Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αδιάβροχη, αντικραδασμική compact που συνιστά η Nikon στις διακοπές

Η αδιάβροχη, αντικραδασμική compact που συνιστά η Nikon στις διακοπές

Η σειρά compact φωτογραφικών μηχανών COOLPIX της Nikon εμπλουτίζεται με μια νέα φωτογραφική μηχανή «σχεδιασμένη για τις περιπέτειές σας στην πόλη ή στα ταξίδια σας»: την COOLPIX W100. H μηχανή αυτή είναι κατάλληλη για υποβρύχιες λήψεις (ακόμα και με αυτόματη ανίχνευση προσώπων κάτω από το νερό), για θερμοκρασίας υπό το μηδέν, για περιβάλλοντα με σκόνη και ταραγμένες διαδρομές.

Η σειρά compact φωτογραφικών μηχανών COOLPIX της Nikon εμπλουτίζεται με μια νέα φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη για τις περιπέτειές σας στην πόλη ή στα ταξίδια σας: την COOLPIX W100 με ανάλυση 13,2 megapixel. H μηχανή αυτή είναι κατάλληλη για υποβρύχιες λήψεις (ακόμα και με αυτόματη ανίχνευση προσώπων κάτω από το νερό), για θερμοκρασίας υπό το μηδέν, για περιβάλλοντα με σκόνη και ταραγμένες διαδρομές.

Συγκεκριμένα, η W100 διαθέτει προστασία από το νερό κατά τα πρότυπα JIS/IEC αντίστοιχη κατηγορίας 8 (IPX8), δηλαδή μπορεί να κάνει υποβρύχιες λήψεις για 60 λεπτά σε βάθος 10 m. Διαθέτει επίσης αντικραδασμική προστασία για πτώσεις από ύψος έως 1,8 m, αφού πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή πτώσης της NIKON, που είναι συμβατή με το αυστηρό πρότυπο MIL-STD 810F Method 516.5- Shock.

Επίσης επιδεικνύει αντοχή στο ψύχος, σε θερμοκρασίες περίπου έως -10oC. Η W100 είναι επίσης ανθεκτική στη σκόνη (ικανοποιεί τις προδιαγραφές του προτύπου JIS/IEC αντίστοιχη κατηγορίας 6, IP6X).

Η compact αυτή φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει τη λειτουργία SnapBridge, με την οποία οι εικόνες μεταφέρονται αυτόματα σε smartphone ή tablet, ασύρματα μέσω bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ώστε να διευκολύνεται η αποθήκευση και η ανάρτηση σε κοινωνικά μέσα εν κινήσει. Η λειτουργία Snapbridge αξιοποιεί την τεχνολογία Bluetooth low energy (BLE) και διατηρεί μια σταθερή σύνδεση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ της COOLPIX W100 και του smartphone ή του tablet, χωρίς να εξαντλεί τη μπαταρία. Η εφαρμογή SnapBridge για το iOS θα λειτουργεί με την COOLPIX W100 μετά την ενημέρωση firmware της φωτογραφικής μηχανής που θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο 2016.

Η εγγραφή video Full HD (1080p) με στερεοφωνικό ήχο γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, υπάρχει λειτουργία Ηλεκτρονικού VR (απόσβεση κραδασμών) που φροντίζει τη λήψη βίντεο με ομαλή και καθαρή εικόνα.

Ενδιαφέρον είναι ότι η COOLPIX W100 είναι εξαιρετικά απλή χάρη στα αποκλειστικά κουμπιά ενός αγγίγματος, το εύχρηστο περιβάλλον χρήστη αλλά και ένα ειδικό μενού για χρήση από παιδιά που την καθιστά κατάλληλη για φωτογράφους κάθε ηλικίας. Με την «Εύκολη αυτόματη λειτουργία» η φωτογραφική μηχανή βελτιστοποιεί όλες τις ρυθμίσεις της αυτόματα, ενώ ο χρήστης καδράρει τις λήψεις καθαρά στην οθόνη TFT LCD διαγωνίου 2,7» με ανάλυση 230k-dot, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κάτω από άμεσο ηλιακό φως.

Σε ότι αφορά στη λήψη πορτραίτων, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα «Έξυπνο πορτραίτο» που ενεργοποιεί λειτουργίες όπως η «Αυτόματη εστίαση με προτεραιότητα στο πρόσωπο», με την οποία εντοπίζεται αυτόματα η περιοχή του προσώπου του θέματος και γίνεται εστίαση σε αυτή, ενώ παράλληλα η λειτουργία «Υποβρύχια λήψη προσώπου» πραγματοποιεί λήψεις αυτόματα, όταν εντοπίζει πρόσωπα μέσα στο νερό.

Παρουσιάζοντας αυτή τη νέα αδιάβροχη και αντικραδασμική φωτογραφική μηχανή, η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, δήλωσε: «Η COOLPIX W100 εξασφαλίζει ποιοτικές φωτογραφίες και video Full HD, με ανθεκτικότητα που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε καθώς ξέρετε ότι η φωτογραφική μηχανή σας είναι κατασκευασμένη για να αντέχει σε περίπτωση που πέσει κάτω ή καταλήξει μέσα στην πισίνα. Όπου και να ταξιδεύετε, η λειτουργία SnapBridge χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth low energy (BLE) για να συγχρονίζει αυτόματα τις εικόνες με το smartphone ή το tablet σας όπου μπορείτε να τις αποθηκεύσετε ή να τις κοινοποιήσετε άμεσα. Ο χειρισμός της είναι απλός και διαισθητικός, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις λήψεις εν κινήσει, ενώ το μενού της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά, χαρίζοντας σε όλη την οικογένεια μια διασκεδαστική εμπειρία φωτογράφισης.»

tech.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024