Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολλοί βλέπουν το τέλος του Google+ στην αποχώρηση του επικεφαλής του

Πολλοί βλέπουν το τέλος του Google+ στην αποχώρηση του επικεφαλής του

H αποχώρηση του επικεφαλής του Google+ αλλά και και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων των στελεχών στο τμήμα που ασχολείται με το «κοινωνικό» Google έχει δώσει τροφή σε εικασίες για το μέλλον του Google+. Πολλοί αναλυτές μιλούν για την «δύση του Google+», για μεγάλες αλλαγές και αλλαγή κατεύθυνσης, ακόμα και για το τέλος της υπηρεσίας τουλάχιστον ως δυνητικά μεγάλο αντίπαλο του διαρκώς διευρυνόμενου Facebook.

H αποχώρηση του επικεφαλής του Google+ αλλά και και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων των στελεχών στο τμήμα που ασχολείται με το «κοινωνικό» Google έχει δώσει τροφή σε εικασίες για το μέλλον του Google+. Πολλοί αναλυτές μιλούν για την «δύση του Google+», για αλλαγή κατεύθυνσης, ότι «βρίσκεται σε κώμα» ακόμα και για το τέλος της υπηρεσίας τουλάχιστον ως δυνητικά μεγάλο αντίπαλο του διαρκώς διευρυνόμενου Facebook.

Εκτός από την αποχώρηση του Vic Gundotra, το TechChrunch μεταδίδει πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό του Googleplex σύμφωνα με τις οποίες, η Google θα κάνει μια υποχώρηση και θα σταματήσει την επιθετική προώθηση του δικού της κοινωνικού δικτύου που θα ανταγωνιζόταν ευθέως το Facebook. Νωρίτερα, όσοι ήθελαν να υποβάλλουν σχόλια στο YouTube θα έπρεπε να δημιουργήσουν σελίδα στο Google+, πολιτική που προκάλεσε αντιδράσεις από τους χρήστες του YouTube.

Ανάλογη πρακτική ακολούθησε η ηγεσία του Google+ για την επέκταση του δικτύου από το Android: Οι χρήστες κοινοποιούν προτάσεις αγορών και κριτικές app με τα μέλη των κύκλων τους στο Google+, αποδίδοντας αστέρια ή γράφοντας κριτική app στο Play Store.

Τέλος, πρόσφατα οι χρήστες του Gmail της Google απέκτησαν την δυνατότητα να επικοινωνούν με e-mail με οποιονδήποτε βρίσκεται στο κοινωνικό δίκτυο της Google, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την διεύθυνση του άλλου. Τα e-mail τους αποκαλύπτονται μόνο εάν συνεχίσουν την επικοινωνία μετά το πρώτο μήνυμα.

O Vic Gundotra -επί οκτώ χρόνια στην Google και με θητεία στην Microsoft- ήταν επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές στην Google και γνωστός για την πολύ καλή συνεργασία του με developers. Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του (όπως αναμενόταν δημοσιεύτηκε στο Google+), ο μηχανικός ξεκινάει με την συγκινητική αναφορά του δυστυχήματος ενός πατέρα από την κόρη του, η οποία αναμένει, μάταια πλέον, «την συνέχεια» της συνομιλίας τους. Πάντως, ο ίδιος δεν αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδιά του ή το μέλλον του Google+.

Ο CEO της Google Λάρι Πέιτζ φρόντισε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τον Gundotra να αναφερθεί «στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των μελών του Google+» και να ανανεώσει την δέσμευση της εταιρείας «να εμπλουτίσει την εμπειρία τους».

Επίσης, έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι 1200 υπάλληλοι της Google στον τομέα του Google+ πρόκειται να αναλάβουν σε νέες θέσεις ευθύνης και ως επί το πλείστον να μετακινηθούν στον τομέα του Android.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι το Google+ έχει 300 εκατομμύρια μέλη, πληθυσμό που πρόσθεσε στον δικό του το Facebook τους τελευταίους 18 μήνες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024