Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tablet, laptop, projector και 3D camera το αρθρωτό Lenovo ThinkPad X1

Tablet, laptop, projector και 3D camera το αρθρωτό Lenovo ThinkPad X1

Η Lenovo υιοθετεί την αρθρωτή σχεδίαση στα tablet της αναγνωρισμένης σειράς ThinkPad, με το X1 να δέχεται πλήρες πληκτρολόγιο, προβολέα και κάμερα βάθους.

Η Lenovo υιοθετεί την αρθρωτή σχεδίαση στα tablet της αναγνωρισμένης σειράς ThinkPad, με το X1 Tablet να δέχεται πλήρες πληκτρολόγιο, προβολέα και κάμερα βάθους.

Στις 3 Ιανουαρίου 2016, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ ο κατασκευαστής από την Κίνα έκανε τα αποκαλυπτήρια τριών νέων φορητών συσκευών στην οικογένεια ThinkPad X1: του ThinkPad X1 Tablet, του ThinkPad X1 Yoga με οθόνη τεχνολογίας OLED (πρώτη φορά σε laptop) καθώς και ενός ελαφρύτερου και λεπτότερου ultrabook, του ThinkPad X1 Carbon. Οι χρήστες desktop έχουν επίσης την επιλογή ενός All In One με το ThinkCentre X1, με έμφαση στις επιδόσεις.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει το ThinkPad X1 Tablet αφού, όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής, προσφέρει κάτι που δεν έχει κανένα άλλο: η λειτουργικότητά του διευρύνεται με την προσθήκη τριών αξεσουάρ:

  • Όποτε ο χρήστης χρειαστεί περισσότερη ενέργεια, προσθέτει το άρθρωμα «παραγωγικότητας» που αυξάνει την αυτονομία της ταμπλέτας στις 15 ώρες συνολικά -η ονομαστική αυτονομία του X1 είναι 10 ώρες.
  • Όποτε ο χρήστης χρειαστεί να κάνει μια παρουσίαση, προσαρτά το άρθρωμα του «παρουσιαστή», έναν μικρό προβολέα με θύρα HDMI και
  • Τέλος, στο πίσω μέρος του ThinkPad X1 Tablet προσαρμόζεται η κάμερα Intel RealSense που έχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να σκανάρει τρισδιάστατα αντικείμενα, απομονώνοντας το προσκήνιο από το παρασκήνιο.

Το πληκτρολόγιο του ThinkPad X1 Tablet προσαρμόζεται σε τρεις θέσεις για άνεση στην πληκτρολόγηση, επιτρέπει την αξιοποίηση των ταχύτερων δικτύων κινητής τηλεφωνίας LTE Advanced και το πίσω του μέρος είναι αποσπώμενο ώστε να καταστήσει ευκολότερη την αντιμετώπιση βλαβών αλλά και η αναβάθμιση, στοιχεία άγνωστα στον κόσμο των tablet.

Το νέο tablet της Lenovo βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Core m7, θα αρχίσει να διατίθεται από το Φεβρουάριο αντί 900 περίπου δολαρίων και τα επιμέρους αρθρώματα θα ακολοuθήσουν από τον Μάιο, με εξαίρεση το Productivity Module το Φεβρουάριο ($149). Το Projector Module θα πωλείται αντί 279 δολαρίων και το 3D Imaging Module με την κάμερα βάθους της Intel αντί $149, δηλαδή με πλήρη εξοπλισμό το κόστος για το αρθρωτό tablet της Lenovo φτάνει τα 1.476 δολάρια.

  • Ξέρετε… Τι κάνει η κάμερα βάθους RealSense της Intel;

H τεχνολογία RealSense παρουσιάστηκε στις αρχές του 2014 από την Intel στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης της βιομηχανίας ηλεκτρονικών, CES. Η RealSense 3D κάμερα αποτελούσε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Intel στους αισθητήρες βάθους και στις κάμερες full 1080p. H κάμερα έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει την κίνηση ακόμα και των δαχτύλων, την έκφραση του προσώπου (συναισθήματα), φέρνοντας πιο κοντά την επικοινωνία με τις μηχανές μέσω χειρονομιών. Η αίσθηση του βάθους επιτρέπει στο παρασκήνιο να απομονώνεται από το προσκήνιο, στοιχείο απαραίτητο για την βελτιστοποίηση του ελέγχου. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει επίσης το ακριβές σκανάρισμα τρισδιάστατων αντικειμένων και στην συνέχεια την εκτύπωσή τους σε εκτυπωτές 3D -η Intel αναφέρθηκε στην συνεργασία της με τον κορυφαίο κατασκευαστή 3D Systems (3DS).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024