Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η HTC παρουσίασε το HTC One A9 με Android 6.0 Marshmallow

Η HTC παρουσίασε το HTC One A9 με Android 6.0 Marshmallow

«Σήμερα ανεβάζουμε όλη αυτήν την κληρονομιά στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας ένα τηλέφωνο που διαφοροποιείται από τη γενικότερη τάση της αγοράς, που θέλει μία μόνο εταιρεία να ελέγχει κάθε πλευρά του τηλεφώνου σου. Το HTC One A9 πηγαίνει κόντρα σε αυτό το ρεύμα προσφέροντας εκπληκτική σχεδίαση, ασύγκριτες επιδόσεις, προηγμένα χαρακτηριστικά και την ελευθερία να ελέγχεις ο ίδιος τη εμπειρία σου με ένα smartphone». Με αυτά τα λόγια, η ισχυρή κυρία της HTC παρουσίασε το HTC One A9.

«Η HTC είναι πρωτοπόρος της τεχνολογίας Smartphone, έχοντας στο ενεργητικό της το πρώτο smartphone με Android, το πρώτο smartphone με Windows, το πρώτο 4G smartphone, αλλά και το πρώτο smartphone εξ ολοκλήρου από μέταλλο. Σήμερα ανεβάζουμε όλη αυτήν την κληρονομιά στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας ένα τηλέφωνο που διαφοροποιείται από τη γενικότερη τάση της αγοράς, που θέλει μία μόνο εταιρεία να ελέγχει κάθε πλευρά του τηλεφώνου σου. Το HTC One A9 πηγαίνει κόντρα σε αυτό το ρεύμα προσφέροντας εκπληκτική σχεδίαση, ασύγκριτες επιδόσεις, προηγμένα χαρακτηριστικά και την ελευθερία να ελέγχεις ο ίδιος τη εμπειρία σου με ένα smartphone». Με αυτά τα λόγια, η ισχυρή κυρία της HTC, Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC, παρουσίασε το HTC One A9.

Η HTC δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σχεδίαση από μέταλλο στο νέο HTC One και βαπτίζει την σχεδιαστική της προσέγγιση «Metalmorphics». Με το HTC One A9 επιχειρεί να αξιοποιήσει «τη φυσική ομορφιά που υπάρχει γύρω μας χρησιμοποιώντας έντονες, βαθιές αποχρώσεις και μοναδικά φινιρίσματα».Το A9 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, που το καλύπτει από άκρη σε άκρη, με ανθεκτικό γυαλί 2.5D της Corning (Gorilla Glass 4), με ανάλυση Full HD τεχνολογίας AMOLED με περιεχόμενο ορατό «ακόμα και υπό το φως του ήλιου».

Η κύρια πίσω κάμερα 13ΜΡ διαθέτει Σύστημα Οπτικής Σταθεροποίησης Εικόνας (OIS), με αποτέλεσμα την αυτόματη ελαχιστοποίηση της ανακίνησης του χεριού και τη διόρθωση των δονήσεων και η μπροστινή UltraPixel κάμερα υπόσχεται «τις καλύτερες selfie σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού», με χρήση του αισθητήρα HTC UltraPixel «που παρέχει 300% περισσότερο φως από τις τυπικές κάμερες smartphone».

Το HTC One A9 σε Επαγγελματική (Pro) λειτουργία επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών υπό μορφή αρχείων RAW. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης Photo-Editor, το οποίο αναλαμβάνει να φωτίζει αυτόματα τα χρώματα και να βελτιώσει τις άκρες.

Για τη λήψη βίντεο, το HTC One A9 διαθέτει το εργαλείο επεξεργασίας Hyperlapse που επιταχύνει τον ρυθμό των λήψεων βίντεο κατά 12 φορές, προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό εφέ. Επίσης, διαθέτει το HTC Zoe, που κάνει αυτόματα μίξη των καλύτερων λήψεων, δημιουργώντας highlight βίντεο.

Σε ότι αφορά στον ήχο, το HTC One A9 έχει το HTC BoomSound ενσωματωμένο στα ακουστικά και υποστηρίζει την τεχνολογία surround Dolby Audio, υποσχόμενη «εμπειρία συναυλίας». Φέρει ενσωματωμένο μετατροπέας DAC παρέχει ήχο 24-bit, ποιότητας ανώτερης του CD. Ως αξεσουάρ, η HTC θα διαθέσει τα ακουστικά-ψείρες HTC Pro Studio για την απομόνωση του θορύβου και «πραγματικά καθηλωτικό ήχο».

Σε ότι αφορά το Marshmallow, η HTC τονίζει ότι το HTC One A9 είναι το πρώτο, μη Nexus Smartphone με Android 6.0 Marshmallow, που συνδυάζει τις πιο εξελιγμένες καινοτομίες της Google με την ευφυή απλότητα του HTC Sense. Το σύστημα Android Pay, όπου υποστηρίζεται, λειτουργεί με έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων πολλών κατευθύνσεων, διευκολύνοντας και διασφαλίζοντας τις αγορές με τη μορφή «πάτησε, πλήρωσε, προχώρησε». Το διαδραστικό χαρακτηριστικό Now on Tap της Google παρέχει επίσης πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να σ’ ενδιαφέρει, όπως να διαβάσεις κριτικές για μια ταινία που σου πρότειναν μέσω μηνύματος κειμένου, ν’ ακούσεις ένα τραγούδι που αναφέρθηκε σε κάποιο blog post, ή να κλείσεις τραπέζι σε εστιατόριο που σχολιάστηκε σε κάποιο email σου, όλα με το πάτημα της αρχικής οθόνης.

Για την αυτονομία του A9, η HTC αναφέρεται στην λειτουργία Doze που απενεργοποιεί αυτόματα τις εφαρμογές που σπαταλούν ενέργεια όταν το smartphone παραμένει αδρανές, όπως κατά τη νυχτερινή φόρτιση. H λειτουργία App Standby διακρίνει τις εφαρμογές στο παρασκήνιο που παραμένουν ανοιχτές χωρίς να χρησιμοποιούνται και τις απενεργοποιεί, «μέχρι να τις χρειαστείς ξανά». Η HTC θα διαθέσει το HTC Rapid Charger 2.0 «που προσφέρει έως και 75% ταχύτερη φόρτιση», συνδυασμός που επιτρέπει την προβολή έως και 12 ώρες βίντεο HD με μία μόνο φόρτιση.

Το HTC One A9 βασίζεται στον οκταπύρηνο 64μπιτο Qualcomm Snapdragon 617, που φέρει ενσωματωμένο μόντεμ x8 LTE -με υποστήριξη της τεχνολογίας «συνάθροισης φορέων» (carrier aggregation) επόμενης γενιάς.

Το Α9 θα διατεθεί σε εκδόσεις 16GB και 32GB με δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητάς του έως 2ΤΒ μέσω κάρτας SD.

Τέλος, η HTC θα διαθέσει για το Α9 την θήκη HTC Dot View II, σε αποχρώσεις Obsidian, Deep Garnet, Sea Coral και Turquoise Blue. Στο κάλυμμά της εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, οι ενημερώσεις για τον καιρό, η αναγνώριση κλήσεων και άλλα, ακόμα κι όταν η συσκευή παραμένει κλειστή. Επίσης, με την θήκη Dot View II ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την αναπαραγωγή μουσικής ή ραδιοφώνου, να ανάψει τον φακό ή να ενεργοποιήσει άμεσα τη φωνητική εγγραφή.

Το HTC One A9 μαζί με τα αξεσουάρ του θα είναι διαθέσιμο σε μεγάλα καταστήματα λιανικής ανά τον κόσμο και στον ιστότοπο htc.com, από τον Νοέμβριο του 2015.

Προδιαγραφές

HTC One A9

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 145,75 x 70,8 x 7,26 mm

ΒΑΡΟΣ: 143 γρ.

ΟΘΟΝΗ: 5,0 ιντσών, Full HD 1080p,

Corning® Gorilla® Glass 4

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

* Android™ 6.0 με HTC Sense™

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

* Qualcomm® Snapdragon™ 617, οκταπλού πυρήνα

* 64-bit, 4 x 1,5GHz + 4 x 1,2GHz

ΜΝΗΜΗ

Οι διαθέσιμες εκδόσεις διαφέρουν ανάλογα με την αγορά

Έκδοση 1:

* ROM: 32GB

* RAM: 3GB

* Επέκταση: microSD™ έως 2TB

Έκδοση 2:

* ROM: 16GB

* RAM: 2GB

* Επέκταση: microSD™ έως 2TB

ΔΙΚΤΥΟ2

2G/2.5G – GSM/GPRS/EDGE:

* 850/900/1800/1900 MHz

3G UMTS

Διαφέρει ανάλογα με την αγορά

* 850/900/AWS/1900/2100 MHz

Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική / Ασία

4G LTE

* FDD: Ζώνες 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28

* TDD: Ζώνες 38, 40, 41

Αμερική

4G LTE με Voice LTE (VoLTE)

* FDD: Ζώνες 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 29

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ

* Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

* Αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος

* Αισθητήρας εγγύτητας

* Αισθητήρας κίνησης G

* Αισθητήρας πυξίδας

* Γυροσκοπικός αισθητήρας

* Μαγνητικός αισθητήρας

* Sensor Hub

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

* Εσωτερική κεραία GPS + GLONASS

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

* Bluetooth® 4.1

* Wi-Fi®: 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 & 5 GHz)

* Υποδοχή στεροφωνικού ήχου 3,5 mm

* Θύρα micro-USB 2.0 (5 ακίδων)

ΗΧΟΣ

* Dolby Audio™* και Hi-Res Audio

* Κατασκευασμένο με άδεια από την Dolby Laboratories

ΚΑΜΕΡΑ

Κύρια κάμερα

* 13MP με κάλυμμα φακού με επίστρωση ζαφειριού

* Διάφραγμα f/2.0, αυτόματη εστίαση, αισθητήρας BSI

* OIS (Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας)

* Εγγραφή βίντεο 1080p

Μπροστινή κάμερα

* HTC UltraPixel™

* Διάφραγμα f/2.0, σταθερή εστίαση

* Εγγραφή βίντεο 1080p

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Υποστήριξη για ήχο υψηλής ανάλυσης 24-bit, 192KHz

Υποστηριζόμενα αρχεία ήχου:

* Αναπαραγωγή: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .flac, ac3, ec3, eac3

* Εγγραφή: .aac

Υποστηριζόμενα αρχεία βίντεο:

* Αναπαραγωγή: .3gp, .3g2, .mp4, .avi, .mkv

* Εγγραφή: .mp4

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

* Χωρητικότητα: 2150 mAh με υποστήριξη Quick Charge 2.0 (μελλοντικά συμβατή με Quick Charge 3.0)

* Αναπαραγωγή βίντεο HD: έως 12 ώρες

* Αναπαραγωγή ήχου: έως 60 ώρες

* Χρήση WiFi Internet: έως 9 ώρες

* Χρόνος ομιλίας 3G: έως 16 ώρες

* Χρόνος αναμονής4: έως 18 ημέρες

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

* Ενιαία premium κατασκευή εξ ολοκλήρου από μέταλλο

* Τεχνολογία ασφάλειας δακτυλικών αποτυπωμάτων

* Λήψη εικόνας RAW

* Δημιουργία βίντεο Hyperlapse

* Ήχος υψηλής ανάλυσης

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024