Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Facebook Inc. λανσάρει το Facebook Workplace για το περιβάλλον επιχειρήσεων

Η Facebook Inc. λανσάρει το Facebook Workplace για το περιβάλλον επιχειρήσεων

Με χρέωση 3 δολάρια το μήνα για τη δικτύωση έως και χιλίων εργαζομένων, η Facebook Inc. παρέχει τις υπηρεσίες της και σε επιχειρήσεις, αποκλείοντας το Candy Crash από τις επιλογές τους.

Με χρέωση 3 δολάρια το μήνα για τη δικτύωση έως και χιλίων εργαζομένων -ή, με μικρότερο αντίτιμο για περισσότερες χιλιάδες-, η Facebook Inc. παρέχει τις υπηρεσίες της και σε επιχειρήσεις, αποκλείοντας το Candy Crash από τις επιλογές τους.

H Facebook Inc. έκανε γνωστό ήδη από το 2015 ότι ξεκίνησε η πιλοτική χρήση μιας ειδικής έκδοσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων με 100 τουλάχιστον υπαλλήλους, οι οποίες ασπάζονται την άποψη ότι η κοινωνικότητα στο εσωτερικό μιας επιχείρησης μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα αλλά και την υπευθυνότητα των εργαζομένων. Το Facebook @ Work είχε διατεθεί υπό μορφή εφαρμογής για συσκευές Android και iOS και μπορεί να χρησιμοποιείται μέσω browser. Εντούτοις, οι προσωπικοί λογαριασμοί των εργαζομένων δεν συνδέονται με τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και τους κύκλους των φίλων τους, αλλά περιορίζονται σε συνεργάτες και ομάδες εντός της ίδιας επιχείρησης.

Το ανανεωμένο Facebook Workplace, αξιοποιείται σήμερα από 1000 επιχειρήσεις/οργανισμούς ανά τον κόσμο -κυρίως στην Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία-, οι οποίοι έχουν σχηματίσει 100.000 ομάδες εργασίας, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το ορόσημο αυτό, καθώς φαίνεται, είχε θέσει η εταιρεία για τη διάθεση της υπηρεσίας ως συνδρομητικής, απανταχού. Υπηρεσίες δικτύωσης επιχειρήσεων παρέχουν ήδη άλλες γνωστές επιχειρήσεις, όπως η Microsoft -η οποία έχει εξαγοράσει το δοκιμασμένο Yammer.

Η εταιρεία τονίζει ότι το Facebook Workplace δεν επιτρέπει απλώς την επικοινωνία μέσω Facebook μεταξύ διαφορετικών γραφείων. Αναφέρεται σε επιχειρήσεις, όπως εταιρείες μεταφορών στις οποίες τα πληρώματα των πλοίων επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία με ζωντανή μετάδοση βίντεο ή για τράπεζες που οι υπάλληλοι στα παραρτήματα ενημερώνονται μέσω Facebook αντί μέσω φαξ ή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Με το Facebook Workplace, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από τη ροή ειδήσεων και μπορούν να σχηματίζουν ομάδες εργασίας ή να συνομιλούν και να εκφράζονται με ζωντανή μετάδοση εικόνας/ήχου, τα οικεία reactions, ενώ έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα αναζήτησης δημοσιεύσεων και μια εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνονται από τα μέλη της ομάδας εργαζομένων. Στο Facebook Workplace δεν εμφανίζονται διαφημιστικά μηνύματα, ενώ η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να αποδείξει ότι η ασφάλεια, μια ιδιαίτερη απαίτηση σε περιβάλλον επιχειρήσεων, έτυχε ιδιαίτερης μέριμνας.

Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικά εργαλεία για τις ανάγκες των επιχειρήσεων και κυρίως κάποια που αφορούν την διαχείριση από τα τμήματα ΙΤ. Επίσης, υποστηρίζει τα λεγόμενα Multi-Company Groups, ομάδες στις οποίες συναντιούνται εργαζόμενοι από διαφορετικές επιχειρήσεις, δηλαδή με το επιχειρησιακό τους περιβάλλον.

Η υπηρεσία https://workplace.fb.com/ θα διατίθεται από την Facebook Inc. αλλά και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως η Delloitte.

tech.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024