Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κάμερα, το δυνατό σημείο της σειράς Xperia X από τη Sony Mobile

Η κάμερα, το δυνατό σημείο της σειράς Xperia X από τη Sony Mobile

Η Sony Mobile ανακοίνωσε τρία smartphone στη νέα οικογένεια Sony Xperia X. Πρόκειται για τα Xperia X, Xperia X Performance και το Xperia XA, τα οποία διαφέρουν κυρίως ως προς το SoC που χρησιμοποιούν, δηλαδή τον επεξεργαστή. Το δυνατό τους σημείο, η κάμερα που παρακολουθεί το θέμα της, για να μην το αποτυπώσει θολό.

Η Sony Mobile ανακοίνωσε τρία smartphone στη νέα οικογένεια Sony Xperia X. Πρόκειται για τα Xperia X, Xperia X Performance και το Xperia XA, τα οποία διαφέρουν κυρίως ως προς το SoC που χρησιμοποιούν, δηλαδή τον επεξεργαστή. Το Xperia X έχει τον Qualcomm Snapdragon 650, το Xperia X Performance «επιδόσεων» τον Qualcomm Snapdragon 820 που βρίσκουμε στις ναυαρχίδες των ανταγωνιστών της, και τέλος το Xperia XA τον Mediatek Helio P10. Όλα τρέχουν το Android 6.0 Marshmallow.

Όλα όμως τα μοντέλα της σειράς Xperia X μοιράζονται τρία κοινά χαρακτηριστικά -την κάμερα, τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και τη σχεδίαση.

Στην κάμερα, η Sony Mobile δηλώνει πως την έχει εξοπλίσει με την τεχνολογία, που όπως φανερώνει η ονομασία της, επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει σε τι θέλει να εστιάσει ο φακός και να τον αφήσει να το παρακολουθήσει ώστε ακόμα κι αν κινηθεί ο υποκείμενος στη φωτογράφιση, η φωτογραφία να μην βγει θολή (κουνημένη). Κι αυτό, «πηγαίνει την αυθόρμητη λήψη φωτογραφίας σ’ ένα άλλο επίπεδο», υποστηρίζει ο ιάπωνας κατασκευαστής, θεμελιώνοντας τον ισχυρισμό του αναφερόμενος στην εμπειρία και το όνομα που έχουν κερδίσει οι τεχνικοί των φωτογραφικών μηχανών της σειράς α Sony, με τους οποίους υπήρξε «στενή συνεργασία».

Τα χαρακτηριστικά της κάμερας στο Xperia Performance:

  • 23 MP
  • 1/2.3» Exmor™ RS for mobile sensor
  • Predictive Hybrid AF
  • Quick launch < 0.03 sec.
  • 5x Clear Image
  • Zoom 24mm wide-angle G Lens F2.0, F2.0
  • Low-light photography: ISO 12800/3200
  • SteadyShot with Intelligent Active Mode – video stabilization
  • Superior Auto Mode
  • Pulse LED Flash

Σε ότι αφορά στη διαχείριση της πολύτιμης ενέργειας των σύγχρονων πολυλειτουργικών τηλεφώνων, η Sony Mobile μιλά για «την έξυπνη διαχείριση μπαταρίας της Sony, ώστε να αποδίδει διάρκεια αναμονής έως και δύο ημέρες», τουλάχιστον στα μοντέλα Xperia X και Xperia XA, όχι όμως στο X Performance. Αυτή η διάρκεια μετρήθηκε με το προφίλ χρήσης της Sony Mobile Communications AB, το οποίο ορίστηκε τον Σεπτέμβριο 2014 για να αντιπροσωπεύει τις συνθήκες ενεργής κατάστασης του μέσου χρήστη smartphone, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά διαφόρων σεναρίων χρήσης (κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων, περιήγηση στο web, κοινωνική δικτύωση, παιχνίδια, ακρόαση μουσικής, λήψη φωτογραφιών, περιήγηση σε φωτογραφίες, παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο, εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο). «Έτσι θα συνεχίζει η λειτουργία του τηλεφώνου σας για περισσότερο από μία φόρτιση», υποστηρίζει η Sony Mobile.

Επίσης, ο κατασκευαστής συμπληρώνει πως συνεργάστηκε με την εταιρεία Qnovo για να ενσωματώσει την τεχνολογία του λεγόμενου “adaptive charging”², «με αποτέλεσμα η ζωή της μπαταρίας να διαρκεί έως και δύο φορές περισσότερο». Η τεχνολογία “adaptive charging” της Qnovo υπάρχει σε όλα τα μοντέλα της σειράς X. Η διπλάσια όμως διάρκεια ζωής αναφέρεται στο Xperia X και στο Xperia X Performance με την τεχνολογία της Qnovo -όχι στο Xperia XA-, και η σύγκριση γίνεται σε σχέση με το προγενέστερο Xperia Z2. Κατά τη διάρκεια δοκιμών για τη δυνατότητα διατήρησης του κύκλου της μπαταρίας, που έγιναν από τη Sony Mobile Communications και την Qnovo, η μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε στο Xperia Z2 πέτυχε διπλάσια διάρκεια ζωής. Το αποτέλεσμα άλλων μετρήσεων βεβαίως, μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με αστάθμητους παράγοντες, όπως οι συνθήκες και το περιβάλλον της μέτρησης.

Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό, η Sony επεδίωξε να φτιάξει smartphone «που ταιριάζουν πολύ καλά στην παλάμη του χρήστη» και χρησιμοποίησε καμπυλωτό γυαλί που βλέπουμε ολοένα περισσότερο στα προηγμένα μοντέλα των μεγάλων κατασκευαστών. Κάθε συσκευή της σειράς X φέρει οθόνη από καμπυλωτό γυαλί που περιβάλλεται από ένα στρογγυλό πλαίσιο, με σκοπό «να κάνει το smartphone πολύ άνετο στο χέρι». Το ίδιο σχεδιαστικό concept υιοθετεί και το Xperia XA, που φέρει μια εντυπωσιακή οθόνη από άκρη σ’ άκρη.

{{{related}}}

Τα Xperia X, Xperia X Performance και το Xperia XA έχουν μια ποικιλία από αντίστοιχες θήκες και θα λανσαριστούν σε τέσσερα κομψά φινιρίσματα: λευκό, μαύρο γραφίτη, χρυσό λάιμ και ροζ χρυσό, εμπορικά διαθέσιμες από το καλοκαίρι του 2016.

Πάντως, τα αξεσουάρ που μπορούν να συνδεθούν στα Xperia X είναι αυτά που φέρνουν κάτι πραγματικά νέο στα smartphone του ιάπωνα κατασκευαστή -αν και η Sony Mobile αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του προϊόντος ότι το αξεσουάρ που φοριέται στο αυτί συνδέεται με NFC ή Bluetooth σε Android smartphone (γενικότερα, όχι μόνο στα Xperia).

Φανταστείτε ότι, εάν υποστήριζε την ελληνική γλώσσα ή, ανταποκρινόταν σωστά σε λεκτικές εντολές με «ελληνικά-αγγλικά»- θα μπορούσατε να ακούτε χρήσιμες πληροφορίες όπως το καθημερινό σας πρόγραμμα, τον καιρό, τα τελευταία νέα και να σας κρατάει ενήμερους για όλες τις υποχρεώσεις σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Δείτε τι και πώς φιλοδοξεί να αλλάξει η Sony Mobile στην εμπειρία χρήσης smartphone, με τα νέα αξεσουάρ της σειράς Xperia:



Υπό τη βασική προϋπόθεση της υποστήριξης της γλώσσας, θα μπορούσατε να του ζητήσετε να πραγματοποιήσει μια κλήση, να εκτελέσει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, να του υπαγορεύσετε ένα μήνυμα ή να πλοηγηθείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Κι αυτό, για να μην αποσπάτε η προσοχή σας και να συνεχίζετε τη δραστηριότητά σας, αφήνοντας τα χέρια σας ελεύθερα. Για τη λειτουργία αυτή, χρησιμοποιείται ειδική εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόσει με βάση τις καθημερινές του ανάγκες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε όταν συνδέεται πρώτη φορά το πρωί, να λαμβάνει την πληροφορία που τον αφορά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επίσης, το Xperia Eye είναι ουσιαστικά η κάμερα 360 μοιρών της Sony Mobile, η οποία χαρακτηρίζεται ως «η σύλληψη του οράματος για μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό», έχει όμως κάτι που την διαφοροποιεί σημαντικά: μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στα ρούχα ή να φορεθεί γύρω από το λαιμό του χρήστη. Το Xperia Eye αντιπροσωπεύει την ιδέα για μια κάμερα Sony με αισθητήρα ανίχνευσης, σε μικρότερο μέγεθος από ποτέ. Ως επιπλέον μόνο χαρακτηριστικό της αναφέρεται ο σφαιρικός φακός 360 μοιρών «που προσφέρει ένα φυσικό οπτικό πεδίο». Το κλείστρο είναι αυτό που θα χρησιμοποιεί λειτουργία ανίχνευσης προσώπου αλλά και φωνής, για να συλλαμβάνει τις εικόνες, «επιτρέποντας σας να απολαύσετε τις προσωπικές σας στιγμές χωρίς να σκέφτεστε τις λήψεις». Αν και το Xperia Ear για το αυτί αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2016, το Xperia Eye μάλλον παραμένει «όραμα», καθώς δεν γίνεται λόγος για την περίοδο κυκλοφορίας του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024