Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορώ να κάνω Υποβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 7;

Μπορώ να κάνω Υποβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 7;

Τα Windows 8 μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο όταν πρέπει να κάνεις δουλειά επιτρέπεται να σκεφτείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, προσωρινά, και να επιλέξεις να τα μάθεις και να τα συνηθίσεις αργότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που αναρωτιόμαστε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να κάνουμε υποβάθμιση, το λεγόμενο downgrade από τα Windows 8.

Τα Windows 8 μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο όταν πρέπει να κάνεις δουλειά επιτρέπεται να σκεφτείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, προσωρινά, και να επιλέξεις να τα μάθεις και να τα συνηθίσεις αργότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που αναρωτιόμαστε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να κάνουμε υποβάθμιση, το λεγόμενο downgrade από τα Windows 8.

Εξάλλου, η ίδια η Microsoft το έχει αναγνωρίσει: τα δικαιώματα υποβάθμισης επιτρέπουν στους χρήστες να πάρουν τα Windows 8 (ή τα Windows 7) αλλά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια προηγούμενη έκδοση των Windows μέχρι να αισθανθούν έτοιμοι να αναβαθμίσουν -και τότε θα έχουν την άδεια να το κάνουν.

Αναζητώντας την απάντηση στους δικτυακούς τόπους της Microsoft βρεθήκαμε στο ΟΕΜ Partner Center, όπου αναφέρονται τα δικαιώματα υποβάθμισης από τα Windows 8 Pro και άλλες παλαιότερες εκδόσεις, όχι όμως από άλλη έκδοση των Windows 8.

Εκτός από αυτή την πηγή σας προτείνουμε να μπείτε στην συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Microsoft Community.

Μπορείτε να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια που σας ενδιαφέρει, ωστόσο επισημαίνουμε τα εξής:

  • Eάν επιλέξετε να υποβαθμίσετε, η Microsoft και ο κατασκευαστής του υπολογιστή σας είναι υποχρεωμένοι να σας παρέχουν υποστήριξη στο σύστημα όπου βρίσκεται εγκαταστημένη η υποβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού. Εάν κρίνουμε από την επίσημη απάντηση της Hewlett Packard σε σχετικό ερώτημα του tech.in.gr, για να έχετε υποστήριξη θα πρέπει να επιστρέψετε στα Windows 8 Pro. Παραθέτουμε την απάντηση της HP, με τις δικές μας επισημάνσεις με πλάγια, τονισμένα γράμματα:
          • «Οι εγγυήσεις των προϊόντων Windows 8 της HP ισχύουν και για τους πελάτες που μπορούν και επιλέγουν να κάνουν υποβάθμιση σε Windows 7. Ωστόσο, η HP δεν έχει δοκιμάσει όλες τις πλατφόρμες Windows 8 σε λειτουργικό Windows 7 και πιθανώς να μην έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένους οδηγούς. Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης επιλέξει να εγκαταστήσει ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα και αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που απαιτεί υποστήριξη από την HP, πιθανώς να χρειαστεί να εγκαταστήσει εκ νέου την αρχική έκδοση του λειτουργικού συστήματος για να είναι σε θέση η HP να διαγνώσει το πρόβλημα. Για ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα προϊόντα, η HP συστήνει στους πελάτες να επικοινωνούν με την υπηρεσία HP Customer Care.»
  • Δυστυχώς, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα τα Windows 8 Pro και την έκδοση των Windows στην οποία επιλέξατε να επιστρέψετε. Εάν επιτρεπόταν θα μπορούσατε να εξοικειωθείτε μαζί τους.
  • Δυστυχώς, δεν γίνεται αναφορά στην υποβάθμιση από τα Windows 8 Pro στα Windows XP. Η υποβάθμιση αφορά στην μετάβαση στα Windows 7 Professional ή στα Windows Vista Business και το δισκάκι με το λειτουργικό αυτό απαιτείται για το downgrade από τα Windows 8 Pro.
  • Τα δικαιώματα για downgrade στα Windows 7 (Windows 7 end user downgrade rights) περιορίζονται στα δύο χρόνια μετά την 26η Οκτωβρίου 2012. Ε, σε δύο χρόνια θα τα έχουμε συνηθίσει έτσι;
  • Δυστυχώς, απαιτείται ενεργοποίηση της έκδοσης στην οποία κάνατε υποβάθμιση, με τον αντίστοιχο δικό του κωδικό προϊόντος. Το κλειδί αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Και τότε είναι βέβαιο ότι δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση εκ νέου μέσω Διαδικτύου, αποτέλεσμα της αλλαγής στην σύνθεση του συστήματος στο οποίο υπήρχαν προ εγκαταστημένα τα Windows 8. Σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανιστεί ο αντίστοιχος αριθμός τοπικής τηλεφωνικής υποστήριξης, όπου θα κληθείτε να εξηγήσετε στον εκπρόσωπο της Microsoft γιατί ζητάτε εκ νέου ενεργοποίηση.

Στο ZDNet διαβάζουμε επίσης άλλες σημαντικές επισημάνσεις:

  • Δικαίωμα υποβάθμισης έχετε εάν αγοράσατε μηχάνημα με Windows 8 Pro εγκαταστημένα από τον κατασκευαστή (ΟΕΜ). Για να επιστρέψετε στα Windows 7 Professional θα πρέπει να έχετε το δισκάκι και να ενεργοποιήσετε αυτή την έκδοση από τηλεφώνου (όπως προαναφέρθηκε).
  • Η Αναβάθμιση στα Windows 8 Pro δεν σας δίνει δικαιώματα υποβάθμισης
  • Εάν αγοράσατε PC με Windows 8 (όχι την έκδοση Pro), η μόνη επιλογή για υποβάθμιση είναι να αγοράσετε τα Windows 7 (retail copy)

Διαβάστε στο tech.in.gr σχετικά:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024