Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσωπικό cloud και Android app στην TV με NAS, προτείνει η Qnap

Προσωπικό cloud και Android app στην TV με NAS, προτείνει η Qnap

Το δίκτυο συνεργατών της CPI διαθέτει τα νέα συστήματα NAS της QNap που επιτρέπουν σε οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το δικό τους cloud, για τη διαδικτυακή πρόσβαση σε πλήθος αρχείων και εφαρμογών, αλλά και να κατεβάσουν app από το Google Play που προβάλλονται στην τηλεόραση.

Το δίκτυο συνεργατών της CPI διαθέτει τα νέα συστήματα NAS της QNap που επιτρέπουν σε οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το δικό τους cloud, για τη διαδικτυακή πρόσβαση σε πλήθος αρχείων και εφαρμογών, αλλά και να κατεβάσουν Android app από το Google Play με προβολή στην τηλεόραση.

H CPI διαθέτει τα Qnap NAS TAS-168 και TAS-268 που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας QTS αλλά και Android και μοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε φακέλους με πολυμέσα και άλλα αρχεία. Προορίζονται για χρήση στο σπίτι και σε μικρά γραφεία λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού και του μικρού μεγέθους τους.

Με ένα πληκτρολόγιο, mouse και σύνδεση HDMI, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί, να επεξεργαστεί και να αναπαράγει αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο NAS χωρίς την προσθήκη υπολογιστή. Ταυτόχρονα, έχει πρόσβαση σε εφαρμογές που μπορεί να κατεβάσει από το Google Play ή να εγκαταστήσει εφαρμογές από το Qmarket.

  • Για την αναλυτική περιγραφή των δυνατοτήτων τους επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.qnap.com/solution/android-nas/en/. Εκεί αναφέρεται ότι τα νέα NAS με Android σας επιτρέπουν να τα συνδέσετε σε τηλεόραση μέσω HDMI και να τρέξετε για παράδειγμα εκπαιδευτικές εφαρμογές Android στην TV.
  • Επίσης, μπορείτε να δείτε περιεχόμενο -ταινίες ή μουσική- που μεταδίδεται με streaming από διάφορες εφαρμογές, όπως το YouTube, το TED κ.ά. ή να αξιοποιήσετε την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας για να παρακολουθήσετε ταινίες ή άλλο περιεχόμενο αποθηκευμένο στο NAS.
  • Τέλος, μπορείτε να θεωρήσετε τη συσκευή το μέσο φιλοξενίας των αρχείων σας, με δυνατότητες διαχείρισης, απομακρυσμένης πρόσβασης και συγχρονισμού. Σημειωτέον, μπορείτε να συγχρονίσετε ότι έχετε στον προσωπικό σας λογαριασμό Google.

Τα NAS TAS-168/268 διαθέτουν διπύρηνο επεξεργαστή ARM 1,1 GHz, μνήμη 2GB DDR3, 1 και 2 θέσεις δίσκων, αντίστοιχα.

Σε συνδυασμό με ένα οποιοδήποτε Qnap NAS και μέσω του QTS RTRR/rsync, τα TAS-168/268 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για backup.

Μέσω Android, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές όπως το Qphoto, Qmusic και Qvideo ή να εγκαταστήσει το Vmobile ώστε να κάνει καταγραφή IP καμερών.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία File Station για απομακρυσμένη διαχείριση των αρχείων του.

Tα NAS TAS-168/268 θεωρούνται ένας εύκολος τρόπος για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, προσωπικού cloud, υποκαθιστώντας την λύση της αγοράς συνδρομής σε υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων.

«Η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων μεγέθους terabyte, η 4K έξοδος HDMI και οι απεριόριστες εφαρμογές τα καθιστούν την ιδανική λύση ακόμα και για όσους διαθέτουν χαμηλό budget», επισημαίνει η CPI.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024