Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oracle Cloud Platform: Ήρθε η ώρα να ανεβείτε στο cloud, κατά την Oracle

Oracle Cloud Platform: Ήρθε η ώρα να ανεβείτε στο cloud, κατά την Oracle

Η Oracle ανακοίνωσε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες στο Oracle Cloud Platform, σχεδιασμένες για να δώσουν στους οργανισμούς τη σιγουριά που χρειάζονται για να εκτελέσουν τις πιο κρίσιμες εφαρμογές τους στο Cloud. Στο επίκεντρο των λύσεων Platform-as-a-Service (PaaS) της Oracle βρίσκεται η νέα λύση Database-as-a-Service (DBaaS) της Oracle η οποία βασίζεται στην Oracle Database 12c Release 2.

Η Oracle ανακοίνωσε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες στο Oracle Cloud Platform, σχεδιασμένες για να δώσουν στους οργανισμούς τη σιγουριά που χρειάζονται για να εκτελέσουν τις πιο κρίσιμες εφαρμογές τους στο Cloud. Στο επίκεντρο των λύσεων Platform-as-a-Service (PaaS) της Oracle βρίσκεται η νέα λύση Database-as-a-Service (DBaaS) της Oracle η οποία βασίζεται στην Oracle Database 12c Release 2. Η διαθεσιμότητα της νέας βάσης δεδομένων της Oracle αρχίζει πρώτα από το Cloud, δίνοντας σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους πρόσβαση στην πιο γρήγορη, πιο επεκτάσιμη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία βάσης δεδομένων, σε ένα οικονομικά προσιτό και ευέλικτο περιβάλλον Cloud.

Για σχεδόν 40 χρόνια, περισσότεροι από 300.000 πελάτες έχουν εμπιστευτεί την τεχνολογία βάσης δεδομένων της Oracle για την εκτέλεση εφαρμογών βάσης δεδομένων. Σήμερα, η Oracle φέρνει αυτήν την ταχύτητα, την επεκτασιμότητα και την αξιοπιστία και στο Cloud, με μια νέα λύση DBaaS. Η Oracle Database 12c Release 2 είναι πλήρως συμβατή από το επίπεδο της εισαγωγικής κατηγορίας μέχρι τους μεγαλύτερους φόρτους εργασίας βάσης δεδομένων και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν δυνατότητες επιπέδου εσωτερικής εγκατάστασης για να εκτελέσουν στο Cloud εφαρμογές ανάπτυξης βάσεων δεδομένων, επιχειρηματικές εφαρμογές μικρού έως μεσαίου μεγέθους, εφαρμογές τμημάτων, αλλά και εταιρικές εφαρμογές.

Η Oracle παρουσίασε επίσης νέες βελτιώσεις και λύσεις Oracle Cloud Platform, όπως ολοκληρωμένα εργαλεία για όλα τα μοντέλα ανάπτυξης εφαρμογών. Εδώ περιλαμβάνεται η απλοποιημένη μετεγκατάσταση και επέκταση εταιρικών φόρτων εργασίας στο Cloud, εργαλεία για Cloud native εφαρμογές και για ανάπτυξη εφαρμογών με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα. Στις βελτιώσεις των λύσεων PaaS που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται επίσης 19 νέες υπηρεσίες Cloud, στις οποίες ανήκουν οι ακόλουθες: Container Cloud Service, Oracle Identity Cloud Service, Oracle Internet of Things Cloud Service, Big Data Cloud Services και Oracle Analytics Cloud Services.

Οι ανακοινώσεις της Oracle γίνονται τη στιγμή κατά την οποία πολλοί οργανισμοί θέλουν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα κόστους και την απλότητα του Cloud αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα την κίνηση. Οι προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια, την επεκτασιμότητα και την πολυπλοκότητα, οι αβέβαιοι τρόποι μετάβασης, τα κατακερματισμένα σετ εργαλείων και οι ετερόκλητες εμπειρίες των χρηστών έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις να παραμείνουν παθητικές αναζητώντας μια λύση Cloud που να διαθέτει τις δυνατότητες επιπέδου εσωτερικής εγκατάστασης τις οποίες απαιτεί το εταιρικό IT.

Ο Thomas Kurian, President, Product Development, Oracle, δήλωσε: «Η λύση Oracle Cloud Platform επιτρέπει στους προγραμματιστές, στο προσωπικό του IT και στους υπεύθυνους των τμημάτων της επιχείρησης να αξιοποιήσουν με ευκολία το Cloud για οποιονδήποτε φόρτο εργασίας. Το Oracle Cloud Platform παρέχει μια ενοποιημένη πλατφόρμα όσον αφορά λύσεις IaaS, PaaS, και SaaS, επειδή αυτό ακριβώς απαιτεί ο εταιρικός πελάτης. Η Oracle διευκολύνει την εκτέλεση λύσεων Platform as a Service που προσφέρουμε -οι οποίες βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα- στο δημόσιο cloud με υψηλή απόδοση και διαθεσιμότητα.»

Νέα γενιά λύσεων Database-as-a-Service

Η σημερινή έκδοση της #1 βάσης δεδομένων της Oracle παγκοσμίως, της Oracle Database 12c Release 2, που διατίθεται πρώτα για περιβάλλον Cloud, σηματοδοτεί μια νέα εποχή σημαντικών εξελίξεων και καινοτομίας για τις εταιρείες. Βασισμένη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική multi-tenant και στην τεχνολογία in-memory, η κορυφαία βάση δεδομένων της Oracle είναι σε θέση να ξεπεράσει τις σημερινές απαιτήσεις και να διασφαλίσει τις εταιρείες για το μέλλον απέναντι στον εκθετικό ρυθμό αύξησης των όγκων των δεδομένων, με ταχύτερη εκτέλεση φόρτων εργασίας ανάλυσης και πρωτόγνωρη υποστήριξη για βάσεις δεδομένων μεγέθους έως και εκατοντάδων terabyte.

Η Oracle Database θα βοηθήσει επίσης να επαναπροσδιοριστεί η παραγωγικότητα των DevOps ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την ασφάλεια, επιτρέποντας την ταχύτατη ρύθμιση και κατάργηση νέων βάσεων δεδομένων και τη σύνθετη παραμετροποίηση, ώστε να συνδυαστεί η κορυφαία απόδοση των ενοποιημένων συστημάτων Oracle Exadata με την πρωτοποριακή και pluggable τεχνολογία βάσης δεδομένων της Oracle. Αυτό το νέο επίπεδο απόδοσης είναι τώρα διαθέσιμο ως λύση εισαγωγικού επιπέδου για μικρές έως μεσαίες βάσεις δεδομένων σε περιβάλλοντα παραγωγής, ανάπτυξης και δοκιμών – ξεκινώντας από μόλις 175 δολάρια μηνιαίως με την υπηρεσία Oracle Exadata Express Cloud Service.

Για να μπορέσουν οι εταιρείες να βασιστούν στην #1 βάση δεδομένων παγκοσμίως, η Oracle ανακοίνωσε μια σειρά νέων υπηρεσιών PaaS που διευκολύνουν την ανάπτυξη, μετακίνηση, διαχείριση και σύνδεση σε περιβάλλον Cloud.

Νέες προσεγγίσεις για προγραμματιστές εφαρμογών Cloud

Με τις λύσεις Oracle PaaS, οι προγραμματιστές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ για να κάνουν ανάπτυξη σε εσωτερικό περιβάλλον ή στο Cloud, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία γλωσσών και υπηρεσιών. Η υπηρεσία Application Container Cloud Service της Oracle περιλαμβάνει τώρα υποστήριξη για PHP, μαζί με Node.js και Java. Η δημιουργία, επέκταση και διαχείριση εφαρμογών που αποτελούνται από πολλαπλές υπηρεσίες PaaS μπορεί να γίνεται ως μια ενιαία μονάδα, χάρη στο νέο Oracle Cloud Stack Manager. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να μετεγκαταστήσουν αυτόματα εφαρμογές Java EE στο Cloud χρησιμοποιώντας το Oracle AppToCloud, καθώς και να προσθέσουν δυνατότητες όπως active standby και να αυξήσουν το μέγεθος του cluster κατά τη μετακίνηση της εφαρμογής στο Cloud. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφαρμογές μέσα από ένα πρόγραμμα περιήγησης, χωρίς να διαθέτει δεξιότητες σύνταξης κώδικα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανάπτυξης Application Builder Cloud Service της Oracle για ανάπτυξη εφαρμογών με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα, ώστε να διατεθούν υπηρεσίες με προσυμπληρωμένα API Oracle Software-as-a-Service ή προσαρμοσμένες υπηρεσίες από έναν κοινό κατάλογο API REST.

Η υπηρεσία Oracle Developer Cloud Service διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ προγραμματιστών, χάρη στην ενοποίηση με δημοφιλή εργαλεία συνεργασίας όπως τα Slack, Hipchat, Hashicorp’s Packer και Terraform, και ενσωματώνοντας ευέλικτες δυνατότητες διαχείρισης για χρονικές περιόδους (sprints), εργασίες και λίστες εκκρεμοτήτων (backlogs).

Η υπηρεσία Oracle Mobile Cloud Service παρέχει τώρα αξιοποιήσιμες πληροφορίες και αυξημένη συμμετοχή μέσα από πολλαπλά κανάλια και τοποθεσίες, για βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Παρέχει επίσης έξυπνα Chatbots με συνάφεια περιεχομένου μέσα από πολλαπλά κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως τα Facebook Messenger, Slack, Kik και άλλα.

Έγκαιρη ασφάλεια στο Cloud με διαχείριση ταυτοτήτων και εργαλεία ανάλυσης

Η υπηρεσία Oracle Identity Cloud Service αποτελεί μια νέα, Cloud-native πλατφόρμα ασφάλειας και διαχείρισης ταυτοτήτων, η οποία ενοποιείται γρήγορα με εφαρμογές Cloud με χρήση ανοικτών προτύπων και επιτρέπει τη διαχείριση των ταυτοτήτων των χρηστών ανάμεσα σε υλοποιήσεις σε περιβάλλοντα Cloud και εσωτερικής εγκατάστασης.

Η ασφάλεια βελτιώνεται περαιτέρω με τη νέα υπηρεσία Oracle Security Monitoring and Analytics Cloud Service στο νέο Oracle Management Cloud, που χρησιμοποιεί δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης για διευκόλυνση του εντοπισμού απειλών και έγκαιρη προειδοποίηση. Το Oracle Management Cloud είναι το πρώτο πλήρως ενοποιημένο εργαλείο για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των εταιρικών εφαρμογών. Χρησιμοποιεί δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης για παρακολούθηση και ανάλυση ολικών δεδομένων των λειτουργιών από ετερογενή περιβάλλοντα, εντοπισμό ανωμαλιών και διασφάλιση της απόδοσης και της συμμόρφωσης.

Απλοποίηση της ενοποίησης εφαρμογών και δεδομένων σε πολλαπλά περιβάλλοντα Cloud και εσωτερικής εγκατάστασης

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Oracle API Platform Cloud Service για να δημιουργήσουν, να προστατεύσουν και να διαχειριστούν τα API τους χωρίς απαιτήσεις σύνταξης κώδικα (zero-code) και με έτοιμα διαγράμματα ανάλυσης, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εκτελούν το gateway των API στο Oracle Cloud, σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης ή σε περιβάλλοντα cloud τρίτων. Η δυνατότητα για συντονισμό της ενοποίησης του Cloud με τα περιβάλλοντα εσωτερικής εγκατάστασης χωρίς απαιτήσεις σύνταξης κώδικα είναι τώρα διαθέσιμη με την υπηρεσία Oracle Integration Cloud Service, που περιλαμβάνει πάνω από 50 προδιαμορφωμένες εφαρμογές διασύνδεσης (adapters) για εφαρμογές όπως Ariba, Concur, LinkedIn, Salesforce, Slack, Twilio, Twitter και πολλές άλλες.

Η υπηρεσία Oracle Data Integration Cloud Service προσφέρει δυνατότητες αναπαραγωγής & εξαγωγής, μετασχηματισμού και φόρτωσης για ροές δεδομένων, για μια ποικιλία περιπτώσεων χρήσης, όπως μετεγκατάσταση δεδομένων, και για υποστήριξη φόρτων εργασίας τύπου αποθήκης δεδομένων που μετακινούν δεδομένα μεταξύ συστημάτων PaaS, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Database as a service, Oracle Big Data Cloud Service, ακόμα και συστημάτων εκτός Oracle DBaaS. Η υπηρεσία Oracle Data Integration Cloud περιλαμβάνει ένα ενοποιημένο περιβάλλον σχεδίασης για την ανάπτυξη μετασχηματισμών MapReduce, το μετασχηματισμό δομημένων δεδομένων και την ανάπτυξη μετασχηματισμών βασισμένων σε Hive, όλα με ένα ενιαίο βοήθημα. Η Oracle κατακτά μια πρωτιά για τον κλάδο, όσον αφορά τη δυνατότητα αναπαραγωγής δεδομένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ή σε παρτίδες από περιβάλλοντα εσωτερικής εγκατάστασης στο Cloud ή από ένα περιβάλλον Cloud σε ένα άλλο.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Oracle Internet of Things Cloud Service, οι πελάτες μπορούν να υλοποιούν άμεσα εφαρμογές IoT, όπως Asset Monitoring, Production Monitoring, Fleet Monitoring ή Connected Worker. Η υπηρεσία IoT Cloud προσφέρει απλοποιημένη συνδεσιμότητα μέσω εικονικοποίησης συσκευών, ροών δεδομένων και προβλεπτικής (predictive) ανάλυσης. Εδώ συνδυάζονται διακινούμενα δεδομένα που συλλέγονται από συσκευές, αδρανή σχετιζόμενα δεδομένα που υπάρχουν στις εφαρμογές ERP και CRM και προϋπάρχουσες ενοποιήσεις με επιχειρηματικές εφαρμογές όπως τα Oracle Service Cloud, Oracle E-Business Suite, Oracle’s JD Edwards και Oracle’s PeopleSoft.

Big Data και εργαλεία ανάλυσης στο Cloud

Η λύση Oracle Big Data Cloud Services προσθέτει πολλές νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, όπως υποστήριξη για Apache Hadoop, Apache Spark, Apache Kafka και τεχνολογία NoSQL. Το Oracle Big Data Cloud Service Compute Edition είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη και ευέλικτη (elastic) υπηρεσία που παρέχει μια πλατφόρμα διαχείρισης και ανάλυσης των big data. Το Oracle Event Hub Cloud Service είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη και ευέλικτη (elastic) υπηρεσία που υποστηρίζει τη φόρτωση, επεξεργασία και ανάλυση ροών δεδομένων και την ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών για ροές δεδομένων. Η υπηρεσία Oracle DataFlow ML Cloud Service υποστηρίζει ροές δεδομένων και μαζική μετακίνηση και μετασχηματισμό, με προτάσεις μηχανικής εκμάθησης για αντιστοίχιση, δημιουργία προφίλ και εμπλουτισμό των big data. Η υπηρεσία Oracle NoSQL Database Cloud Service εξασφαλίζει προβλέψιμη υψηλή απόδοση ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές NoSQL. Τέλος, η υπηρεσία Oracle Big Data SQL Cloud Service παρέχει ένα γρήγορο ερώτημα SQL επί όλων των big data που αποθηκεύονται σε Hadoop, σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων NoSQL και στην Oracle Database.

Το Oracle Analytics Cloud επιτρέπει στην εταιρεία να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση για οποιαδήποτε δεδομένα χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή, στο Cloud, σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης ή και στα δύο. Περιλαμβάνει την υπηρεσία Oracle Essbase Cloud Service, μια νέα λύση Cloud που επιτρέπει στις εταιρείες να μετασχηματίσουν μέσα σε μερικά λεπτά τις διαδικασίες που βασίζονται σε αναξιόπιστα υπολογιστικά φύλλα σε οργανωμένα μοντέλα συνεργασίας. Ενισχύοντας τις πλούσιες δυνατότητες οπτικοποίησης και εντοπισμού self-service, η υπηρεσία Oracle Data Visualization Cloud Service ερμηνεύει τα δεδομένα και δημιουργεί αυτομάτως έξυπνες αξιοποιήσιμες πληροφορίες, βελτιώνοντας την επιχειρηματική παραγωγικότητα. Περιλαμβάνει έξυπνα εργαλεία διασύνδεσης δεδομένων για περισσότερες από 40 πηγές, δυνατότητα προετοιμασίας δεδομένων self-service και έτοιμες εφαρμογές ανάλυσης για τις πωλήσεις, το marketing, το ανθρώπινο δυναμικό και τα χρηματοοικονομικά.

tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024