Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα σύνδεσης μέσω Wi-Fi στο iPhone 5 και tips για την επίλυσή τους

Προβλήματα σύνδεσης μέσω Wi-Fi στο iPhone 5 και tips για την επίλυσή τους

Μια από τις διαρκώς αναπτυσσόμενες συζητήσεις στην επίσημη κοινότητα χρηστών προϊόντων της Apple για το iPhone 5 έχει τίτλο iPhone 5 Wi-Fi issues. Οι χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης στα ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα εάν όταν πρόκειται για ασφαλή σύνδεση με κωδικό.

Μια από τις διαρκώς αναπτυσσόμενες συζητήσεις στην επίσημη κοινότητα χρηστών προϊόντων της Apple για το iPhone 5 έχει τίτλο iPhone 5 Wi-Fi issues. Η συζήτηση εκτείνεται σε δεκάδες ιστοσελίδες, έχει ξεπεράσει τις 109.000 σελιδοπροβολές και οι αναρτήσεις μετριούνται σε περισσότερες από 1.200, αριθμοί που είναι αναμφισβήτητα υψηλοί, εντούτοις δεν μπορεί να μαρτυρούν την έκταση τού, υπαρκτού πάντως, προβλήματος.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης στα ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασφαλή τοπική σύνδεση με κωδικό.

Ένα από τα προβλήματα αφορά στην απώλεια σήματος ή στην απώλεια της σύνδεσης έπειτα από 30 δευτερόλεπτα έως και 2 ώρες όταν πρόκειται για σύνδεση WPΑ ή WEP. Όπως αναφέρεται, τo πρόβλημα ενίοτε επιλύεται με την απενεργοποίηση της κίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση εκ νέου της σύνδεσης Wi-Fi ή της λειτουργίας σε airplane mode ή σύνδεση στον ασύρματο router χωρίς προστασία. Κάποιοι χρήστες οδηγούνται στα καταστήματα της Apple για αντικατάσταση της συσκευής που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από τις 21 Σεπτεμβρίου 2012.

Ένα ακόμα θέμα για το οποίο συζητούν οι χρήστες στο discussions.apple.com είναι η απώλεια των στοιχείων σύνδεσης (login), η απενεργοποίηση του Wi-Fi όταν το iPhone 5 εισέρχεται σε sleep mode, η αδυναμία σύνδεσης σε Wi-Fi γενικά αλλά και η αδυναμία εντοπισμού του διαθέσιμου δικτύου Wi-Fi σε απόσταση μεγαλύτερη μερικών μέτρων. Σημειώνεται πως οι χρήστες δεν αποδίδουν τα προβλήματα στο iOS 6, αφού αναφέρουν ότι δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε άλλες συσκευές τις οποίες αναβάθμισαν στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple.

Μια από τις λύσεις που προτείνουν οι χρήστες που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία κάποια από τα προαναφερόμενα προβλήματα συνίσταται στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

  • Settings/General/Reset, Reset Network Settings
  • Settings/Wi-Fi,
  • Αντί να επιλέξετε το δίκτυό σας, επιλέξτε Other και εισάγετε τα στοιχεία του router (SSID, encryption, εισαγωγή κωδικού εισόδου)

Αυτή η μέθοδος δεν φαίνεται να αποδίδει για όλους τους χρήστες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Η τηλεφωνική υποστήριξη της Apple παραπέμπει στην σελίδα http://support.apple.com/kb/HT4199?viewlocale=en_US με προτεινόμενες ρυθμίσεις για σύνδεση σε Wi-Fi, που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις του δικτύου, την ασφάλεια αλλά και την σταθερότητα της σύνδεσης.

Σημειώνεται ότι, η συζήτηση δεν αφορά πλέον την σελίδα της Apple στην οποία επιχειρεί να συνδεθεί το iPhone 5 την πρώτη φορά ενεργοποίησης μιας σύνδεσης Wi-Fi και το οποίο επιλύθηκε γρήγορα.

Δείτε εικόνες από την παρουσίαση του iPhone 5 και τις ουρές που σχηματίστηκαν σε διάφορες χώρες μέρες πριν την διάθεσή του.

Κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του iPhone 5, η Apple είχε προσδώσει ιδιαίτερη αξία στην υποστήριξη της σύνδεσης μέσω Wi-Fi 802.11n σε δύο μπάντες συχνοτήτων 2,4GHz και 5GHz και είχε μιλήσει για το ταχύτερο DualBand Wi-Fi.

  • Δείτε δεξιά (Τι συζητιέται Online) το RSS feed της τελευταίας εβδομάδας από τις επίσημες σελίδες συζητήσεων μεταξύ χρηστών.


Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024