Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνθρωποι και υπηρεσίες υποκαθίστανται από τα drones, μια αγορά $127 δις

Άνθρωποι και υπηρεσίες υποκαθίστανται από τα drones, μια αγορά $127 δις

Σύμφωνα με την έκθεση Clarity from above της PwC η προσδιορίσιμη αξία αγοράς των λύσεων με βάση τα drones τοποθετείται στα $127 δις. Η αξία αυτή αφορά στις τρέχουσες επιχειρηματικές υπηρεσίες και εργατικό κόστος που θα αντικατασταθούν στο άμεσο μέλλον από λύσεις με βάση τα drones. Η βιομηχανία με τις καλύτερες προοπτικές για εφαρμογές drones είναι οι υποδομές, με προσδιορίσιμη αξία αγοράς περίπου $45,2 δις.

Η εφαρμογή τεχνολογιών drones σε υπάρχουσες βιομηχανικές λειτουργίες επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά και λειτουργικά πρότυπα. Κάθε βιομηχανία έχει βέβαια διαφορετικές ανάγκες, και συνεπώς χρειάζεται διαφορετικές λύσεις με κινητήρια δύναμη τα drones και διαφορετικές λειτουργικότητες. Ορισμένες αποδίδουν σημασία στην ταχύτητα πτήσης και στο ωφέλιμο φορτίο, ενώ άλλες επικεντρώνονται στην υψηλή ποιότητα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Σε όλο τον κόσμο, τα drones που εξοπλίζονται με κάμερες και αισθητήρες παρέχουν πιο ολοκληρωμένα δεδομένα στις εταιρείες. Χρησιμοποιούνται στις μεταφορές και σε πολύ συγκεκριμένες λειτουργικές δραστηριότητες, επηρεάζοντας συνεχώς περισσότερο τις επιχειρηματικές στρατηγικές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση Clarity from above της PwC η προσδιορίσιμη αξία αγοράς των λύσεων με βάση τα drones τοποθετείται στα $127 δις. Η αξία αυτή αφορά στις τρέχουσες επιχειρηματικές υπηρεσίες και εργατικό κόστος που θα αντικατασταθούν στο άμεσο μέλλον από λύσεις με βάση τα drones. Η βιομηχανία με τις καλύτερες προοπτικές για εφαρμογές drones είναι οι υποδομές, με προσδιορίσιμη αξία αγοράς περίπου $45,2 δις

Προβλεπόμενη αξία λύσεων με βάση τη λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε βασικούς βιομηχανικούς τομείς

Παγκόσμια επισκόπηση (σε δις $)

  1. Υποδομές 45,2
  2. Γεωργία 32,4
  3. Μεταφορές 13
  4. Ασφάλεια 10
  5. Μέσα Ενημέρωσης & Διασκέδαση 8,8
  6. Ασφάλειες 6,8
  7. Τηλεπικοινωνίες 6,3
  8. Εξόρυξη 4,4

Έτσι, η παγκόσμια αγορά για εμπορικές εφαρμογές των drone (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) εκτιμάται σε περισσότερα από $127 δισ.

Οι λύσεις με βάση τα drones είναι πιο κατάλληλες για τομείς στους οποίους απαιτείται όχι μόνο κινητικότητα αλλά και υψηλή ποιότητα δεδομένων.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις οι οποίες διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία διάσπαρτα σε μεγάλες εκτάσεις έχουν μεγάλο ιστορικό προβλημάτων, τα οποία μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια των drones.

Έργα μεγάλης κλίμακας κεφαλαίων, συντήρησης υποδομών και γεωργικά έργα μπορούν να αντλήσουν οφέλη από την ενσωμάτωση της λειτουργίας των drones στην καθημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι τομείς των ασφαλειών και της εξόρυξης θα διαπιστώσουν εν δυνάμει αναβάθμιση των διεργασιών τους μεταβαίνοντας σε νέα επίπεδα ποιότητας και προσβασιμότητας των δεδομένων.

Παράλληλα, ολόκληρος ο τομέας των μεταφορών θα αλλάξει άρδην τον τρόπο της παράδοσης των αγαθών στον τελικό χρήστη.

Μια από τις κύριες χρήσεις των drones αφορά στην επίβλεψη των τρεχουσών επενδύσεων και στη συντήρηση των υποδομών.

Τα drones χρησιμοποιούνται επίσης στις μεταφορές, για τις υπηρεσίες παράδοσης στον τελικό χρήστη, όπως επίσης και στη γεωργία, όχι μόνο συλλέγοντας και αναλύοντας άμεσα τα εδαφικά δεδομένα και τις καλλιέργειες αλλά και πραγματοποιώντας με ακρίβεια ψεκασμούς στα φυτά.

PwC: Στροφή από το ανταγωνιστικό κόστος, στην αξία από την καινοτομία – Ειδίκευση στα drones από την Oμάδα Drone Powered Solutions

Η PwC έχει δημιουργήσει στην Πολωνία ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας που χρησιμοποιεί αναλυτικές μεθόδους με σκοπό να συνδράμει τους πελάτες στην αντιμετώπιση επιχειρηματικών προκλήσεων.

Η Olga Grygier-Siddons, διευθύνουσα σύμβουλος Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της PwC αναφέρει σχετικά: «Είμαι πολύ υπερήφανη για την ανάπτυξη ενός παγκοσμίου κέντρου αριστείας ακριβώς εδώ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου χρησιμοποιούνται drones και αναλύσεις γεωχωρικών δεδομένων για να βοηθήσουν τους πελάτες μας. Αυτή είναι η πρώτη ομάδα αυτού του είδους της PwC σε όλο τον κόσμο. Αν με ρωτήσετε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δημιουργήθηκε εδώ. Βλέπουμε ότι επέρχεται μια πραγματική αλλαγή στην επιχειρηματική νοοτροπία της ΕΕ. Για πολύ καιρό, η επιχειρηματική επιτυχία στην περιοχή μας είχε σαν βάση την ανταγωνιστικότητα κόστους. Τώρα πλέον υπάρχει αληθινή επιθυμία στους πελάτες και στους συναδέλφους μας για ένα ανταγωνισμό με βάση την αξία που δημιουργείται μέσω της καινοτομίας.”

Ο Michal Mazur, εταίρος και επικεφαλής της Drone Powered Solutions στην PwC για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προσθέτει: «Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε επίπεδο συζητήσεων με πολλές σημαντικές εταιρείες από διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν drones για την αναβάθμιση των λειτουργιών τους. Αυτό μας οδήγησε σε διάφορες σκέψεις ως προς την εν δυνάμει αξία της παγκόσμιας αγοράς λύσεων με βάση τα drones. Με εκτιμώμενη αξία αγοράς άνω των $127 δις για εμπορικές εφαρμογές, τα drones δεν αποτελούν πλέον μέσο νεωτεριστικού χαρακτήρα αλλά απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο.»

Ο Piotr Romanowski, επικεφαλής Επιχειρηματικός Σύμβουλος για την PwC Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καταλήγει σχετικά:

“Στην PwC, επεκτείνουμε τις δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των επιχειρηματικών τους έργων, από την αρχική στρατηγική προσέγγιση μέχρι την υλοποίησή τους. Η υλοποίηση επιχειρηματικών έργων εμπεριέχει πλέον μια ισχυρή τεχνολογική συνιστώσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε στην απόκτηση περισσότερης τεχνολογίας, μέσω εξαγορών εταιρειών εξειδικευμένης τεχνολογίας όπως η Outbox και μέσω της ανάπτυξης δικών μας υπηρεσιών τεχνολογίας, όπως είναι η ομάδα Drone Powered Solutions.”

Η Drone Powered Solutions είναι η επωνυμία του νεοϊδρυθέντος παγκόσμιου κέντρου αριστείας της PwC το οποίο εστιάζει στη χρήση της τεχνολογίας των drones και της ανάλυσης δεδομένων στον επιχειρηματικό τομέα.

Το κέντρο αυτό δημιουργήθηκε στην Πολωνία, η οποία υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία το 2013 εισήγαγε ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο και δημιούργησε τα θεσμικά όργανα ρύθμισης της εμπορικής χρήσης των drones. Η ομάδα έχει ολοκληρώσει συγκεκριμένα εμπορικά έργα για λογαριασμό πελατών στην Πολωνία. Αναθέτοντας υπεργολαβικά τις εργασίες καθοδήγησης των ιδίων των drones, όλες οι άλλες τεχνολογίες οι σχετικές με τα drones έχουν αναπτυχθεί στην PWC, όπως οι εφαρμογή απεικόνισης των γεωχωρικών δεδομένων η οποία επιτρέπει στην ομάδα να παρουσιάζει στους πελάτες δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τα drones, με απλό και διαισθητικό τρόπο, σε κινητές συσκευές.

tech.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024