Εφαρμογές Win10 με emulation

Windows 10 σε φορητούς υπολογιστές με την αρχιτεκτονική των smartphone

Windows 10 σε φορητούς υπολογιστές με την αρχιτεκτονική των smartphone
Δείτε μια προεπισκόπηση των Windows 10 (Enterprise edition) σε ένα PC με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Processor -τον «επεξεργαστή των tablet»-, με εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για συστήματα x86 Win32 και «universal» apps (UWP) όπως το Adobe PhotoShop, Microsoft Office και «δημοφιλή Windows 10 games και video».  
Σε συνέδριο με τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών στην Κίνα η Microsoft επέλεξε να παρουσιάσει μια προεπισκόπηση μιας νέας έκδοσης των Windows 10 Enterprise που εκτελείται σε σύστημα διαφορετικής αρχιτεκτονικής από αυτή των συστημάτων x86 με επεξεργαστές Intel ή AMD. Αυτά τα Windows 10 τρέχουν σε συστήματα αρχιτεκτονικής ARM, με το SoC Qualcomm Snapdragon 820, τον επεξεργαστή premium smartphone όπως το LG G5, το HTC 10, Sony Experience X και άλλα.Δεν πρόκειται όμως για μια επανέκδοση των Windows RT που δεν αποδείχτηκαν επαρκή για τις ανάγκες της αγοράς: η έκδοση αυτή μπορεί να αναλάβει τουλάχιστον ένα από τα δύσκολα εγχειρήματα που δεν μπορούσαν να αναλάβουν τα RT, δηλαδή να εκτελεί εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για συστήματα Win32. Αυτή η έκδοση των Windows 10 θα μπορεί να το κάνει, έστω και με εξομοίωση (emulation, τεχνολογία Cobalt). Επίσης, τρέχουν Universal Windows Platform apps.

Η Microsoft έκανε την παρουσίαση της πρώιμης έκδοσης στις 8 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο στο συνέδριο WinHEC, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό πότε θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση, σε νέα PC. Εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί το 2017, το φθινόπωρο, αν και μάλλον πρόκειται για αισιόδοξη εκτίμηση -μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να δούμε στα ράφια (φορητά;) PC με Qualcomm.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PC Magazine, η Microsoft προτίθεται να διαθέσει αυτή την έκδοση των Windows για φορητούς υπολογιστές με οθόνες 6, 10 και 14 ιντσών.

tech.in.gr

Παρουσιάσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα:

Χαρακτηριστικά

Τιμή: