 Premium διαθέτει μεγάλη εσωτερική μνήμη 32GB, με δυνατότητα να λάβει εξωτερική κάρτα microSD 200GB, η οποία προσφέρει επιπλέον χώρο για 4Κ βίντεο, ταινίες καθώς και φωτογραφίες. Το Xperia Z5 Premium επίσης διαθέτει την καινοτόμα μνήμη οθόνης της Sony – η μεταφορά δεδομένων μεταξύ του επεξεργαστή και της συσκευής έχει βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε η οθόνη προβολής του Xperia Z5 να «θυμάται» την εμφάνιση εικόνων που έχετε δει στο κινητό σας και να αποθηκεύει την εικόνα ή το βίντεο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να φορτώνετε ξανά ολόκληρη την εικόνα κάθε φορά που την βλέπετε- προστατεύοντας την ισχύ της μπαταρίας κατά τη διαδικασία.

High Res Audio σε όλα τα Xperia Z5

Σε όλη τη σειρά Xperia Z5, η τεχνολογία High-Res Audio αναλαμβάνει να αναπαράγει υψηλές συχνότητες ήχου, «δίνοντας την ποιότητα ενός studio». Η τεχνολογία DSEE HX αναβαθμίζει την πιστότητα ήχου των υφιστάμενων τραγουδιών σε φορμά MP3, AAC ή από Spotify σε ποιότητα ήχου που πλησιάζει το High-Res. Για υψηλής ποιότητας ασύρματη ακρόαση μουσικής, ο κωδικοποιητής της Sony LDAC μεταδίδει δεδομένα τρεις φορές πιο αποτελεσματικά από την τεχνολογία Bluetooth.

Η Sony αναφέρει επίσης ότι «μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια από το PlayStation 4 όπου κι αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι με το PS4 Remote Play. Απλά συνδέστε την συσκευή της σειράς Xperia Z5 στο PS4 σας μέσω του οικιακού Wi-Fi και χρησιμοποιήστε το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε ποτέ ούτε ένα λεπτό από τη δράση, σε όποιο δωμάτιο και αν βρίσκεστε».

Διαθεσιμότητα και προδιαγραφές

Τα Xperia Z5 και Z5 Compact θα είναι παγκοσμίως διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2015, το Xperia Z5 Premium από το Νοέμβριο του 2015 – το Xperia Z5 και το Xperia Z5 Premium θα είναι διαθέσιμα σε Single SIM και σε Dual SIM έκδοση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024