Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Messenger Bot αναλαμβάνει για σας την έρευνα αγοράς στο BestPrice.gr

Messenger Bot αναλαμβάνει για σας την έρευνα αγοράς στο BestPrice.gr

Η υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών BestPrice.gr ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία ένα από τα περίφημα Messenger Bot που αναμένεται να κατακλύσουν τα social media. Πρώτη του δουλειά, να ακούσει για τι ψάχνετε και να το βρει για σας.

Η υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών BestPrice.gr ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία ένα από τα περίφημα Messenger Bot που αναμένεται να κατακλύσουν τα social media -είναι το πρώτο στην ελληνική αγορά, μας πληροφορεί η Phaistos Networks. Πρώτη του δουλειά, να διαβάσει για τι ψάχνετε (σε φυσική γλώσσα, στα ελληνικά) και να το βρει για σας, πληρώντας τις προϋποθέσεις που θέσατε (π.χ. προϊόν, τιμή).

Όπως εξηγεί η εταιρεία, ο τρόπος λειτουργίας του Messenger Bot είναι απλός και πρακτικός. O χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα του BestPrice.gr στο Facebook ή χρησιμοποιεί απευθείας την εφαρμογή του Messenger και στέλνει μήνυμα με το ερώτημά του σχετικά με το προϊόν που αναζητά -για παράδειγμα, πληκτρολογώντας «ψάχνω το iphone 6s», το BestPrice.gr Messenger Bot απαντά άμεσα, παρέχοντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο για το προϊόν όπου ο χρήστης μπορεί να βρει καταστήματα και να συγκρίνει τιμές.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί το Messenger Bot του BestPrice.gr:



Όπως σημειώνει η εταιρεία, σταδιακά το bot θα «ωριμάζει» και θα γίνεται πιο «έξυπνο», παρέχοντας έτσι ακόμη πιο χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις.

Το tech.in.gr επικοινώνησε με το Messenger Bot και, παρά το γεγονός ότι έχουμε την τάση να αστειευτούμε γνωρίζοντας ότι συνομιλούσαμε με αυτοματοποιημένο μηχανισμό, ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις προσδοκίες μας, δεδομένου ότι έχει εκπαιδευτεί μόλις μια ημέρα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα στο Messenger. Για παράδειγμα, ρωτήσαμε μεταξύ άλλων, «ψάχνω ανθεκτικό αδιάβροχο smartphone» και πήραμε απάντηση χωρίς να φύγουμε από τον Messenger: έγκυρες σχετικές καταχωρίσεις, τιμές, φωτογραφίες, παραπομπές για περισσότερες πληροφορίες.

Πριν μάθουμε για το Messenger Bot του BestPrice.gr, το «συναντήσαμε» στο Facebook σε μια προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας με την εταιρεία. Αφού σύντομα διαπιστώσαμε ότι δεν μιλάμε με άνθρωπο -από την αυτοματοποιημένη επαναλαμβανόμενη απάντησή του-, είδαμε ότι το BestPrice.gr απάντησε στο μήνυμά μας, αναλαμβάνοντας να απαντήσει στη θέση του (αναρμόδιου) bot.

To εγχείρημα είναι αναμφισβήτητα φιλόδοξο, είναι ευοίωνο ότι επιχειρείται και ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024